Тон для жирної та проблемної шкіри: як вибрати + ТОП-8 засобів

Вибір тонального засобу для таких примхливих типів шкіри, як проблемна і жирна, — це завжди завдання із зірочкою. І, навіть якщо впевнено читати склади декоративних продуктів, не завжди з першого разу вдається підібрати ідеальний тон, який буде повністю відповідати очікуванням. Щоб тобі було простіше визначитися з вибором, EVA Blog зібрав низку рекомендацій, які мають допомогти в цій непростій справі, і, звісно ж, запропонуємо вісім гідних продуктів для твоєї косметички.

1-Тон-для-жирної-та-проблемної-шкіри

Цікаво на тему: Що потрібно знати про компоненти у складі декоративної косметики?

Що варто врахувати у виборі тону для проблемної шкіри

2-Тон-для-жирної-та-проблемної-шкіри

Шкіра, схильна до висипань, вимагає особливого підходу до підбору декоративних продуктів. Тон не повинен бути причиною, через яку доведеться знову боротися із запаленнями та комедонами. Чого точно не повинно бути в продукті для проблемної шкіри:

  • мінеральної олії — часто позначається як Mineral Oil або Liquid Paraffin, може забиватися в пори та провокувати висипання;
  • спирту (Alcohol) — висушує шкіру, порушує захисний бар’єр і погіршує її стан.

3-Тон-для-жирної-та-проблемної-шкіри

Ці два компоненти можна назвати, мабуть, найпідступнішими у складі декоративних засобів, тому їх краще уникати. А які компоненти будуть корисними:

  • гіалуронова кислота — універсальний інгредієнт, який сприяє зволоженню, актуальний для будь-якого типу;
  • ніацинамід — має протизапальну дію, загоює і підтримує захисні функції епідермісу;3-Тон-для-жирної-та-проблемної-шкіри-1
  • невеликий відсоток кислот (наприклад, саліцилової, гліколевої) – нададуть антибактеріальний ефект і допоможуть запобігти висипанням;
  • рослинні екстракти (наприклад, зеленого чаю, центелли) – заспокоюють, чинять антиоксидантну дію, підвищують опірність зовнішнім чинникам;
  • захист від УФ-променів — сонце є одним із головних чинників, що негативно впливають на стан шкіри; SPF у тональному можна знехтувати на зиму, але на літо — це абсолютний must-have, особливо якщо ти не використовуєш санскрін як окремий продукт.

Цікаво на тему: Як позбутися прищів і шрамів від них у домашніх умовах

Якщо говорити про щільність і ступінь пігментації, то краще обирати засоби з легкими текстурами, які добре розподілятимуться по шкірі та не провалюватимуться в заломи та пори, але водночас із середнім рівнем покриття. Легкі тональні можуть не впоратися з головним завданням (приховати недосконалості), а щільні — лежати «маскою» на обличчі та підкреслювати текстуру, тому «середнячки» будуть саме те.

4-Тон-для-жирної-та-проблемної-шкіри

А ось щодо фінішу у тебе повний карт-бланш. Все залежить від того, якого ефекту ти хочеш досягти. Якщо шкіра схильна до жирності, знадобиться текстура, яка стає матовою після нанесення. А для нормальної або сухої — натуральний сатиновий фініш, а може бути навіть зі світловідбивними частинками для ефекту фотошопу.

Порада: Щоб будь-які, навіть найбільш некомедогенні засоби не провокували висипання, обов’язково використовуй двоетапне очищення. Адже поєднання міцелярки та пінки для вмивання буває недостатньо, щоб глибоко очистити пори, що може призвести до нових запалень. Обери засіб на олійній основі для кроку №1 (гідрофільна олійка або бальзам) і класну пінку або гель для кроку №2.

Тон для жирної шкіри: на що звернути увагу

5-Тон-для-жирної-та-проблемної-шкіри

У жирного типу є деякі відмінні риси порівняно зі шкірою, схильною до висипань. Він не завжди буває проблемним, проте йому властиве надлишкове вироблення себума, яке особливо помітне в Т-зоні. Через це на жирній шкірі можуть погано триматися і скочуватися декоративні засоби, а ще через годину-дві після нанесення макіяжу в зоні чола, носа і підборіддя може проступати зрадницький блиск.

Цікаво на тему: Як позбутися жирного блиску шкіри

Обираючи тон для цього типу, також варто уникати мінеральної олії (і взагалі олій, креми на водній основі — найкращий варіант) і спиртів у складі — вони здатні лише погіршити стан епідермісу. А що в ідеалі має в ньому бути:

  • зволожувальні компоненти — гіалуронова кислота, пантенол, гліцерин;
  • адсорбувальні інгредієнти — оксид цинку, мінеральна пудра або рисова, наприклад; добре вбирають надлишки себума, забезпечуючи матовість;
  • засоби, які допоможуть регулювати вироблення шкірного сала — ніацинамід, рослинні екстракти;
  • і, звісно ж, не буде зайвим SPF-захист, особливо на літній період.

6-Тон-для-жирної-та-проблемної-шкіри

Що щодо характеристик самого тонального? Якщо ми говоримо про засіб для повсякденного макіяжу, то продукт з легкою текстурою, середнім ступенем покриття і матовим фінішем буде, мабуть, найкращим вибором. Сатиновий і фініш, що сяє, для власниць жирної шкіри не годиться — він не тільки не зможе побороти небажаний блиск, а й підкреслить його.

Проте для особливих випадків можна використовувати стійкі продукти з позначкою «Long Lasting», які здатні протриматися навіть на жирній шкірі весь день, не скочуються і часто мають вологостійкі властивості. Це безумовно не засіб для повсякденного образу, але в деякі моменти без нього буде важко обійтися.

Порада: Щоб створити на жирній шкірі більш стійкий макіяж нестійким тоном, скористайся праймером, що матує, перед і фіксатором макіяжу після його нанесення. А якщо блиск не дає спокій протягом дня, носи з собою в сумочці спеціальні серветки, що матують — вони добре вбирають себум, але при цьому не додають шар косметики як пудра.

ТОП-8 засобів, які сподобаються проблемній і жирній шкірі

Назва Тип шкіри Країна Особливості
Vichy Dermablend 3D Correction – жирна;

– чутлива;

– проблемна.

Франція – SPF 25;

– некомедогенна формула.

The Saem Saemmul Perfect Pore BB – жирна;

– комбінована;

– проблемна.

Південна Корея – SPF 30;

– цераміди та екстракти в складі.

Make Up For Ever Matte Velvet Skin Full Coverage Fundation – жирна. Франція – стійкий;

– щільне покриття.

GlamBee Matte Control New – жирна. Китай – матовий фініш.
Uriage Hyseac 3-Regul Soin Global Teinte – жирна. Франція – SPF 30;

– саліцилова кислота і вітаміни в складі.

Fenty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation – жирна. Італія – вологостійкий;

– екстракт папаї та ананаса в складі.

Lumene Stay Weightless Foundation Longwear SPF 30 – жирна. Фінляндія – SPF 30;

– вологостійка формула.

Dr.Ceuracle Vegan Kombucha Tea BB Cream – жирна;

– комбінована;

– проблемна.

Південна Корея – SPF 30;

– ніацинамід і пантенол у складі.

Vichy Dermablend 3D Correction

01 Vichy Dermablend 3D Correction (1145)

Тон для обличчя Dermablend 3D Correction від Vichy розроблений спеціально для потреб жирної, чутливої та проблемної шкіри. Формула крему не провокує висипання, а саліцилова кислота та екстракт еперуа в її складі чинить протизапальну та себорегулювальну дію. Крім догляду за шкірою, засіб забезпечує і декоративний ефект — вирівнює тон обличчя, маскує недосконалості, лягає тонким шаром і має фактор захисту від сонця SPF 25, що робить його прекрасним продуктом на літо.

The Saem Saemmul Perfect Pore BB

02 The Saem Saemmul Perfect Pore BB (1125)

Ще один засіб у нашій добірці, який точно сподобається схильній до висипань і підвищеного вироблення себума шкірі — корейський ВВ-крем The Saem Saemmul Perfect Pore BB.  Його формула збагачена ніацинамідом, церамідами, а також екстрактом камелії, чайного дерева і зеленого чаю, які сприяють загоєнню, відновленню і вирівнюванню мікрорельєфу. У продукті передбачені сонцезахисні фільтри SPF 30, а ще він має матовий фініш, який вбереже від небажаного блиску.

Цікаво на тему: Тон для комбінованої шкіри: рекомендації щодо вибору та добірка класних засобів

Make Up For Ever Matte Velvet Skin Full Coverage Fundation

04 Make Up For Ever Matte Velvet Skin Full Coverage Fundation (645)

Бувають моменти, коли потрібно бути впевненою у своєму макіяжі на 1000%. І Make Up For Ever Matte Velvet Skin Full Coverage Fundation з цим завданням впорається чудово. Це щільний покривний тон з текстурою флюїда, який замаскує будь-які недосконалості, але водночас забезпечує натуральне покриття з матовим фінішем. Крем гарантує стійкість до 24 годин, а також сталий до вологи, так що ніякі мінливості погоди йому не страшні.

GlamBee Matte Control New

03 GlamBee Matte Control New (877)

Шукаєш класний бюджетний тон, який забезпечить шовковисто-матовий фініш? Придивись до GlamBee Matte Control New. Забезпечуючи середній ступінь покриття, крем має легку консистенцію і відмінно розподіляється по шкірі тонким шаром, допомагає регулювати вироблення себума і нівелює зрадницький блиск на обличчі.

Uriage Hyseac 3-Regul Soin Global Teinte

05 Uriage Hyseac 3-Regul Soin Global Teinte (385)

Склад Uriage Hyseac 3-Regul Soin Global Teinte – просто знахідка для власниць жирної шкіри. Створена на основі термальної води, формула містить комплекс кислот (гліколева, молочна) і вітамінів (С і Е), а також натуральні рослинні екстракти, які заспокоюють, чинять антиоксидантну дію, регулюють вироблення шкірного сала, освітлюють і сприяють пружності. Не забули в кремі й про захист від УФ-випромінювання. Засіб представлений в одному відтінку, який добре адаптується до кольору шкіри та має дуже натуральний вигляд.

Fenty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation

06 Fenty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation (273)

Це не просто стійкий і сталий до вологи тон, а й продукт, який був відзначений нагородою Best of Beauty Breakthrough. У складі Fenty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation є екстракти ананаса, папаї та гуарани, які сприяють зміцненню шкіри, зменшують вироблення себума і насичують її вітамінами. Завдяки відсутності олій крем лягає тонким шаром, добре піддається нашаровуванню для досягнення щільнішого покриття, і не забивається в пори.

Цікаво на тему: 8 бюджетних тональних засобів, які тебе здивують

Lumene Stay Weightless Foundation Longwear SPF 30

07 Lumene Stay Weightless Foundation Longwear SPF 30 (182)

Крем-флюїд Lumene Stay Weightless Foundation Longwear SPF 30 поєднує в одному флаконі стійкий тон з матовим фінішем, доглядові компоненти та захист від сонця. Його формула збагачена джерельною водою з Арктики, екстрактом чорної смородини та натуральними мінералами, які зволожують шкіру і вберігають від відчуття стягнутості та водночас допомагають знизити інтенсивність виділення себума.

Dr.Ceuracle Vegan Kombucha Tea BB Cream

08 Dr.Ceuracle Vegan Kombucha Tea BB Cream (131)

Формула Dr.Ceuracle Vegan Kombucha Tea BB Cream створена на основі гідролата й екстракту камелії, яка відома зволожувальними, зміцнювальними та регенераційними властивостями. Доповнюють її гіалуронова кислота, пантенол, ніацинамід та екстракт комбучі, коктейль з яких допомагають утримувати вологу в шкірі, заспокоюють, борються із запаленнями та тонізують. Звісно, як і будь-який корейський ВВ-крем, продукт має захист від ультрафіолету, гарно перекриває недоліки та вирівнює тон обличчя, створюючи базу для макіяжу, має натуральний фініш і піклується про твою шкіру.

Сподіваємося, наші рекомендації допоможуть зробити правильний вибір і знайти той самий тон, від якого ти будеш у захваті.

Читай також:

7 Червня / 2024 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Анна Герц

    Взяла для себе на замітку ВВ від Dr.Ceuracle, достатньо непоганий, мені подобається