Які спа-процедури можна робити дітям

Салони SPA значно розширили спектр послуг. Тепер релаксувати можуть не тільки дорослі, а й діти. Щоправда, в Україні спа-процедури для дітей ще не набули такої популярності, як за кордоном, але тенденція, безумовно, є. Якщо ви не знали про спа, або хочете дізнатися, який релакс підходить для дітей, ця стаття для вас.

Концепція релаксу для наймолодших

Молодими клієнтами салонів стають діти переважно з 5 до 12 років. Звісно, спеціалісти враховують вік, особливості організму, шкіри й пропонують «адаптовані» послуги. Чому взагалі зʼявився такий напрям, як дитяче спа?

Ідея така: тепер відпочинок у салоні стає повністю родинним. Батьки можуть приходити на процедури з дітьми. Останні будуть залучені до релаксу, а не чекати. Ще один плюс — привчати до догляду за собою, регулярних корисних процедур. 

Деякі батьки розглядають візит до салону як відпочинок для втомленого школяра. У навчальних закладах велике навантаження, а релаксування знімає стрес. Також процедури загартовують, підтримують імунітет.

Читайте також: «Про що говорити і як розвивати трирічну дитину»

Що можна дітям із послуг SPA

Обсяг послуг значно менший і досить консервативний. Зазвичай салони обмежуються:

  • легким масажем;
  • водними процедурами (басейн, гідромасаж, ароматичні ванни з бульбашками);
  • неапаратним манікюром, педикюром;
  • мінімальним доглядом за шкірою.

Для підлітків із 12 років дозволені більш дорослі послуги. Обовʼязковий супровід неповнолітніх батьками, особливо під час термальних процедур. 

Масаж допомагає розслабити мʼязи, а це корисно для юних спортсменів. Салони пропонують масаж стоп, тіла, але без інтенсивних технік. Також використовують менше олії, засоби без сильних ароматизаторів. 

Розслабитися дитина може під час гідромасажу або плавання в басейні. Дуже приємно приймати джакузі, але бульбашки мають бути комфортними для тіла. Під час процедури малюків розважають іграми, мультфільмами. 

Манікюр і педикюр повинні робити без використання гострих інструментів, що травмують шкіру. Задача майстра — обережно прибрати паличкою кутикулу, підрізати ніготь, трохи підпиляти й покрити прозорим лаком. Нарощення, кольорові лаки, гель-лак і подібне дітям робити небажано.

А як щодо сауни чи лазні? Лікарі рекомендують починати такі процедури не раніше 3-річного віку. Спочатку температура не має перевищувати 60°C, час перебування в парній — до 3-5 хвилин. Перерва між заходами не менше 15 хвилин. Слід дочекатися, поки дитина вистигне повністю. Якщо чітко дотримуватися режиму, то прогрівання піде тільки на користь.

Увага! Є протипоказання до відвідування лазні. Радимо проконсультуватися з вашим лікарем перед тим, як йти з малюком до парної. 

З комплексу процедур для шкіри підходять маски для зволоження, засоби, що трохи підсушують жирну шкіру. Віддавайте перевагу косметиці із натуральних компонентів. Не варто робити пілінг, скрабування. 
family spa

Небажані процедури для дітей

Малюки часто повторюють за дорослими, тому навіть від 5-річної дівчинки можна почути про бажання пофарбувати волосся, зробити макіяж «як у мами». Такі примхи слід вчасно зупиняти й пояснювати, що є процедури тільки для дорослих. На жаль, світові тенденції говорять про інше.

Набувають розголосу випадки, коли батьки просять майстрів наростити нігті, пофарбувати волосся, брови, наростити вії для маленьких дочок. Так деякі готуються до конкурсів краси, заходів у школі чи садку, а інші вважають це повсякденною нормою. Такий підхід однозначно не схвалюють спеціалісти.

Чому:

  1. Шкіра дитини занадто чутлива для дорослих засобів. А лінійку «для маленьких принцес» роблять із непігментованої гіпоалергенної косметики, яка не сушить шкіру й легко змивається водою (на відміну від засобів для дорослих).
  2. Фарба робить волосся ламким, висушує. Власне, немає жодної виправданої причини, щоб фарбувати волосся дітям. 
  3. Косметичні процедури типу пілінгу дуже травмують шкіру, а нарощені вії, пофарбовані брови виглядають неприродно. Це абсолютно зайве для школярів.

Проводити такі процедури можна тільки з підліткового віку. Зрозуміло, що віковий поріг зменшується до 12-13 років. Радимо батькам йти на компроміс: дозволити акуратний манікюр у салоні (під вашим наглядом), мінімальну корекцію брів і вій у перевіреного майстра. Памʼятайте, що все має виглядати природно.

Якщо підліток ну дуууже хоче пофарбуватися, запропонуйте тонік. Він менше шкодить волоссю, аніж фарба, й швидше змивається. Кольору «на один раз» можна досягнути крейдою для волосся чи піною. Вся косметика має відповідати віку, бути якісною.

Не слід зводити догляд за собою в культ у будь-якому віці. А спа-процедури можна зробити варіантом сімейного релаксу, але не заходами на постійній основі.

23 Жовтня / 2019 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність