Як вибрати стерилізатор для дитячих пляшечок

На зміну старому доброму способу стерилізації дитячих пляшечок, а саме кип’ятінню, давно прийшли нові технології – електричні та класичні стерилізатори. Принцип роботи особливо не змінився. Стерильність досягається завдяки високим температурам, а ось зручність, безпека й швидкість процесу суттєво підвищились. EVA Blog зараз тобі розповість, які бувають стерилізатори та на що звертати увагу під час вибору насамперед.

Стерилізатори пляшечок для новонароджених: види пристроїв, чим відрізняються та як вибрати

1-Стерилізатори-пляшечок-для-новонароджених

Давай відразу торкнемося моделей, які працюють за принципом холодної стерилізації:

  1. Стерилізатори хімічної обробки. Не потребують електрики й дезінфікують за допомогою антибактеріального концентрату (спеціального розчину нешкідливого для здоров’я малюків). Він може бути у вигляді таблеток або рідини. Не дуже популярне рішення через острах матусь, що попадеться неякісна хімія.2-Стерилізатори-пляшечок-для-новонароджених
  2. Ультрафіолетові стерилізатори для пляшечок. Безшумні, високоефективні, та й загалом чудові дезінфектори. Але є проблемка… По-перше, їх на нашому ринку практично не знайти. По-друге, моделі з доступної цінової категорії оснащені дешевими лампами, які досить швидко виходять з ладу та потребують заміни. При цьому навіть такі варіанти дуже рідко зустрічаються на полицях магазинів. Ну й по-третє, якісний УФ-стерилізатор для пляшечок коштує дорого, і купити його можна з доставкою зі США або країн ЄС.

І за підсумком у нас з тобою вибір невеликий – це парові стерилізатори. Вони бувають двох модифікацій.

Цікаво на тему: Обираємо найкращу радіоняню та відеоняню: 5 корисних порад

Електричні стерилізатори пляшечок для малюків

Складаються з блоку з нагрівальним елементом і відсіком для води, а також місткістю з кришкою, в якій і будуть дезінфікуватися пляшечки. Обов’язково звертай увагу на місткість приладу.

3-Електричні-стерилізатори-пляшечок-для-малюків

Він може в себе вміщати:

  • дві пляшечки плюс пару пустушок;
  • чотири пляшечки. У таких стерилізаторах зазвичай достатньо місця для дезінфекції й інших речей, пов’язаних із годуванням крихітки;
  • найоб’ємніші моделі, крім цілих шести пляшечок, можуть у себе вмістити дитячий посуд, іграшки, пустушки тощо.

4-Електричні-стерилізатори-пляшечок-для-малюків

За своєю конструкцією така техніка буває з одним контейнером, з двома та навіть трьома. Кожен з них має різний обсяг і відповідно різний час стерилізації. Наприклад, якщо тобі потрібно простерилізувати лише одну пляшечку, ти використовуєш найменший контейнер і за мінімальний час процес дезінфекції завершено. Також звертай увагу на час збереження стерильності до відкриття кришки. В одних моделях це може бути 8 годин, а в інших – доба. Не обов’язково розглядати останній, дорожчий варіант, якщо тобі ця функція не знадобиться.

Цікаво на тему: Як вибрати дитячий термометр

У цю ж категорію можна занести пристрої з регулюванням температури. Недорогі варіації мають три режими:

  1. Нагрівання до 40 °C – чудово підійде для підігріву материнського молока або води, для розведення молочних сумішей.
  2. Нагрівання до 70 °C – для підігрівання дитячого харчування на етапі прикорму.
  3. До 100 °C – стерилізація.

5-Електричні-стерилізатори-пляшечок-для-малюків

У дорожчих моделях регулювання температури може бути з кроком в 1 або 5 °C.

Порада: сенсорне управління, LED-дисплей, красиве яскраве підсвічування – це ті функції, за які переплачувати сенсу немає. А ось за функцію сушіння – є. Після процесу дезінфекції все буде в конденсаті й тобі доведеться щоразу ретельно протирати пляшечки та інші предмети. А з наявністю режиму сушіння просто дістала й користуєшся.

Стерилізатор пляшечок для мікрохвильової печі

Дезінфекція відбувається завдяки тому самому пару, але в цьому випадку нагрівальним елементом виступає мікрохвильовка. Що потрібно розуміти при виборі таких приладів:

6-Стерилізатор-пляшечок-для-мікрохвильової-печі

  1. Більшість моделей будуть менш місткі, ніж електричні версії.
  2. Якщо ти знайдеш об’ємний стерилізатор такого плану, не поспішай його купувати. Переконайся, що він влізе у твою мікрохвильову піч.
  3. Швидкість дезінфекції безпосередньо залежить від потужності мікрохвильовки.

Звичайно ж, завдяки відсутності електричних механізмів ці пристрої коштують дешевше, ніж залежні від мережі прилади.

7-Стерилізатор-пляшечок-для-мікрохвильової-печі

Важливо: В обох типах стерилізаторів можуть бути спеціальні відсіки для пляшечок. Деякі моделі розраховані лише під конкретний обсяг тари. Наприклад, пристрій може бути розрахований на максимальний обсяг 250 мл, а у тебе пляшечки на 330 мл. Краще віддавай перевагу універсальним стерилізаторам або просто не випускай з уваги цю характеристику.

Який стерилізатор для пляшечок краще обрати: електричний чи для мікрохвильовки?

Орієнтуйся на свій бюджет. Обидва пристрої відмінно виконують свою функцію та дезінфікують покладені в них предмети на однаково високому рівні. До речі про предмети. Як ти, напевно, встигла здогадатися, ці стерилізатори призначені не тільки для дезінфекції пляшечок:

8-Який-стерилізатор-для-пляшечок-краще-обрати

  • деталі молоковідсмоктувача (крім електричної частини);
  • дитячі гризунки (прорізувачі);
  • дитячий посуд;
  • пустушки;
  • ніблери;
  • іграшки.

Це все можна покласти в стерилізатор і провести дезінфекцію.

9-Який-стерилізатор-для-пляшечок-краще-обрати

Важливо: обов’язково уважно читай інструкцію до стерилізатора. Там, крім того, як правильно користуватися технікою, часто вказуються матеріали, які можна й не можна стерилізувати. Якщо раптом цієї інформації немає, то обов’язково проконсультуйся з продавцем і дізнайся, що не можна класти в стерилізатор. Це можуть бути, наприклад, посуд або іграшки з тонкого пластику, металеві предмети тощо.

Фахівці рекомендують вибирати стерилізатор, відштовхуючись від типу харчування малюка. Якщо дитина перебуває на грудному вигодовуванні, то в більшості випадків цілком достатньо стерилізатора для мікрохвильовки. Пляшечок буде не багато й об’єму таких приладів вистачить з надлишком. При штучному харчуванні краще віддавати перевагу містким електричним стерилізаторам, адже годувати дитину потрібно часто й пляшечок буде набагато більше.

10-Який-стерилізатор-для-пляшечок-краще-обрати

Цікаво на тему: Як вибрати бра для годування та періоду вагітності

Попри ці рекомендації, молоді матусі все ж таки більше полюбляють саме електричні моделі з функцією сушіння, незалежно від методу вигодовування.

А як ти вважаєш, стерилізатор пляшечок для новонароджених – потрібна річ чи можна обійтися й без нього? Обов’язково поділися своєю думкою в коментарях.

Читай також:

21 Березня / 2024 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність