Лист від Діда Мороза: як допомогти дитині вірити в казку

Сучасні діти рано припиняють вірити в Діда Мороза, проте батьки можуть це виправити! Потрібно лише додати трохи магії та створити казкову атмосферу. Один із варіантів — написати листа Дідові Морозу. Розповідаємо, як його оформити та куди надіслати в Україні.

Як написати листа Діду Морозу?

  • Почніть заздалегідь: чарівна пошта перед святами дуже зайнята! Якщо ви хочете отримати відповідь, то надіслати листа краще наприкінці листопада.
  • Вибирайте зручний момент, коли дитина налаштована на процес. Це має бути приємний ритуал, а не обов’язок.
  • Розкажіть і покажіть малюкові, як оформляти лист. За потреби розбийте написання на кілька разів.

Зазвичай лист починають з вітання. Підкажіть дитині, щоб вона поставила Дідові Морозу питання: як він поживає, як справи у його помічників. Потім слід розповісти про себе. Не обмежуйте малюка в цьому — нехай він пише так, як відчуває.

Далі треба згадати досягнення за рік: навчився писати, отримав високі оцінки в школі, виграв змагання. Не мотивуйте дитину перебільшувати: краще скромні здобутки, ніж вигадки.

Потім можна переходити до «замовлення» подарунків. Заздалегідь розкажіть малюкові:

  1. Дід Мороз не привозить великі подарунки — вони не вміщуються в сані.
  2. Він не може подарувати щось дороге, адже всім дітям потрібні подарунки.
  3. Дід Мороз не чарівник: він не виконує бажання, які стосуються дружби чи кохання.

Поки ви разом пишете листа, ви не тільки дізнаєтеся, що малюк хотів би отримати на Новий рік, але й зможете зрозуміти його психологічний стан. Якщо він просить помирити маму і тата в розлученні (і це його головне бажання), йому потрібно пропрацювати цю травму. Делікатно поговоріть про це або зверніться до психолога.

Завершувати лист потрібно вдячністю та побажанням добрих свят. Далі допоможіть малюкові скласти лист у конверт, наклейте марки та напишіть адресу.

Адреса Діда Мороза в Україні: індекс 01001, Україна, м. Київ, вул. Хрещатик, будинок 22, пошта Діда Мороза.

Поки ви чекаєте на відповідь, почніть готуватися до святкового вечора заздалегідь. Наприклад, продумайте новорічні страви для дітей, щоб навіть найвередливіші малюки знайшли щось смачненьке на столі.

Лист від Діда Мороза

Поштова служба завантажена, тому лист у відповідь може прийти із запізненням. Але ви можете підготувати текст від імені Діда Мороза. Наприклад, такий:

Привіт, (ім’я дитини)! Я отримав твій лист, дякую за вітання! Бажаю тобі чудових свят та успіхів у прийдешньому році. Під твоєю ялинкою я та мої помічники залишили тобі подарунок. Будемо раді, якщо наступного року ти знову напишеш нам листа.

Дід Мороз.

Або такий:

Привіт, (ім’я дитини)! Нарешті я сідаю написати тобі лист у відповідь. Перед святами у мене і Снігуроньки дуже багато справ. Ми готуємо подарунки всім дітям і, звичайно, не забудемо про тебе! Цього року тобі вдалося багато чого, тому ти отримаєш те, про що мрієш. Шукай свій подарунок під ялинкою.

Передавай привіт від мене всім своїм друзям і батькам. Радуй близьких у прийдешньому році своїми успіхами. Гарного тобі Нового року!

Твій Дід Мороз.

Ви можете роздрукувати та прикрасити лист декором або гарно написати його від руки. На пошті можна знайти красиві новорічні конверти або ж пошукайте в інтернеті шаблони, які можна роздрукувати.

Не варто писати дуже персоналізований лист або згадувати негативні моменти. Це може завдати дитині травми, або ж вона просто здогадається, що автори листа — її батьки. Не варто псувати казку і чари новорічних свят.

Коли лист у відповідь отримано, залишається тільки створити атмосферу і непомітно покласти подарунки під ялинку! А поки свята наближаються, можна зробити адвент-календар. Мініподаруночки порадують дітлахів, поки вони чекають на Новий рік.

Привітання від «сучасного» Діда Мороза

Дід Мороз теж іде в ногу з часом, тому даємо кілька ідей, як підтримати віру дітей у казку:

  1. Попросіть друга чи колегу записати голосове вітання для дітей. Вони будуть раді почути голос справжнього Діда Мороза!
  2. Створіть відеоролик, на який «випадково» потрапив новорічний чарівник. Прийдуть на допомогу друзі та орендовані костюми.

Сліди Діда Мороза

Щоб переконати дитину, що Дід Мороз до вас заходив, можна зробити сліди. Для зручності краще створювати їх не на килимовому, а на твердому покритті. Пропонуємо 2 варіанти, які можна створити з підручних матеріалів. Для першого вам знадобляться:

  • блискітки;
  • харчова сода;
  • пара чоловічого взуття;
  • вода з насадкою розпилювача;
  • глибока форма, у якій поміститься взуття.

Змішайте харчову соду з блискітками (їх має бути менше, ніж соди). Підошву змочіть водою з розпилювача. Взуття має бути злегка вологим. Опустіть підошву в місткість з блискітками. Зробіть відбитки слідів на поверхні.

Другий варіант з борошном:

  • борошно;
  • шаблони ступні з паперу.

Виріжте шаблони ступні. Покладіть їх на підлогу. Посипте їх мукою. Приберіть шаблони: на підлозі залишаться сліди. Борошно можна замінити штучним снігом з балончика. Сліди можна зробити й маленькими, наче їх залишили помічники Діда Мороза.

З твердої поверхні сліди можна прибрати вологою ганчіркою. Не використовуйте звичайний пилосос для збирання борошна!

Багато хлопчиків і дівчаток з нетерпінням чекають на новорічне диво. А батькам потрібно докласти небагато зусиль, адже лише їм під силу створити казку для своїх дітей. Ще більше цікавих ідей, як перетворити Новий рік на незвичайне та довгоочікуване свято, підкаже EVA Blog.

25 Грудня / 2021 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

КЩМ знижки