Як правильно робити розтушовування тіней: пензлі, текстури, хитрощі

Щоб створити ідеальний макіяж очей, потрібно витратити 20% часу на нанесення декоративних засобів і 80% – на їх розтушовування. Несподіваний «рецепт», чи не так? Проте саме якісне та чисте розтушовування тіней і створює ефект бездоганного професійного мейкапу.

Як правильно розтушувати тіні та зробити такий макіяж очей, щоб усі думали, що створити образ тобі допоміг візажист? Як краще працювати з різними текстурами? Які пензлі знадобляться і скільки їх має бути? Нумо розбиратися разом.

1-Як-правильно-розтушувати-тіні

Цікаво на тему: Види макіяжу очей і техніка виконання

Збираємо арсенал пензлів для різних текстур

Якщо для тону можна обійтися одним-двома пензлями (або навіть лише спонжем), то для макіяжу очей знадобиться значно більше інструментів. Розгляньмо, які, скільки та для чого:

2-Збираємо-арсенал-пензлів-для-різних-текстур

  • невеликий туго набитий і плоский пензлик (для нанесення матових, сатинових і блискучих тіней та розтушовування рідких) – 2 шт.;
  • ще один подібний пензлик, але менший і з коротшим ворсом (для обробки нижньої повіки й дрібних ділянок) – 1 шт.;
  • пухнастий більшого розміру (для нанесення сухих матових тіней, розтушовування і вибудовування форми макіяжу) – 2 шт.;
  • плоский тонкий і пружний пензлик (для розсипчастих пігментів, кремових або шимерних продуктів) – 1 шт.

Тобто, в базовому арсеналі пензлів для макіяжу очей має бути щонайменше 6 штук. Це, можна сказати, стартовий набір аксесуарів для тіней.

3-Збираємо-арсенал-пензлів-для-різних-текстур

Цікаво на тему: Як доглядати за косметичними пензлями та спонжами правильно

Чому деякі з них дублюються? Пара плоских пензлів потрібні для того, щоб ти могла наносити щонайменше два відтінки тіней. Наприклад, світлі та темні. Але чим більше кольорів ти використовуєш і чим вони різноманітніші, тим більше інструментів тобі знадобиться. Використовуючи новий відтінок, в ідеалі твій пензлик має бути чистим, тобто, іншим. Але можна трошки схитрувати та використовувати один інструмент для двох відтінків однієї текстури, починаючи з нанесення світлішого. Після чорних тіней, звичайно ж, такий фокус не пройде.

Шукай EVA Blog в Instagram

Пухнастих теж знадобиться дві: одна для нанесення матових тіней і первинного розтушування (як сухих, так і кремових продуктів), друга, без пігменту — для створення чистішого і плавнішого переходу.

Лайфхак: Для швидкого видалення з пензля пігменту без необхідності його мити та чекати висихання, скористайся губкою для сухого очищення від K.O.S.

Також варто пам’ятати, що чим дрібніша ділянка шкіри, на яку ти наносиш декоративку, то меншим має бути пензлик. Наприклад, акуратно підкреслити нижню повіку інструментом для більшої верхньої не вийде — доведеться потім підчищати макіяж, а це час і нерви. Краще відразу використовувати пензлик відповідного розміру.

4-Збираємо-арсенал-пензлів-для-різних-текстур

Якщо говорити про матеріали, то сьогодні не обов’язково робити вибір виключно на користь натурального ворсу — наприклад, соболя, білки або кози. Сучасні пензлі із синтетичних матеріалів можуть похизуватися відмінною якістю та набиванням, вони чудово переносять пігмент і розтушовують його, а ще за ними просто доглядати.

Рекомендовані продукти:

  • NYX Professional Makeup Pro Blending Brush – бездоганне нанесення і професійне розтушовування.
  • Якщо віддаєш перевагу пензлям з натурального ворсу, вибирай Kodi Professional Make-Up 111.
  • Для дрібних деталей — компактний пензлик з коротким ворсом Sovart.

Основні правила ідеального розтушовування

5-Основні-правила-ідеального-розтушовування

  1. Ніколи не натискай на пензель. Рухи мають бути легкими та плавними, адже твоє завдання м’яко відвести колір «у шкіру», а не стерти його.
  2. Використовуй погладжувальну техніку для нанесення пігменту, а колоподібні та рухи «туди-сюди» — для розтушовування.
  3. Запам’ятай, що завжди краще нашарувати тіні, ніж витирати надлишки. Тому нанось їх поступово і невеликими порціями.6-Основні-правила-ідеального-розтушовування
  4. Якщо здається, що контраст вийшов занадто великий, використовуй для розтушування перехідний відтінок. Наприклад, при створенні чорних смокі відводь колір за допомогою м’якого коричневого. Такий хід дозволить створити плавний перехід відтінків і більш гармонійний макіяж.
  5. Пам’ятай, що процес розтушовування займає значно більше часу, ніж нанесення. Тому, якщо хочеш досягти ідеального макіяжу, не халтур і роби стільки рухів пензлем, поки ти не будеш задоволена результатом.

Цікаво на тему: Макіяж для навислої повіки: як зробити?

Три макіяжі сухими тінями покроково

У роботі з різними текстурами декоративних продуктів існують свої нюанси. Почнімо з базового повсякденного макіяжу матовими тінями. Це досить універсальна і безпрограшна техніка, яку, використовуючи глибші відтінки або шимерні засоби, можна адаптувати й під яскраві образи.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ivelina Stefanova (@ivistefanova)

  1. Нанеси базу або консилер на всю верхню повіку. Це вирівняє колір шкіри, приховає судинну сіточку, а також подовжить стійкість макіяжу. Обов’язково зафіксуй консилер пудрою. Пам’ятай, що сухі текстури ми наносимо тільки на сухі засоби — вологі не дадуть змоги створити м’яке розтушування.
  2. Набери світло-коричневі тіні на пухнастий пензлик, нанеси їх на верхню межу складки та гарненько розтушуй круговими рухами, опускаючись до зовнішнього куточка повік. Доводь пігмент тільки від середини повіки й відтягни його вгору до скронь, створюючи форму майбутнього макіяжу очей.
  3. Відтінком темнішим пропрацюй круговими рухами зовнішній куточок очей. Першим пензлем змішай відтінки на повіках і добре розтушуй.7-Три-макіяжі-сухими-тінями-покроково
  4. На плоский пензлик набери світлі тіні та погладжувальними рухами нанеси їх на внутрішній куточок до середини повіки.
  5. Знову візьми перший пензлик і створи плавний градієнт між світлими та темними відтінками.
  6. За бажання додай стрілочку, графічну або розтушовану. Якщо вибрала другий варіант, то для більш гармонійного образу тими ж темними тінями додатково розтушуй кордон від стрілки. Профарбуй вії улюбленою тушшю — і твій макіяж на всі випадки готовий!

Цікаво на тему: Легкий макіяж для початківців

А ось більш яскрава версія такого ж макіяжу.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ivelina Stefanova (@ivistefanova)

Щоб його зробити, використовуй трохи більш насичені матові тіні (персикові або рожеві) для побудови форми та затемнення внутрішнього куточка. Шимерний відтінок використовуй на центрі повіки. Якщо хочеш отримати м’який блиск, його можна нанести за допомогою плоского пензля. Але якщо хочеш отримати wow-ефект, краще переносити тіні, що сяють, за допомогою пальця і трохи підтушувати пензлем, створюючи м’який перехід.

Цікаво на тему: Ефектний вихід: ідеї вечірнього макіяжу для будь-якого типу зовнішності

Якщо потрібно створити простий і красивий градієнт на очах, лови класний лайфхак. Вибери палетку тіней, де є кілька відтінків одного кольору. Утім, таким же чином можна «подружити» різні кольори. Наприклад, відтінки рожевого і фіолетового. Щоб спростити завдання, можна скористатися косметичною стрічкою і позначити нею кордон макіяжу.

8-Три-макіяжі-сухими-тінями-покроково

Далі невеликим щільно набитим пензлем нанеси найтемніший відтінок тіней у зовнішній куточок очей, поступово рухаючись до внутрішнього і використовуючи світліші кольори. Потім пухнастим пензлем легко розтушуй відтінки між собою і не забудь добре опрацювати складку повіки. Як бачиш, просто і дуже ефектно.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от HUDA BEAUTY (@hudabeauty)

Рекомендовані продукти:

Особливості роботи з кремовими та рідкими тінями

Попри те, що, як і раніше, найпопулярнішими та найпоширенішими залишаються сухі тіні для повік, у кремових засобів є свої прихильниці. І неспроста. Рідкі продукти насправді є більш універсальними, вони стійкіші, пігментовані та beginners-friendly (тобто, відмінно приручаються навіть новачками). Це чудовий варіант для тих, у кого на макіяж вранці мало часу — кремові та рідкі тіні дають змогу зробити повноцінний макіяж очей буквально за кілька хвилин.

9-Особливості-роботи-з-кремовими-та-рідкими-тінями

Цікаво на тему: Латте-макіяж: у чому його фішки і як його повторити

Ось такий макіяж можна зробити всього одним кольором.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Екатерина | Макияж Минск (@nekrasova_makeup)

Якщо використовувати два відтінки рідких або кремових тіней, можна домогтися цікавішого образу.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от 𝑩𝒓𝒂𝒏𝒅𝒊 𝑷𝒐𝒑𝒆 (@theglambelle)

А ще їх можна використовувати не тільки соло, а й у поєднанні з сухими продуктами, що дає змогу отримувати найрізноманітніші ефекти.

10-Особливості-роботи-з-кремовими-та-рідкими-тінями

Спосіб 1. Як акцент у макіяжі очей. Наприклад, темними кремовими тінями можна швидко затемнити зовнішній куточок, а шимерними — виділити яблучко повіки або внутрішній куточок очей. Звичайно, такий трюк спрацює вже після створення форми макіяжу за допомогою сухих текстур.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Makeup By Shani Baruch (@shanibaruch_makeup)

Спосіб 2. Кремові тіні можуть послужити основою для макіяжу. Нанеси засіб на всю рухому повіку і розтушуй. Потім сухими тінями промалюй складку, затемни зовнішній куточок і пропрацюй нижню повіку.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Makeup (@makeupsface)

До речі, тіні у форматі олівців можна використовувати за таким же принципом.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Beyza Yorulmaz (@beyzayorullmaz)

Спосіб 3. Використовуй кремові продукти як підкладку. Наприклад, темні продукти можуть стати основою для смокі-айз, а білий посилить яскравість насичених або неонових відтінків. До слова, рідкі тіні можна використовувати як праймер під сухі пігменти або спаркли.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Andreea Ali (@aliandreeamakeup)

Рекомендовані продукти:

Сподіваємося, наш короткий наочний гайд із секретами нанесення і розтушовування різних текстур тіней допоможе тобі створювати нові відпадні образи та, можливо, спробувати щось новеньке у своєму макіяжі.

Читай також:

22 Квітня / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *