Чи можна вагітним фарбувати та стригти волосся

Не здумай стригти та фарбувати волосся під час вагітності! Скільки разів у житті вам це доводилося чути? Погодьтеся, навколо стільки різних забобонів та міфів, що часом боїшся зробити щось не так. А раптом насправді станеться щось погане? 😱

Час читання: 7 хвилин та склянка фрешу 🥃

статья доступна на русском языке

Ви колись замислювалися, звідки взагалі з’явилися всі ці прикмети, чи вони дійсно працюють? Адже найчастіше на питання “То чому ж не можна?” відповідь досить банальна – так кажуть у народі. Пропонуємо розставити всі крапки над і, а також визначитися чи можна вагітним фарбувати та стригти волосся?

Стрижка волосся під час вагітності

Якщо провести аналіз інформації в інтернеті щодо забобонів та прикмет, що стосуються вагітності, можна виділити дві точки зору: традиційну та нетрадиційну. Вони кардинально відрізняються одна від одної, тому пропонуємо розглянути їх окремо.

Стрижка волосся під час вагітності

Нетрадиційна точка зору

Вважається, що якщо вагітна жінка стриже волосся, вона може вкоротити життя своїй майбутній дитині, нашкодити її здоров’ю, негативно вплинути на розумовий розвиток. Також у минулі часи стригли волосся ті, хто хотів народити дівчинку. Паралель проводили з обрізанням чоловічих статевих органів в утробі матері. І це ще далеко не всі прикмети, знаєте, скільки ще таких? Про них можна говорити вічно. 🙃

Клуб Щаслива мама инстаграм

Звідки все це прийшло до нас? Забобони – це ніщо інше, як давнє уявлення про світ і людину, засноване на магії, міфології та пов’язаних із цими уявленнями віруваннями. Раніше волосся вважалося природним жіночим оберегом, що має магічні властивості. У ті часи, коли медицина не була розвинена, а веденням вагітності та пологами займалися бабки-повитухи, було все побудовано навколо прикмет. Всі невдачі та проблеми під час пологів списувалися на те, що жінка якось неправильно поводилася зі своїм волоссям. Тому ніхто зайвий раз до своїх кучерів не торкався.

Не можна стригти волосся вагітним

Однак і сьогодні можна почути безліч думок щодо стрижок. Вважається, що волосся – це енергетичні провідники, які черпають силу та енергію ззовні, передаючи її жінці та плоду. Обрізавши волосся, ви втрачаєте зв’язок із зовнішнім світом і потік нової енергії відчутно знижується. Тому люди, які практикують нетрадиційну медицину, рекомендують лише підрівнювати кінчики волосся, але не вкорочувати довжину.

Вагітним можна стригти тільки кінчики волосся

Традиційна точка зору

Ні для кого не секрет, що волосся – це рогові утворення шкірного покриву, що складаються з відмерлих клітин кератину. Звідси випливає, що стрижка нічим не може зашкодити майбутній мамі та її дитині. Цікаво, а чому нема прикмет зі стрижкою нігтів? Невже вони не мають такої сили, як волосся?  😅

 

Цікаво по темі: Модні стрижки на середню довжину волосся

Так можна стригти волосся чи ні?

Стригти волосся можна‼ Якщо ви вирішили змінити імідж або звикли до певної зачіски, вагітність – не привід від цього відмовлятися. Похід до перукаря подарує винятково позитивні емоції. Адже ми, дівчатка, так любимо мати гарний та привабливий вигляд завжди та скрізь.

Стригти волосся вагітним можна

Фарбування волосся під час вагітності

Це ще одна тема, яка є предметом суперечок. Що з цього приводу говорять у народі:

  • фарба здатна проникнути через шкіру в кров та нашкодити дитині;
  • фарбувальний пігмент може “не взятися” або нерівномірно ляже на волосся через гормональну перебудову;
  • може виникнути алергічна реакція через чутливість організму.

Давайте по черзі розглянемо кожен із пунктів.

