20+ найкращих пензлів для макіяжу

Коли справа стосується мейкапа, багато хто робить ставку на якість косметики (і насправді вони дуже навіть мають рацію!), часто забуваючи про той інструмент, яким вони будуть працювати з цими продуктами. Звичайно, частину декоративних засобів можна наносити за допомогою пальців, спонжів або комплектних аплікаторів, але зробити повноцінний макіяж без якісних пензлів просто неможливо. Якщо ти в пошуках класних аксесуарів для свого мейку, зібрали для тебе понад 20 гідних варіантів на всі випадки та під будь-які запити.

Час читання: 4 хвилини та гарбузовий лате 🧋

статья доступна на русском языке

Найкращі пензлі

Цікаво на тему: Пензлі для макіяжу: збираємо найнеобхідніші

Найкращі пензлі для тону і кремових текстур

Кремові та тональні засоби можна наносити найрізноманітнішими способами. Хтось використовує б’юті-блендери, для когось немає зручнішого інструменту, ніж власні пальчики, а є ті, хто звик робити макіяж обличчя за допомогою пензлів. І, якщо вже в цій статті ми говоримо саме про них, лови 6 класних варіантів для ідеального нанесення тону.

НазваМатеріал ворсуКраїна
Пензель WoBs для тонуТаклонІспанія
NYX Can't Stop Won't Stop Foundation BrushСинтетичнийКитай
Shiseido Hasu Fude Foundation Brush
СинтетичнийСША
Kodi Professional Make-Up Duo Fibre 45
Нейлон, козаСША
Bless Beauty 25СинтетичнийПольща
Couleur Caramel Magic Foundation Brush 19СинтетичнийІталія

Пензель WoBs для тону

Пензель WoBs для тону

Особливістю пензля для тонального крему від WoBs є його форма. Він невеликий, плоский і щільно набитий, завдяки чому з його допомогою зручно опрацьовувати як великі, так і дрібні ділянки обличчя. А ще він прекрасно підходить для контурингу, рідких рум’ян і кремового хайлайтера. Виготовлений пензлик з таклону — матеріалу, близького за властивостями до натурального ворсу, але водночас більш довговічного та легкого у догляді.

Шукай EVA Blog в Instagram

NYX Can’t Stop Won’t Stop Foundation Brush

NYX Can't Stop Won't Stop Foundation Brush

Foundation Brush з уже легендарної лінійки Can’t Stop Won’t Stop від NYX має зручну скошену форму, щоб наносити тон було ще комфортніше. Щільна набивка забезпечує чудове нанесення засобів без смуг, а високоякісний штучний ворс прослужить тобі справді довго. Завдяки високій якості матеріалів і зручній формі, пензель підходить як для домашнього, так і професійного використання.

Shiseido Hasu Fude Foundation Brush

Shiseido Hasu Fude Foundation Brush

Shiseido Hasu Fude Foundation Brush отримала форму «копитця» з рівним зрізом, що дає змогу точніше контролювати кількість продукту на шкірі та ретельніше опрацьовувати такі зони, як крила носа або внутрішній куточок очей. Ергономічна товста ручка чудово лежить у руці, усередині пензель має густий ворс, а по краях — м’якший. Таке рішення надає йому, з одного боку, пружності, а, з іншого, гарантує м’яке нанесення. До слова, підходить вона не тільки для кремових текстур, а й для пудрових.

Цікаво на тему: Як доглядати за косметичними пензлями та спонжами правильно

Kodi Professional Make-Up Duo Fibre 45

Kodi Professional Make-Up Duo Fibre 45

Kodi Professional Make-Up Duo Fibre 45 – це класичний пензель-дуофібра для нанесення тону. Втім, багато хто використовує її й для сухих продуктів. У ньому поєднується як натуральний, так і синтетичний ворс різної висоти, завдяки чому він дає змогу економно витрачати косметичні засоби та створювати ідеальне покриття на обличчі. Пензель має оптимальний розмір — з його допомогою легко працювати як з великими ділянками шкіри, так і створювати покриття на дрібних.

Bless Beauty 25

Bless Beauty 25

Якщо любиш тональні засоби, що добре покривають, зверни увагу на Bless Beauty 25. Він має короткий і щільно набитий ворс, а також плоску заокруглену форму, що дає змогу отримати повне маскування будь-яких недосконалостей шкіри. Також пензель прекрасно підходить для коректорів, консилерів і навіть аквагриму, створюючи рівне і красиве покриття без смуг.

Couleur Caramel Magic Foundation Brush 19

Couleur Caramel Magic Foundation Brush 19

Couleur Caramel Magic Foundation Brush 19 – 100% веганська щіточка для тону від італійського бренду. Овальна форма, закруглені краї та м’який штучний ворс дозволяють ідеально наносити засоби в будь-якому потрібному тобі напрямку. З її допомогою можна створювати як невагоме покриття на обличчі, ретельно розтушовуючи косметику, так і більш щільне. Також вона хороша і в роботі з сухими продуктами, наприклад, з рум’янами або скульптором.

Пензлі для сухих текстур

У роботі з пудрою, хайлайтером, рум’янами та скульптором без пензлів точно не обійтися. Сьогодні вони існують у різноманітті форм і розмірів, але ми постаралися зібрати найкращі варіанти для різних типів продуктів.

НазваМатеріал ворсуКраїна
Radiant Powder BrushНатуральнийГреція
GOSH Kakubi BrushСинтетичнийНімеччина
Bogenia Eco Powder Brush 002
Кукурудзяне волокноУкраїна
Patricia Ledo Contouring BrushНейлонКитай
BeYu Contour & Blush BrushСинтетичнийНімеччина
Веерная кисть Make-Up Atelier ParisЄнотФранция

Radiant Powder Brush

Radiant Powder Brush

Великий пензель для пудри з натурального ворсу — абсолютний must-have у будь-якій косметичці. Маючи широку форму, Radiant Powder Brush дає змогу ефективно зафіксувати макіяж розсипчастою або компактною пудрою і розставити акценти за допомогою рум’ян або скульптора. Вона прекрасно тушує продукти на шкірі, створюючи м’які переходи відтінків для ідеального макіяжу.

GOSH Kakubi Brush

GOSH Kakubi Brush

Пензель кабукі — ідеальний інструмент для фінальних штрихів у макіяжі. З його допомогою дуже зручно зафіксувати кремові засоби, зняти надлишки сухих продуктів або пройтися по шкірі найтоншим шаром світловідбивної пудри. GOSH Kakubi Brush виготовлена з висококласного штучного ворсу і має компактний розмір, завдяки чому її зручно носити з собою в сумочці та поправляти макіяж у будь-який час.

Цікаво на тему: Ефект фотошопу: особливості макіяжу обличчя в техніці бейкінг

Bogenia Eco Powder Brush 002

Bogenia Eco Powder Brush 002

Bogenia Eco Powder Brush 002 – це не тільки класний пензель для сухих текстур, а й дуже естетичний аксесуар у стилі еко для твоєї beauty-колекції. Ворс виконаний з натурального кукурудзяного волокна, а ручка — з горіха, що дарує йому привабливий вигляд і шанси стати улюбленим інструментом у твоєму арсеналі. Пензель чудово справляється як з нанесенням сухих продуктів, так і з розтушовуванням для створення неперевершеного макіяжу.

Patricia Ledo Contouring Brush

Patricia Ledo Contouring Brush

Patricia Ledo Contouring Brush – класний бюджетний пензлик класичної скошеної форми для контурингу та рум’ян. Нейлоновий ворс забезпечує легке нанесення і м’яке тушування сухих засобів для обличчя, а також він довговічніший і менш примхливий у догляді в порівнянні з натуральним. Зручна ручка й оптимальний розмір робить процес макіяжу комфортним і швидким.

BeYu Contour & Blush Brush

BeYu Contour

BeYu Contour & Blush Brush за властивостями схожий на вищеописаний пензлик від Patricia Ledo. Він також має оптимальну для контурування скошену форму і штучний ворс, але представлений у більш яскравому дизайні. Усього кілька помахів таким пензлем зі скульптором або рум’янами — і твій ідеальний макіяж готовий!

Make-Up Atelier Paris

Make-Up Atelier Paris

Любиш сяючий макіяж і часто використовуєш шимер на вилицях? Обирай професійний пензлик для хайлайтера Make-Up Atelier Paris у формі віяла. Цей аксесуар виготовлений з натурального ворсу і дає можливість надати обличчю делікатного сяйва там, де ти цього хочеш. Також вона застосовується для швидкого видалення блискіток  або пігментів, що опали під очі, для «чистого» мейкапу.

ТОП-4 пензлі для тіней

Для макіяжу очей потрібно мати у своєму арсеналі щонайменше кілька різних пензликів — для нанесення тіней, розтушовування та опрацювання дрібних ділянок. І краще, якщо їх буде кілька штук різного виду, адже якщо ти віддаєш перевагу складним технікам макіяжу, повір, вони всі будуть у тебе в роботі.

НазваМатеріал ворсуКраїна
Radiant Powder BrushНатуральнийГреція
Colordance 15НатуральнийПівденна Корея
Estee Lauder Blending Shadow BrushСинтетичнийБельгія
NYX Pro Blending BrushСинтетичнийКитай

Radiant Powder Brush

Radiant Small Eye Shadow Blender 1S

Radiant Small Eye Shadow Blender 1S – невеликий, пружний і щільно набитий пензлик для тіней. Виконаний з натурального ворсу, він відмінно переносить пігмент на повіки, даючи змогу його в буквальному сенсі «набивати» для отримання більш яскравого відтінку. Для техніки Cut Crease просто ідеально. Але також з її допомогою можна створювати й м’якші варіанти макіяжу, наприклад, Smoky Eyes.

Colordance 15

Colordance 15

«П’ятнашка» від корейського бренду Colordance – чудовий інструмент для розставляння акцентів на очах з натурального соболиного ворсу. Мініатюрна робоча поверхня дає змогу з легкістю затемнити зовнішній або додати хайлайтер у внутрішній куточок, створити відблиск на рухомій повіці або акуратно опрацювати нижню. Просто незамінний аксесуар для «ювелірних» робіт у макіяжі.

Цікаво на тему: Правила макіяжу очей: як правильно наносити тіні

Estee Lauder Blending Shadow Brush

Estee Lauder Blending Shadow Brush

Невелика пухнаста Estee Lauder Blending Shadow Brush спеціально створена для розтушовування тіней. М’який ворс створює плавні переходи відтінків, без яких не обійтися як у денному, так і у вечірньому або креативному макіяжі. Усього кілька помахів пензлем, і ти зможеш отримати природний і органічний макіяж, який завжди в тренді.

NYX Pro Blending Brush

NYX Pro Blending Brush

Ще один розтушовувальний пензлик у нашій добірці – NYX Pro Blending Brush. Він має велику робочу поверхню порівняно з варіантом від Estee Lauder, що дає змогу за його допомогою вводити пігмент буквально «в шкіру». Виготовлений він з гіпоалергенного штучного матеріалу, завдяки чому він сумісний як з сухими, так і кремовими текстурами, легко очищається і швидко сохне.

Аксесуари для брів і губ

Переходимо до найбільш компактних пензлів, які призначені для опрацювання брів і губ. Оскільки ці зони досить невеликі, інструменти для роботи з ними мають бути відповідного розміру, а також мати достатню пружність, щоб створювати досить чіткі лінії.

НазваМатеріал ворсуКраїна
NYX Pro Dual Brow BrushСинтетичнийКитай
Shiseido Yane Hake Precision Eye BrushСинтетичнийСША
Clinique Lip BrushСинтетичнийВеликобританія
Z'oreya Z260-001СинтетичнийКитай

NYX Pro Dual Brow Brush

NYX Pro Dual Brow Brush

NYX Pro Dual Brow Brush – класичний двосторонній аксесуар для брів і макіяжу очей. Скошений пензлик дає змогу створювати форму брів за допомогою тіней, олівця або тінта, а також підходить для розтушованої стрілки. Щіточка зі зворотного боку допомагає укласти волоски та зафіксувати їх гелем для брів, а ще її можна використовувати для розчісування й укладання вій після фарбування тушшю. Один пензлик — безліч застосувань!

Shiseido Yane Hake Precision Eye Brush

Shiseido Yane Hake Precision Eye Brush

Плоский пензлик Shiseido Yane Hake Precision Eye Brush призначений для чітких ліній у макіяжі. Він дає змогу окреслювати графічні брови або малювати запаморочливі стрілки за допомогою рідкої підводки. Створено пензлик вручну з преміального синтетичного ворсу, має щільне набивання всередині для пружності та м’якший матеріал зовні для ідеальних ліній.

Цікаво на тему: 26 найкращих декоративних засобів для брів

Clinique Lip Brush

Clinique Lip Brush

Clinique Lip Brush – овальний пензлик для макіяжу губ, за допомогою якого легко створити потрібний контур і заповнити їх. Штучний ворс має антибактеріальні властивості, що ідеально для взаємодії з рідкими текстурами або зберігання у ванній кімнаті. Використовувати пензлик можна як з помадами, так і з блискітками чи тинтами для губ.

Z’oreya Z260-001

Z'oreya

Двосторонній Z’oreya Z260-001 – ідеальний і недорогий аксесуар для губ, який зручно брати з собою. З одного боку інструмент має тонкий пензлик для створення контуру, з іншого — ширший для повного фарбування. Металевий корпус і захисний ковпачок вбережуть робочу поверхню, а, завдяки телескопічному механізму, вона не займе багато місця в сумці.

Набори пензлів: на всі випадки

Якщо тобі не хочеться збирати свій «пензликовий арсенал» вручну, на допомогу прийдуть готові набори. Зазвичай у них передбачено повний комплект інструментів, який може тобі знадобитися в макіяжі — від пензлів для тону і пудри до щіточок для брів.

НазваМатеріал ворсуКраїна
Clarins Make-UpСинтетичнийФранція
Colordance Must Have PinkСинтетичний, натуральнийПівденна Корея
Z'oreya WG-1203-500СинтетичнийКитай
WoBs SmokyСинтетичний, натуральнийКитай

Clarins Make-Up

Clarins Make-Up

У невеликому комплекті Clarins Make-Up все тільки найнеобхідніше — пухнастий пензлик для пудри, скошений для контурингу й універсальний аксесуар, який можна використовувати для хайлайтера, тіней або навіть макіяжу губ. Всього три інструменти, але ними можна створювати повноцінний макіяж. Приємний бонус — стильна брендована косметичка, в якій зручно покласти пензлі в сумку. До слова, це чудовий набір для поїздок — мінімум предметів і максимум користі.

Colordance Must Have Pink

Colordance Must Have Pink

Colordance Must Have Pink пропонує прекрасний базовий комплект з 8 пензлів для роботи з найрізноманітнішими текстурами. Тут у нас є аксесуари для пудри та контурування, три варіанти для тіней (для нанесення і тушовування), скошений для брів і мініатюрний пензлик для опрацювання найдрібніших деталей. Матеріали ворсу в наборі передбачають як штучний ворс, так і натуральний, а компактна косметичка дасть змогу зручно зберігати свої інструменти або брати з собою.

Цікаво на тему: Головні тренди макіяжу 2023 року

Z’oreya WG-1203-500

Z'oreya

У наборі Z’oreya WG-1203-500 представлено 12 пензлів і зручний футляр для зберігання. У ньому ти знайдеш усе, що тобі потрібно — аксесуари для роботи з сухими продуктами для обличчя (пудра, контур, рум’яна, хайлайтер), для макіяжу очей, губ і брів. Ручки пензлів виготовлені з дерева, а якісний штучний ворс забезпечить легке нанесення косметики та простоту догляду.

WoBs Smoky

WoBs Smoky

WoBs Smoky – це комплект із 14 інструментів для ідеального макіяжу з упором на засоби для повік. Останніх тут 10 – від щільно набитих для вибудовування форми до пухнастих для тушування і тонкої для стрілок. Крім них тут передбачені пензлі для брів, тону, пудри та контуру, а також зручний циліндричний чохол. Залежно від типу пензля, в ньому може використовуватися як синтетичний (таклон), так і натуральний ворс (коза, соболь). Такий широкий і професійний набір точно не створить необхідності докуповувати додаткові аксесуари!

А ти вже зібрала свій ідеальний комплект пензликів для макіяжу? Без яких з них ти не уявляєш свій мейкап? Пиши про своїх улюбленців у коментарях!

Читай також:

24 Жовтня / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *