Палетки для контурингу, які мають бути у кожної

Гра світла й тіні, з якою обличчя стає виразним і рельєфним, — це контуринг. Ті самі фарби, яких часто бракує, щоб надати собі відпочилий і свіжий вигляд, ніби ви щойно з відпустки. І хоча кажуть, що контуринг уже не в моді, цією технікою продовжують користуватися зірки та блогери. А все тому, що вона дозволяє підкреслити красу та зробити корекцію форми обличчя.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Види палеток для скульптування та контурингу

Види палеток для скульптування

Для такого макіяжу знадобиться мінімум два продукти — бронзер для затемнення та хайлайтер для висвітлення. Щоб додати свіжості, використовують також рум’яна. Вони можуть входити до палетки, а можуть використовуватися окремо, як вам зручніше.

EVA у Telegram

Якими бувають палетки для контурингу:

  • Професійні, що складаються з 10 і навіть більше відтінків одного лише бронзера. Такими користуються візажисти, створюючи мейкап для різних цілей: зйомки, вечірнього заходу, весілля тощо.
  • Подвійні: хайлайтер і бронзер. Ідеальний варіант для швидкого мейку коли та де завгодно.
  • Потрійні, в яких є бронзер, рум’яна та хайлайтер. Найбільш зручний і простий у використанні б’юті-сет.

За текстурою засоби можна розділити на рідкі (кремові) та сухі (у форматі пудри). Перші більше підходять профі та тим, хто з контурингом «на ти». А ось пудрові засоби наносяться та розтушовуються простіше.

Вибираємо палетку в залежності від тону шкіри

Вибираємо палетку

Щоб ваш контуринг був гармонійним, важливо правильно обрати відтінки косметики. Головне правило — вони мають відповідати кольору шкіри.

  • Дівчатам зі світлою «холодною» шкірою підійде сіро-коричневий скульптор, не темний і без помаранчевого підтону. Хайлайтер краще обрати перловий, голографічний або рожево-золотистий.
  • Для шкіри теплого відтінку пасують коричневі скульптори та бронзери, особливо в літню пору, коли обличчя засмагає. Хайлайтер — золотистий, персиковий.
  • Жінкам зі смаглявою або засмаглою шкірою можна сміливо обирати мідний бронзер і бежевий або золотистий хайлайтер.
  • Щодо рум’ян, то їх ідеальний колір — в тон губ. Але це не обов’язково, достатньо, щоб вони підходили за «температурою» (теплі або холодні).

Цікаво на тему: 12 найкращих хайлайтерів для обличчя

Звісно, відтінок шкіри змінюється залежно від сезону. Взимку вона може бути світлою, а влітку, поцілована сонцем, набути золотистої або бронзової засмаги. У такому випадку і відтінки для контурингу будуть відрізнятися.

Контуринг

Порада. Щоб визначити відтінок скульптору, придивіться до тіні, яку відкидає ніс на обличчя. Це і є ваш ідеальний колір.

Топ кращих палеток для контурингу за версією EVA Blog

Ви можете обрати ці засоби окремо, та набагато зручніше мати готову палетку. По-перше, такий б’юті-сет займає мінімум місця і його зручно носити в сумці. А по-друге — відтінки вже гармонійно підібрані й відмінно поєднуються.

Кращі палетки для контурингу

Ось він, рейтинг кращих б’юті-сетів з EVA.UA:

  1. Patricia Ledo Step By Step — комбінація з бархатисто-матового скульптора, мерехтливого хайлайтера й ніжних рум’ян. Засоби мають приємну шовковисту консистенцію, добре змішуються, тому користуватися ними — суцільне задоволення.
  2. GlamBee Pallete Contouring — універсальний інструмент для ідеального контуринга. У наборі пудра-хайлайтер з ніжним мерехтінням, рум’яна та бронзер. Вони рівномірно розподіляються та непомітні, як безшовна вуаль.
  3. I Heart Revolution Chocolate Face Palette складається з 5 фантастично спокусливих відтінків, які створять на обличчі яскравий рум’янець, ефектний мерехтливий акцент або вигідну напівтінь. Серед приємного — миле оформлення у вигляді шоколадки. А ще універсальність: хочете — використовуйте їх як тіні, хочете — як рум’яна на вилиці або хайлайтер. Пігмент у міру насичений, як раз для повсякденного мейку.
  4. NYX Professional Makeup 3 Steps To Sculpt Face Sculpting Palette — це люмінайзер, хайлайтер і темний тон. Вони добре пігментовані й набираються лише одним дотиком пензля. А завдяки дрібній шовковистій текстурі ці засоби можна нанести делікатно або нашаровувати до суперяскравого сяйва.
  5. Хайлайтер для обличчя Makeup Revolution Highlight Reloaded Set the Tone допоможе розставити акценти та підсвітити шкіру.
  6. Lamel Professional Face Contour Palette представлено матовим пудровим скульптором і сухим хайлайтером з сатиновим фінішем. Засоби відрізняються дрібною текстурою, тому лягають тонко й перестаратися з ними не вийде. А щоб створити більш виражений ефект, їх легко можна нашаровувати.

Вибираємо палетки для контурингу

Як цим користуватися? Головне правило візажу: візуально зменшувати темним (тобто скульптором або бронзером) і виділяти світлим (хайлайтером).

Бажаємо вам вдалих мейкап-експериментів!

 

Читайте також:

19 Червня / 2020 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *