Як рівно нафарбувати губи

Домогтися гарного макіяжу губ досить непросто, адже важливо не тільки підібрати вдалий колір, але й сформувати привабливу форму. Сьогодні для вас кілька лайфхаків і б’юті-порад від EVA Blog для ідеальних спокусливих губ!

Коригування форми губ

Головна роль у побудові форми належить м’якому олівцю. Найкраще вибирати продукт на тон темніший за колір губ. За допомогою акуратних ліній виділяємо:

  • вигин верхньої губи, підкреслюючи форму «бантика»;
  • зовнішній край нижньої губи;
  • текстуру нижньої частини. Для цього малюємо тонкі вертикальні лінії в центральній частині губи.

Щоб зробити акцент, трохи виходимо олівцевою лінією за межі природної форми.

Підбираємо косметичний засіб для губ

Помада, тінт і блиск — це основні продукти для макіяжу губ. Як же правильно ними користуватися?

Блиск

Якщо ви хочете легкий макіяж, можна обмежитися блиском на прозорій основі або вибрати продукт на кольоровій базі. Засіб наносимо аплікатором в один шар для легкого блиску або зверху на матову текстуру, щоб додати губам сяйва.

Тінт

Зазвичай пігментований тінт наносять в акварельній техніці, створюючи ефект «зацілованих» губ. Для цього нанесіть трохи засобу в центр верхньої та нижньої губи, а потім акуратно розтушуйте його пальцями.

Помада

Бувають продукти з глянцевим і матовим фінішем, тобто з блиском і без нього. Матові помади краще фіксуються на губах, тому їх рідше доводиться підфарбовувати впродовж дня. Також важлива інтенсивність покриття: одні продукти достатньо пігментовані та створюють на губах потрібний відтінок уже після першого нанесення, а інші доводиться нашаровувати до бажаного кольору.

Косметику для губ можна поєднувати між собою, створюючи той ефект, який подобається саме вам!

Як закріпити помаду і додати губам припухлості

Пропонуємо кілька перевірених лайфхаків для стійкості помади:

  1. Нанесіть на губи олівець у тон помади. Його воскова текстура не дасть продукту розмазатися.
  2. Злегка припудріть губи: на розсипчасту текстуру помада лягає краще. Підійде безбарвна мінеральна пудра. Але користуватися цією порадою потрібно обережно: пудра підсушує шкіру на губах.
  3. Підготуйте базу. Час від часу користуйтеся скрабом, а за 30-60 хвилин до нанесення макіяжу зволожте губи. На рівній поверхні помада тримається краще.

Звертайте увагу на текстуру засобів. Рідкі помади розтікаються швидше, більш щільні продукти тримаються довше. Майже не розмазуються лаки для губ, але вони можуть створювати ефект стягнутості.

Щоб зробити губи припухлими, скористайтеся спеціальною помадою (блиском) або ж спробуйте збільшити їх тільки візуально. Для цього створіть об’єм за допомогою кольору: краї губ зробіть менш насиченими, а на центральну частину нанесіть більше пігменту.

Вибираємо засоби для губ з EVA Blog

Ми підготували для вас добірку найкращої косметики для макіяжу губ за версією EVA Blog. Але пам’ятайте, що декоративні засоби добре наносяться тільки на підготовлену шкіру, тому зверніть увагу і на продукти для догляду!

Доглядові засоби

Швидка допомога для сухих та обвітрених губ — це нічна маска Laneige Lip Sleeping Mask Berry. Нанесіть невелику кількість засобу на ніч, і на ранок ваші губи будуть ніжними та зволоженими.

Щоб зробити губи м’якими та гладкими, скористайтеся пілінгом. Підійде Precious Oils Lip Scrub з ефектом 8 в 1 від Eveline Cosmetics або Vivienne Sabo Lip Scrub з цукровими гранулами. Обидва скраби делікатно видаляють ороговілий шар, а натуральні олії в складі глибоко живлять губи та роблять їх ніжнішими.

Для додаткового догляду за шкірою губ використовуйте бальзами: зволожувальний засіб з алое вера, оліями авокадо і ши від Nivea або живильний Catkin Lip Balm з легким природним відтінком.

Декоративна косметика для губ

Перший крок — побудова форми за допомогою олівця:

  • Contour Lèvres Edition з м’яким кремовим грифелем від Bourjois зберігається на губах до 12 годин;
  • MAX INTENSE COLOUR від Eveline в насиченому пурпуровому відтінку з м’яким стрижнем;
  • Jolies Levres від Vivienne Sabo легко наноситься і додатково доглядає за шкірою;
  • True Lips від Pupa — двосторонній олівець із пензликом для розтушовування ліній.

Другий крок — нанесення основного пігментованого продукту. Можна скористатися помадою Party New з мікроблискітками від Belor Design. Засіб легко наноситься, зволожує і надає губам глибокого відтінку.

Потрібен насичений матовий? Спробуйте новий продукт від Maybelline New York — Superstay Matte Ink. Рідка помада з матовим фінішем візуально збільшує губи та створює ефект професійного макіяжу.

L’Oreal Paris Color Riche Matte в нюдовому відтінку — мастхев на щодень. Помада з інтенсивним кольором рівномірно лягає на губи, надає їм шовковистості та зберігається на шкірі до 8 годин.

Якщо ви вибираєте блиск, то зверніть увагу на L’Oreal Paris Glam Shine: засіб вирівнює текстуру губ і надає їм делікатного сяйва. У лінійці багато відтінків, тож ви точно знайдете свій колір!

Ще один варіант — блиск Gloss Effet 3D Balm Action від Bourjois. Продукт створює 3D ефект і тримається на губах до 8 годин навіть після вживання їжі та поцілунків.

Уже встигли спробувати якісь продукти для макіяжу губ? Діліться своїми фаворитами блисків і помад у коментарях!

Зволожувальний бальзам для губ Nivea Аква-догляд

58.00
Купити

Олівець для губ Bourjois Contour Levres Edition

131.00
Купити

Скраб для губ Vivienne Sabo Lip Scrub

210.00
Купити

Олівець для губ Pupa True Lips

195.00
Купити

Стійка рідка матова помада для губ Maybelline New York Super Stay Matte Ink

207.00
Купити

Олівець для губ Vivienne Sabo Jolies Levres

76.00
Купити

Блиск для губ L’Oreal Paris Glam Shine

184.00
Купити

Ніжний скраб для губ 8 в 1 Eveline Cosmetics Precious Oils Lip Scrub

119.00
Купити

Матова помада для губ L’Oreal Paris Color Riche Matte

296.00
Купити

Олівець для губ Eveline MAX INTENSE COLOUR

28.00
Купити

Зволожувальний бальзам для губ Catkin Lip Balm

419.00
Купити

Помада для губ Belor Design Party New

69.00
Купити

Блиск для губ Bourjois Gloss Effet 3D Balm Action 8H

201.00
Купити
28 Квітня / 2021 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Олена

    Дякую за поради!