5 найкращих засобів від розтяжок під час вагітності

Поява розтяжок на тілі під час вагітності – одна з хвилюючих тем майбутніх мам. Але не варто сильно хвилюватися, оскільки проблемі цілком реально запобігти. Сьогодні існує безліч якісних і перевірених засобів, які допомагають вагітним жінкам підтримувати красу і пружність шкіри протягом усього періоду виношування дитини.

У цій статті ми поговоримо про причини появи розтяжок, розповімо про вибір косметики для догляду, а також поділимося невеликою добіркою перевірених засобів. 

Час читання: 3 хвилини та панкейк 🧁

статья доступна на русском языке

Поява розтяжок на тілі

Причини появи розтяжок на тілі

Розтяжки (стриї) – це різновид рубців, які з’являються на поверхні шкіри внаслідок її швидкого розтягування. Найчастіше їх можна помітити на грудях, стегнах, сідницях, животі, руках і на нижній частині спини. Відбувається це, як правило, з низки причин:

  • швидкий набір ваги;
  • багатоплідна вагітність;
  • гормональний дисбаланс;
  • генетична схильність;
  • зниження еластичності шкіри через вік.

Якщо ви хвилюєтеся, що зіткнетеся з цією косметичною проблемою під час вагітності, рекомендуємо відразу ж підібрати відповідний догляд. Таким чином ви зможете значно знизити ризик появи стрий. 

Причини появи розтяжок

Невелика рекомендація: для більшої ефективності починати використовувати догляд слід ще до настання вагітності або на ранніх термінах, коли животик ще не встиг показатися. 

На що звернути увагу під час вибору засобу від розтяжок

Вибір спеціальних доглядальних засобів для вагітних жінок приємно дивує. Але перед покупкою слід звернути увагу на кілька дуже важливих моментів:

  1. Склад. Косметика має бути повністю безпечною. Тому обов’язково ознайомтеся зі складом, у ньому не повинно бути шкідливих хімічних речовин: парабенів, фталатів, сульфатів, силіконів, мінеральних олій тощо. Віддавайте перевагу догляду з натуральними компонентами: рослинними екстрактами, оліями. Засоби від розтяжок
  2. Ароматизатори. Штучні ароматизатори здатні стати причиною подразнення та алергічної реакції. Косметика повинна мати нейтральний ледве вловимий аромат. 
  3. Безпека. Засіб має бути дерматологічно протестований і мати всі дозволи для використання під час вагітності.Якісні засоби від розтяжок
  4. Тільки перевірені виробники. Вибирайте продукцію тільки тих брендів, які виробляють якісну і безпечну косметику для вагітних і дітей. Не ризикуйте, оскільки відповідальність ви тепер несете не тільки за себе.

А щоб вам було простіше підібрати косметичний засіб від розтяжок, EVA Blog підготував невелику добірку. 

Цікаво на тему: Навіщо потрібен і як вибрати крем для сосків

ТОП-5 засобів від розтяжок для вагітних

Нам було складно вибрати найкращу косметику від розтяжок, оскільки асортимент досить великий і всі засоби працюють дуже ефективно. Але спираючись на численні відгуки в інтернеті, нам вдалося зібрати п’ять найкращих кремів, олій і сироваток.

Клуб Щаслива мама инстаграм

Topicrem CICA Concentrated Oil

Концентрована олія CICA Concentrated Oil від популярного французького бренду Topicrem на 99,8% складається з компонентів природного походження. Вона протестована дерматологами, підійде навіть для чутливої шкіри обличчя і тіла дітей, вагітних і жінок, що годують. Засіб зменшує вираженість стрий, живить, зволожує, заспокоює шкіру, а також підвищує її еластичність. Після нанесення олія не залишає після себе жирний і липкий слід.  

Topicrem CICA Concentrated Oil

Rilastil Stretch Marks Cream

Крем Rilastil Stretch Marks теж добре себе зарекомендував. Завдяки своїй ніжній консистенції його можна використовувати навіть для масажу. До його складу входять амінокислоти, комплекс вітамінів і олія рисових висівок. У комплексі ці активні речовини на п’ять з плюсом підтримують тургор епідермісу, роблять його оксамитовим і перешкоджають появі нових розтяжок. 

Крем гіпоалергенний, має фізіологічний рН, у його складі повністю відсутні шкідливі компоненти. Засіб можна використовувати як вагітним, так і жінкам, які годують груддю. 

Rilastil Stretch Marks Cream

Цікаво на тему: Як позбутися пігментації під час вагітності

HIPP Sensitive Mama Sanft Sensitive Mama Sanft

З цим швейцарським брендом знайомі багато хто і в його лінійці засобів є повністю натуральна та ефективна олія від розтяжок. HIPP Sensitive Mama Sanft містить у собі мигдалеву олію, жожоба й екстракт обліпихи. Основна дія цих компонентів спрямована на живлення, регенерацію і зволоження шкіри, підтримку синтезу колагену та еластину. Засіб не тільки бореться з уже наявними розтяжками, а й запобігає появі нових. Олію для тіла можна використовувати й після пологів, підтримуючи красу і здоров’я епідермісу. 

HIPP Sensitive Mama Sanft Sensitive Mama Sanft

Sanosan Mama Stretch Mark Fader

Сироватка Sanosan Mama Stretch Mark Fader точно стане вашим фаворитом. Вона допоможе швидко повернути шкірі еластичність, зменшити видимість і колір розтяжок, вирівняти мікрорельєф, запобігти появі нових рубців. Продукт повністю безпечний для мами та малюка. 

Ефект регенерації шкіри досягається завдяки активному комплексу SynMat™, який містить еластин, колаген, два види пептидів, екстракт квасолі Phaseolus Lunatus і рутин. Сироватку можна використовувати під час і після вагітності.

Sanosan Mama Stretch Mark Fader

MomMe Mother & Baby Natural Care Stretch Marks Prevention Oil

Польський бренд MomMe спеціалізується на виробництві косметичних засобів для догляду за шкірою діток і їхніх мам. У лінійці також представлена повністю натуральна олія для тіла Mother & Baby Natural Care Stretch Marks Prevention Oil. В основу складу входить такий комплекс олій:

  • бабассу;
  • солодкого мигдалю;
  • кунжуту;
  • макадамії;
  • солодкого апельсина;
  • виноградних кісточок;
  • соняшнику.

Також продукт додатково містить вітамін Е. Ці компоненти роблять шкіру м’якою та еластичною, усувають сухість, мають антиоксидантну дію, активізують процеси регенерації, освітлюють колір розтяжок і допомагають уникнути появи нових. 

MomMe Mother & Baby Natural Care Stretch Marks Prevention Oil

Вагітність – це прекрасний період у житті кожної жінки й поява розтяжок вас не повинна лякати. Неодмінно підберіть відповідний засіб для догляду, щоб мінімізувати ризик їхньої появи. Не забувайте правильно харчуватися, пити достатньо води, за необхідності вживати вітаміни, оскільки від цього теж багато в чому залежить краса і здоров’я шкірного покриву. 

 

Читайте також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
ХГЛ при вагітності
22 Лютого / 2023 Вагітність та пологи
Кольорова вагітність
21 Червня / 2022 Вагітність та пологи
Як дізнатися точний термін вагітності
4 Грудня / 2023 Вагітність та пологи
VISUAL by EVA