Крем для пружності грудей: навіщо потрібен і як вибрати

Догляд за грудьми під час вагітності – тема, що хвилює багатьох майбутніх мам. І це зовсім не дивно, адже в період виношування дитини організм і тіло жінки зазнають змін. Молочні залози, готуючись до періоду грудного вигодовування, поступово збільшуються в розмірах, шкіра починає розтягуватися, втрачати свою еластичність і з’являються вони… розтяжки. Поговорімо про те, як зберегти форму бюста і попередити появу стрий.

Який шанс, що груди втратять свою форму і на них з’являться розтяжки

1-Який-шанс,-що-груди-втратять-свою-форму-1

Безперечно, втрата привабливої форми грудей і ненависні стриї на шкірі – це стрес. Тобі потрібно розуміти, що на збереження привабливості бюста не завжди впливає одне лише грудне вигодовування. Є низка факторів, які потрібно враховувати:

  1. Зайва вага. Майбутні мами з надмірною масою тіла мають вищі шанси зіткнутися з вищезгаданою проблемою. Обов’язково стеж за харчуванням, дотримуйся норм щодо набору ваги під час вагітності.
  2. Кілька вагітностей. Після кожної наступної вагітності груди можуть видозмінюватися.2-Який-шанс,-що-груди-втратять-свою-форму
  3. Великий розмір грудей. Якщо у тебе і так досить пишний бюст, то під час вагітності його розмір може збільшитися.
  4. Вік. Від цього фактора, на жаль, нікуди не дітися. Під впливом сили земного тяжіння груди будуть поступово втрачати свою форму та обвисати.
  5. Спадкова схильність. Якщо у твоєї мами після вагітності з’явилися розтяжки та бюст втратив свою пружність, ймовірність зіткнутися з цією проблемою у тебе зростає.

Все це в теорії може трапитися, проте є одне “але”… Уникнути всіх цих сценаріїв можна дуже легко і просто – потрібно їх попередити. І для цього є маса дійсно дієвих способів. Зараз розповім про них детальніше, але пропоную почати з одного найпопулярнішого мастхев засобу для майбутніх матусь – крему чи олії для пружності грудей.

Цікаво на тему: Навіщо потрібен і як вибрати крем для сосків

Як працює косметика для догляду за бюстом

3-Як-працює-косметика-для-догляду-за-бюстом

Ці косметичні засоби справді мають бути в догляді кожної майбутньої мами й ось чому:

  • вони зволожують і живлять шкіру;
  • підвищують тонус епідермісу, чим попереджають появу стрий і зміну форми грудей;4-Як-працює-косметика-для-догляду-за-бюстом
  • стимулюють синтез колагену й еластину;
  • надають антиоксидантний захист;
  • активізують процеси регенерації тканин.

Цікаво на тему: Як доглядати за швом після кесаревого розтину

Фахівці рекомендують вводити в догляд креми або олії для грудей, починаючи з першого триместру, оскільки вже в другому є ризик зіткнутися з розтяжками. Тому працюємо на випередження.

Якщо ти ще не встигла придбати якісний крем або олію для догляду за грудьми, обов’язково скористайся наступними порадами щодо вибору:

  1. Безпечний склад. Краще віддавати перевагу продукції з гіпоалергенними компонентами, призначеними для вагітних жінок. Також добре підійдуть креми, флюїди й сироватки на натуральній основі. Зверни увагу, у складі не повинно бути агресивних і небезпечних активних для тебе і малюка речовин (наприклад, ретинолу і гідрохінону).
  2. Не вибирай сильно ароматизовану косметику. Насичений запах свідчить про присутність штучних ароматизаторів, на які може з’явитися алергія. Ледь вловний приємний аромат – те, що потрібно.5-Як-працює-косметика-для-догляду-за-бюстом
  3. Довіряй відомим брендам. Не прагни сильно заощадити, тому що в гонитві за більш привабливим прайсом ти можеш придбати неефективний засіб із сумнівним складом. Від цього ти засмутишся ще більше і все одно вирушиш на пошуки хорошої косметики для догляду.
  4. Почитай відгуки в інтернеті. Це один зі способів вибрати дійсно якісний і перевірений продукт. На форумах мам можна знайти величезну кількість рекомендацій і перевірених засобів.
  5. Порадься з гінекологом. Перед використанням будь-якої косметики для догляду за грудьми обов’язково проконсультуйся з лікарем, тому що ти маєш бути максимально впевненою в тому, що засіб підходить для вагітних і ніякої небезпеки плоду не несе.

Рекомендовані товари:

Як ще можна зберегти красу і здоров’я грудей під час і після вагітності

Отже, що ж ще допоможе тобі зберегти привабливість грудей і мінімізувати ризик появи розтяжок.

  1. Не економ на білизні. Бюстгальтер і спеціальний топ потрібно носити навіть, коли ти вдома. Це дасть змогу підтримувати груди й запобігати їх обвисанню. Віддавай перевагу моделям з дихаючих тканин, без кісточок і з широкими лямками. Обов’язково підбирай комфортну білизну, яка відповідатиме твоєму розміру. У міру збільшення грудей обов’язково купуй нову білизну.
  2. Приймай контрастний душ. Не секрет, що чергування прохолодної (не холодної) і теплої води (не гарячої) допомагає підвищити тонус шкіри, підтримуючи її пружність і красу.6-Як-ще-можна-зберегти-красу-і-здоров’я-грудей-під-час-і-після-вагітності-1
  3. Роби легкий масаж. Усі рухи мають бути максимально акуратними та повільними. За допомогою крему або олії від розтяжок регулярно роби самомасаж грудей. Круговими рухами масажуй бюст від зони декольте до центру грудей, не зачіпаючи область сосків.
  4. Стеж за поставою. Готова посперечатися, що ти вже вирівняла спину 😁 Лямки білизни підіймають груди, утримуючи їхнє положення і підтримуючи форму. Сутулячись, ти зводиш нанівець всю роботу бюстгальтера. Тому не забувай стежити за поставою.

Цікаво на тему: 5 найкращих засобів від розтяжок під час вагітності

Коли народиться малюк, продовжуй користуватися всіма перерахованими вище рекомендаціями, а також візьми на замітку ще кілька:

  1. Не роби великих перерв між годуванням малюка. Надмірно велика кількість молока може негативно позначитися не тільки на формі та красі бюста, а й на здоров’ї. Зціджуй молоко за необхідності.
  2. 7-Як-ще-можна-зберегти-красу-і-здоров’я-грудей-під-час-і-після-вагітності-1
  3. Чергуй груди під час годування. Заручися одним простим правилом: одне годування – одні груди. У такому разі бюст буде рівномірно наповнюватися молоком.
  4. Закінчуй грудне вигодовування поступово. Поступовий відхід від маминого молока буде не тільки безболісним для малюка, а й дозволить молочним залозам плавно відновитися.

Також не забувай про правильне харчування і питний режим, адже вся наша зовнішня краса безпосередньо залежить від внутрішнього стану організму.

Якщо ця стаття була для тебе цікавою і корисною, не забудь поставити лайк ❤️

Читай також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Найперші ознаки вагітності
15 Лютого / 2023 Вагітність та пологи
КЩМ знижки