Фарбування волосся під час вагітності

 

Цікаво по темі: Професійна фарба для домашнього фарбування волосся: огляд IQ Code

Чи шкідлива фарба для волосся?

Багато вагітних жінок відмовляються від фарбування волосся протягом усіх дев’яти місяців. Причиною цього є наявність хімічних речовин та аміаку у складі засобів для фарбування. Сучасні фарби для волосся безпечні для людини, і це повністю підтверджують дослідження. Наша шкіра є надійним бар’єром, який не дає проникнути хімічним речовинам до організму. Навіть наявність аміаку не може нашкодити. Він необхідний для зафарбовування сивини та наповнення волосся пігментом.

Відзначимо, що хороші фарби з аміаком не мають різкого запаху, найчастіше він ледве відчувається.

Під час першого триместру вагітності у жінок часто спостерігається токсикоз, тому запах фарби може стати надто дратівливим. Візьміть це до уваги.

Чи шкідлива фарба для волосся

Фарба може “не взятися”

Це побоювання не безпідставне. Організм вагітної жінки зазнає змін як зовнішніх, так і внутрішніх. Гормональна перебудова дається взнаки. Волосся може почати рости швидше, стати неслухняним, змінити свою структуру і навіть колір. Безумовно, зміни ви можете помітити не відразу, оскільки це відбувається поступово. Тому, плануючи фарбування волосся, обов’язково повідомте свого майстра, що ви вагітні. Склад і колір фарби в такому випадку підбиратиметься індивідуально, оскільки дійсно пігмент може лягти на волосся інакше.

Фарбування в домашніх умовах може мати свої нюанси. Найчастіше відтінок виходить не таким насиченим, як раніше. Але, знову ж таки, це все має особистісний характер. Якщо у когось фарба не взялася, це не означає, що на вас чекає той самий результат.

Під час вагітності фарба може

 

Цікаво по темі: Невдале фарбування волосся: виправляємо і попереджаємо помилки

Виникнення алергії на фарбу

Ризик виникнення алергії цілком реальний. Навіть якщо у вас ніколи не було жодних реакцій на фарбу для волосся, під час вагітності чутливість організму підвищується.

Якщо ви боїтеся алергії, поговоріть зі своїм лікарем і пройдіть тест на чутливість до компонентів фарби.

Алергія у вагітних на фарбу для волосся

Безпечне фарбування волосся під час вагітності

Майбутнім мамам не слід забувати й про альтернативні засоби для фарбування волосся:

  1. Безаміачна фарба – формули таких фарб не мають аміачного запаху, мають у складі компоненти, що доглядають, підвищують стійкість кольору і надають волоссю привабливого блиску.
  2. Хна та басма – ще один непоганий варіант натурального фарбування. Ви можете регулювати інтенсивність кольору. Чим довше засіб буде витримано на волоссі, тим більш насиченим відтінок ви отримаєте. Хна та басма не викликають алергію, покращують структуру волосся, живлять його, захищають від негативного впливу навколишнього середовища.
  3. Тоніки – до цієї категорії можна віднести відтінкові шампуні та бальзами. Вони досить непогано зарекомендували себе. У них немає аміаку та окислювача, можна знайти навіть веганські формули. Ви зможете надати кучерям привабливий колір. Але мінус цих засобів у тому, що відтінок може швидко змитися.

Безпечне фарбування волосся під час вагітності

Сподіваємося, нам вдалося відповісти на питання, що так хвилюють. Вірити у забобони, стригти волосся чи ні, фарбувати чи залишити все на потім – особиста справа кожного. Головне, щоб майбутня мама не нервувала і ніщо не заважало їй насолоджуватися таким чудовим періодом життя, як вагітність 🤰

 

Читайте також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Бліда друга смужка на тесті на вагітність
12 Жовтня / 2022 Вагітність та пологи
Найперші ознаки вагітності
15 Лютого / 2023 Вагітність та пологи
10 Червня / 2020 Вагітність та пологи
КЩМ знижки