Жіноча енергія: як утримувати та поповнювати

Сучасна жінка намагається встигнути все: побудувати кар’єру, створити сім’ю, бути соціально активною, всебічно розвиватися. При цьому вона часто забуває про головне — відпочинок. Виснажуючи себе, жінка втрачає природну енергетику, яка дуже важлива для фізичного та психологічного здоровʼя. 

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Жіноча енергія

Що таке «жіноче коло»?

Існує версія, що з давніх-давен у суспільстві формувалися жіночі й чоловічі кола. Представники обох статей збиралися окремо один від одного й займалися різними справами. Наприклад, жінки пряли, вишивали, готували їсти, доглядали дітей. Вважають, що це був важливий етап ініціації: спілкуючись з досвідченими жінками, дівчинка поступово і сама освоювала цю роль. 

Цьому є суто практичне пояснення: так зване «жіноче коло» було яскравим прикладом, якою має бути жінка того часу. Формувалися не тільки соціальні навички та побутові вміння, а й риси характеру, які цінувалися. Дівчата мали бути скромні, хазяйновиті, поважати чоловіка. 

Цікаво по темі: Золота середина: що означає — бути амбівертом?

Сьогодні поняття «жіноче коло» стало широко розповсюдженим: про це говорять на тренінгах, на заняттях йогою. Умовно так можна назвати формат дружніх посиденьок із подругами, на яких обговорюють суто жіночі теми. Навіщо вони потрібні:

  • допомагають отримати досвід;
  • обговорити питання, що бентежать;
  • побути серед однодумців, насититися жіночою енергією.

Що таке жіноче коло

Чоловіки часто асоціюють жіночі товариства з пліткарством і беззмістовним базіканням. Проте жінці необхідно проговорювати свої думки, отримувати поради. Найчастіше зробити це можна лише в жіночому колі, адже більшість чоловіків не мають такої потреби та не розуміють, навіщо обговорювати кожну дрібницю.

Такі товариства — непоганий спосіб релаксації. Пригадайте зустрічі головних героїнь з кінострічки «Секс і місто». Вони демонструють модернізований варіант жіночого кола, де зустрічаються жінки з різними долями та характерами, які допомагають одна одній. 

Як прокачати жіночу енергію

Крім спілкування з іншими жінками, є безліч способів поповнити свою енергію. Насамперед це час для себе і тих занять, що дійсно приносять задоволення. Саме в цьому найчастіше відмовляє собі сучасна жінка. Вона читає книги, бо так треба, займається спортом, щоб тримати себе у формі. Хоча насправді кожній жінці інколи хочеться провести весь день у ліжку чи зустрітися з подругами.

Також ефективні методи:

  1. Медитація. Корисні й короткі сеанси, які допомагають швидко відновити жіночу енергію, спокій, і повне занурення в себе. Медитація позбавляє негативних емоцій, зменшує фізичну та психологічну втому. Деяким жінкам достатньо просто побути в тиші, прийняти ванну чи випити каву у відлюдному парку.
  2. Дихальна гімнастика. Швидкий спосіб зняти напругу в тілі, заспокоїтися. Вона необхідна тим жінкам, які часто перебувають у стані стресу. Також корисно вивчити правила дихання під час бігу.
  3. Самоаналіз. Різні вправи, які призначені для рефлексії. Наприклад, чи задоволені ви своєю роботою, стосунками, способом життя. Чи влаштовує вас ставлення чоловіків, взаємини з батьками тощо. Формати аналізу бувають різні: тести, арт-терапія, розмова з психологом.

Якщо вдасться знайти баланс, то й жіноча енергія також прийде в норму. Сучасний світ створений переважно чоловіками для чоловіків, тому жінкам доводиться підлаштовуватися, стримуючи свої емоції та проявляючи силу характеру.

Цікаво по темі: Пережити декрет і не втратити себе

Як прокачати жіночу енергію

Корисні поради: утримуємо жіночу енергію

Щоб не витратити весь свій запас енергії, потрібно дотримуватися деяких правил. Вони допоможуть створити такий спосіб життя та мислення, який відповідатиме вашій натурі. Водночас це й суто практичні поради, що принесуть користь вашому здоров’ю. 

  1. Спіть не менше 8 годин на добу, бажано вночі. Тобто лягати затемна й прокидатися вранці, а не навпаки. Саме вночі виробляються гормони, які допомагають відпочити та відновити сили. 
  2. Збирайте успіхи й маленькі радощі. Для контролю можете завести приватний щоденник або блокнот щастя. Запишіть хоча б 3 речі, які порадували вас сьогодні. Така практика допомагає зняти денну напругу, краще проаналізувати ситуацію. Наступного дня негаразди можуть видатися занадто переоціненими.
  3. Творчість. Навіть якщо шкільні уроки праці викликали у вас відразу, це не означає, що ви не творча людина. Реалізуйте свій творчий потенціал у будь-який зручний спосіб. Корисна і нескладна вправа: просто довільно малювати фарбами на аркуші паперу, без силуетів, перспективи чи сюжету. Арт-терапія — дуже ефективний метод, який допомагає зберегти психологічну рівновагу.Лінія магазинів EVA фейсбук
  4. Мандруйте. Пройдіться незнайомою вулицею, влаштуйте вікенд в іншому місті, заплануйте відпустку. Навіть якщо комусь ідея поїхати в зону відчуження видається безглуздою, а вам хочеться, їдьте. Не відмовляйте собі в мандрівках на самоті, тоді ви матимете вдосталь часу для відновлення.
  5. Даруйте собі емоції в будь-який спосіб. Купуйте квіти чи подарунки просто так. Ви є, і це вже привід для позитивних емоцій.
  6. Слідкуйте за харчуванням і рухайтеся. Але й не ставте собі занадто жорсткі рамки: дозвольте перекус у фаст-фуді або смачний пиріжок. Якщо ви не фанатка спорту, оберіть інший вид активності: танці, катання на ковзанах, прогулянка з собакою. Не буде зайвим потурбуватися про здоровʼя та доповнити раціон сезонними овочами, фруктами й необхідними вітамінами. Не дозволяйте собі закривати очі на проблеми, обовʼязково консультуйтеся з лікарем.
  7. Подбайте про сексуальне здоровʼя. Це важливий пункт, без якого жінка не відчуває себе жінкою. Наприклад, багатьом подобається робити вправи для інтимних мʼязів (і це корисно!). Не потрібно жертвувати стосунками з чоловіком заради завершення робочого проєкту, яким би важливим він не був. Тож увечері виділяйте час, щоб побути з коханою людиною.Утримуємо жіночу енергію

Всі ці поради насправді дуже прості. Але найголовніше — полюбити себе. Тоді вдасться зрозуміти, що дійсно важливе, а від чого варто відмовитися. І лише тоді ви зможете досягти того, чого справді прагнете.

 

Читайте також:

13 Листопада / 2019 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті