Ревізія косметички разом з Сонею Давидовською

Міні-марафон від EVA Blog на честь Дня подруг триває, і сьогодні до нас в гості завітала Соня Давидовська! Вона допоможе реалізувати третє завдання нашого марафону – влаштувати ревізію косметички!

Всі завдання beauty-тижня чекають тебе за цим посиланням. Долучайся разом з подружками, адже разом цікавіше й веселіше! Діліться враженнями у коментарях до статті з завданнями марафону та отримайте шанс виграти приємні подарунки!

Перевірку косметички влаштуємо у три кроки: з’ясуємо, з якими продуктами час попрощатися; подбаємо про пензлики для макіяжу; складемо список, чим поповнити свої запаси напередодні теплого сезону.

Крок 1: Перевірка термінів придатності

Перше, з чого варто почати ревізію у косметичці, – перевірка терміну придатності. Якщо він вичерпався, то продукт з помічника перетворюється на загрозу твоїй шкірі.

Зазвичай, кремові текстури на зворотній стороні баночки мають малюнок, на якому вказується кількість місяців придатності після відкриття. Гарна звичка – перед початком використання продукту наклеїти на баночку стікер з датою, коли саме його було відкрито. Якщо порівнювати з сухими продуктами, то жирні текстури псуються набагато швидше.

Як зрозуміти, що продукт вже не придатний до використання?

Перше, на що потрібно звернути увагу – запах, особливо це стосується рідких продуктів. Якщо відчуваєш, що він змінився, став різким та неприємним – час прощатися з потенційною загрозою шкірі.

Ще одна ознака, що засіб не придатний до використання,  – окиснення продукту. Як зрозуміти, що він окиснився?  Наносиш продукт, а він змінює згодом колір. Або йде розшарування самого продукту, наприклад відділення жирних олійок, що входили до складу. .

У сухих продуктів термін придатності значно довший, оскільки ці засоби містять зазвичай багато хімічних та синтетичних складових. Але їх також потрібно перевірити й викинути засоби, що вже не є придатними до використання.

Крок 2: Подбай про пензлі для макіяжу

Другий крок нашої ревізії: перевірити стан та чистоту  пензликів для макіяжу.

Обов’язково раз в два дні використовуй мило, щоб очистити ворс. Там, де йде з’єднання ручки з ворсом або дерев’яна частина, бажано уникнути намочування, оскільки може зіпсуватися клей і пензлик розклеїться.

Варто використовувати антисептичні види мила, наприклад Safeguard, дуже гарно очищає. До і після того, як користуєшся пензликами, обов’язково продезинфікуй їх антисептичними засобами. Це допоможе прибрати мікроби та бактерії з ворсинок.

Я противниця того, щоб використовувати спеціальні застосування для миття пензлів, тому що під тиском дуже сильно псується ворс. Достатньо просто помити їх під краном з милом та гарно продезинфікувати.

Крок 3: Онови косметичку актуальними для літа продуктами

Третій крок, після того, як звільнила косметичку від засобів, у яких вичерпався термін придатності, та подбала про пензлі, стане складання списку продуктів, якими варто поповнити свої запаси.

1. Рідкі рум’яна

На літо будуть актуальні продукти кремової текстури: наприклад, рідкі рум’яна. Вони гарно поглинаються у шкіру, і навіть коли температура піднімається вище 20 градусів,  все одно не так сильно скочуються, бо продукт краще зафіксований на шкірі.

2. Бронзер

У теплий період, коли шкіра стає більш засмаглою, рекомендую використовувати не скульптор, а бронзер. Він буде краще підкреслювати вилиці, тому що скульптор зазвичай йде з сіринкою. А бронзер на літо гарно підкреслить засмагу.

3. Водостійка туш

Також класно на літо використовувати або водостійку туш, або ходити на ламінування вій, адже в спеку звичайна туш може відбиватися на повіках, і це буде не дуже круто.

4. Консилери й коректори

Консилери й коректори рекомендувала би наносити точково, й не викоритовувати тональний крем на всю шкіру.  В спеку це не дуже безпечно для нашої шкіри.

5. Кремові тіні

І так як я фанат кремових тіней, ними також рекоменду поповнити свою косметичку, тому що ефект зафіксовується в рази швидше.

6. Засоби для губ

Я обожнюю помади, олійки та блиски для губ. Це прям маст хев.

Використай поради Соні Давидовської та зроби свою косметичку взірцем beauty-користі! Й не забудь підписатися на EVA у Instagram, щоб не пропустити анонс прямого ефіру з Сонею, під час якого створимо стильний мейк до Дня подруг!

16 Квітня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Альона Капустіна

    Дякую. Супер корисні поради. В мене наповнюваність косметички мінімальна, але поради надзвичайно цікаві та життєві.

  2. Олександра

    Круті поради! Завжди роблю ревізію косметички, люблю поповнювати її новими продуктами, інколи навіть дуже захоплююсь, тому маю декілька хайлайтерів, рум’ян та тіней. Помила сьогодні пензлі, до речі, роблю це милом “Safeguard”, його також рекомендують деякі візажисти. Подобається ідея beauty-тижня

  3. Дарья

    Стараюсь проводить ревизию хотя бы раз в год перед новогодними праздниками. Выполняю первые 2 пункта 🙂