Створіть для дитини диво!

Дітям важливо вірити в дива, а дорослі можуть створити його своїми руками! Це не лише виховання, а й виявлення любові, радості та впевненості в тому, що ваша дитина — найкраща! Просто тому, що вона ваша. Спеціально до Дня дива, який святкується 26 січня, ми приготували для вас нову статтю про те, навіщо дитині вірити в дива та як створити їх.

Навіщо дітям вірити в дива?

Дива — це не лише таємничі події, що супроводжують нас протягом дня. Це ще й заплановані події, які ми можемо створити самі. Такі маленькі радості обов’язково залишаться в пам’яті вашої малечі на багато років, подарують їй щасливе дитинство та заряд позитиву на все життя.

Дива дарують дітям відчуття добра, світла й безпеки оточуючого світу. Це дуже важливо, адже від ставлення людини до світу залежить і її ставлення до себе та інших. Психологи стверджують, що людина з установкою «мене люблять і завжди мені раді» є набагато впевненішою в собі, успішнішою та щасливішою, аніж та, яка думає «мене любитимуть, якщо я гарно поводитимуся».

Не варто шантажувати дітей дивами та подарунками: будеш слухатися маму й гарно поводитися — Дід Мороз подарує тобі іграшку. Адже дива не терплять жодних умов: вони мають бути чесними, безкорисними та не вимагати нічого взамін. Віра в доброту та дивовижність світу подарує вашій малечі яскраве, тепле та життєрадісне дитинство.

Ідеї для батьків: як створити диво

Чарівний Сон

Розкажіть дитині цікаву історію про Сон та Ніч. Про те, як вони ходять у довгих плащах зі срібними зірочками, дарують цікаві казки, які дитина побачить лише уві сні, та приносять приємні сюрпризи для маленьких дітей. А на ранок дитина знайде справжнє диво, якого можна торкнутися та навіть скуштувати — чарівне печиво, загорнуте у папір з зірочками. Диво може бути не лише їстівним: це може бути нова іграшка з іншої планети, заколка для волосся, зроблена зі справжньої зірочки, тощо.

Здивуйте малечу дивовижним космічним печивом

Разом з дитиною можна приготувати печиво або придбати просте магазинне та прикрасити його надзвичайною галактичною глазур’ю. Для її приготування вам знадобиться:

  • 3 ст. ложки молока
  • 3 ст. ложки кокосового масла
  • 1,5–2 чашки цукрової пудри
  • харчові барвники різних кольорів (наприклад, червоний та синій).

фото sugarspunrun.com
  1. Розтопіть кокосову олію.
  2. Додайте до олії молоко та збийте вінчиком.
  3. До суміші поступово додайте цукрову пудру й перемішайте.
  4. Дуже повільно налийте у глазур харчові барвники, не розмішуючи її до кінця, щоб суміш вийшла не однотонною.
  5. Занурте печиво у глазур, обережно протягніть його, щоб отримати ефект галактики та покладіть на тарілку.
  6. Додайте до галактики нових зірочок, притрусивши печиво цукровою пудрою.
  7. Почекайте, доки глазур застигне.

Дивовижні охоронці

Якщо ваша дитина боїться темряви або чогось іншого, придумайте історію про іграшку (ляльку, солдатика, зайчика) або нічну лампу, які будуть оберігати її від усього, чого вона боїться. Це допоможе вашій дитині отримати відчуття безпеки, адже тепер у неї є чарівний охоронець!

Повітряна кулька з сюрпризом

Сховайте всередині повітряної кульки маленький сюрприз, записку з приємними словами та надуйте її. А далі — лише ваша фантазія: кульку можна прив’язати до вікна сусідів зверху на рівні кімнати вашої дитини або до дерева на вулиці. Лише уявіть, скільки радості буде у вашої дитини, коли вона отримає подарунок від Чарівної Пташки!

Зубна Фея

Класичний варіант дива — коли Мишка або Зубна Фея приносять дитині сюрпризи за молочні зубки, що в неї випали. Ситуацію можна обіграти по-різному: ввечері загорнути зубик у хустку або покласти у маленьку коробочку й сховати під подушку. А на ранок дитина знайде на тому самому місці смаколик від Зубної Феї або монетку від Мишки. Майте напоготові маленькі подарунки для дитини, щоб зуб, який випав ввечері, не став для вас несподіванкою.

Певно, діти відрізняються від дорослих своєю готовністю вірити в дива, а дорослі можуть відчути себе справжніми чарівниками, які дарують дивовижну радість і щастя своїй малечі. Тож частіше творіть дива і насолоджуйтесь ними разом з дітьми!

25 Січня / 2018 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність