Шугарінг під час вагітності. Чи можна?

Будь-якій жінці хочеться завжди виглядати красивою, особливо в такий важливий період її життя, як вагітність. Справжні леді навіть у цікавому стані намагаються ретельно доглядати за собою, до того ж, краще заздалегідь потурбуватися про видалення небажаного волосся перед пологами.

Крім того, коли жінка виношує малюка, в організмі змінюється гормональний фон, і деякі гормони дуже посилюють ріст волосся, що виглядає не надто естетично. Тому виникає питання, як його позбавитися та зробити це найбільш безпечним та дієвим способом. Одним з найсучасніших, найбезпечніших методів епіляції, який не містить шкідливих хімічних домішок, є шугарінг. Давайте ближче познайомимося з цією процедурою та розглянемо її плюси та мінуси.

Шугарінг: особливість процедури

Популярним шугарінг став не так давно, але виявляється, що цим методом видалення волосся користувалися ще за часів Клеопатри. Популярність процедури пояснюється тим, що вона проводиться із застосуванням виключно натуральних інгредієнтів. Так, паста, якою обробляють потрібні ділянки тіла, виготовляється з цукру і не містить хімічних компонентів чи консервантів. Завдяки шугарінгу волосся видаляється майже безболісно, а результат може тривати декілька тижнів. Окрім приємного відчуття гладкості ви отримуєте додатковий догляд за шкірою, адже високий вміст фруктози в суміші забезпечує справжній спа-догляд, після якого дерма набуває м’якості, еластичності та шовковистості.

Отже, шугарінг має такі плюси:

  • Легке нанесення на поверхню, що буде оброблятися.
  • Паста максимально зчіплюється з волосками та з першого проходу видаляє до 90% небажаної рослинності.
  • Не провокує подразнень чи алергій.
  • Після процедури волосся не вростає.
  • Суміш є природнім скрабом.
  • Паста не робить опіків на відміну від воску.
  • Майже безболісна процедура.
  • Ефект триває досить довго – декілька тижнів.

Чи варто робити шугарінг, коли ви вагітні?

Слід зауважити, що не всі гінекологи добре відносяться до цього методу, як, зрештою, і до гоління, адже лезо може травмувати шкіру та викликати інфекцію. Тому перед процедурою необхідно обов’язково проконсультуватися в лікарем. Пам’ятайте, що шугарінг все ж таки викликає болісні відчуття, що може спричинити різні неприємності, виключаючи і тонус матки, що є дуже небезпечним і може спровокувати викидень. Тому, якщо ви маєте хоч якісь протипоказання від лікаря, то не варто погоджуватися на процедуру. До речі, якщо ви збираєтеся робити епіляцію вперше, то краще почекати, поки малюк народиться, а потім вже погоджуватися на подібні експерименти.

Якщо ж лікар не виявив будь-яких перешкод для шугарінгу, сміливо вирушайте до салону краси. Та перед тим оберіть дійсно кваліфікованого спеціаліста, прочитайте про нього відгуки в мережі, ознайомтеся с сертифікатами та іншою документацією, що підтверджує його кваліфікацію.

В якому триместрі можна робити шугарінг?

Якщо ваш лікар не вбачає протипоказань для процедури, а виношування крихітки протікає без труднощів, то її можна проводити на будь-якому терміні. Та все ж на 2-му та 3-му семестрах жіночий організм починає активно виробляти гормони, які зменшують больові відчуття. Тому цей період вважається найсприятливішим. Та слід зауважити, що інколи на останніх термінах може з’являтися пігментація після того, як шкіру оброблять сумішшю.

Які протипоказання має процедура?

Перед тим, як погодитися на шугарінг, неодмінно отримайте консультацію від лікаря, адже процедуру не можна проводити в таких випадках:

  • При наявності цукрового діабету або симптомів цієї хвороби.
  • Виявлений папіломовірус.
  • Шкіра має подразнення, висипання та будь-які інфекції.
  • Гостра стадія протікання екземи або псоріазу.
  • Аналізи виявили молочницю.

Також процедуру слід негайно припинити, коли з’явилися наступні неприємні відчуття:

  • Підвищилося серцебиття.
  • Видалення волосся викликає біль чи дискомфорт.
  • Відчувається напруга матки (тонус).
  • Починалася паніка.

Любі майбутні матусі! Звичайно, ви хочете залишатися привабливими й зберігати свою красу, коли животик стає круглішим. Та будь-яка жінка, насамперед, піклується про малюка, якого носить під серцем. Тому не наражайте крихітку на небезпеку, а обов’язково проконсультуйтеся з акушером-гінекологом та оберіть кваліфікованого косметолога. І пам’ятайте — вагітна жінка завжди чарівна!

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
31 Травня / 2021 Вагітність та пологи
Найперші ознаки вагітності
15 Лютого / 2023 Вагітність та пологи
Як позбутися пігментації під час вагітності
14 Червня / 2023 Вагітність та пологи