Що таке флюїд для обличчя і як ним користуватися

Чого тільки не знайдеш у магазині на поличках із косметикою — есенції, емульсії, сироватки, флюїди… Різноманітність усіляких баночок здатна запаморочити голову і не завжди встигаєш стежити за тим, що, куди та для чого. Тому тут ми та будемо розбиратися з одним із вищеописаних термінів.

Час читання: 3 хвилини та стигла полуничка🍓

статья доступна на русском языке

флюїди

Якщо ти щось чула про флюїди, але хочеш знати про них більше — ця стаття для тебе! Тут ми розглянемо, чим ці продукти відрізняються від кремів, якими вони бувають, для яких типів шкіри підходять і як ввести їх у свій догляд.

Цікаво по темі: У чому різниця між сухою та зневодненою шкірою?

Флюїд для обличчя — що це?

Флюїд для обличчя — що це?

Насамперед флюїд — це текстура. Технічно цей продукт є одним із видів косметичних засобів, який може розв’язувати різні проблеми шкіри. Так само як і, скажімо, крем. Але на відміну від останнього, флюїд має легшу та рідкішу текстуру, яка миттєво вбирається та забезпечує інтенсивне зволоження. А все тому, що в його складі ти не знайдеш ані силіконів, ані «важких» олій, які й створюють відчуття щільного засобу.

Флюїди також містять активні компоненти, як-от гіалуронова кислота, пептиди, антиоксиданти, вітаміни та рослинні екстракти, які сприяють відновленню, омолодженню і зміцненню шкіри. Завдяки невагомій консистенції, цей продукт легко поглинається і не залишає відчуття липкості. Саме тому флюїди так люблять власниці жирної та комбінованої шкіри. Але, завдяки різним активним компонентам у складі, вони здатні на більше — захистити від ультрафіолету, зменшити прояв запалень, пігментації та заломів на шкірі, а ще вони можуть бути тонувальними, допомагаючи створювати невагому основу для макіяжу.

Цікаво по темі: ТОП кремів з SPF від ЕVA Blog: що вибрати і як користуватися

Якими бувають флюїди

Флюїди, так само як креми та інша доглядова косметика, можуть виконувати різні завдання. І якщо ти думаєш, що це просто легкий зволожувальний кремчик, то їх різноманітність тебе точно здивує. Розгляньмо найпопулярніші їхні види.

  1.   Зволожувальний. Це базове завдання будь-якого флюїду для обличчя. Яке б профільне призначення він не мав, зволоження — це те, що він забезпечить за замовчуванням. У складі таких продуктів часто можна знайти гіалуронову кислоту, трав’яні екстракти та легкі косметичні олії.

Зволожувальний

Рекомендовані продукти:

  1.   Сонцезахисний. Якщо не любиш використовувати санскріни через те, що вони надто щільні, то флюїд з SPF — це те, що лікар прописав. Всупереч їхній «невагомості», вони можуть мати ступінь захисту до SPF 50. Сонцезахисні флюїди швидко поглинаються, не надають додаткового блиску і водночас є надійним бар’єром від УФ-випромінювань без відчуття маски або «млинця» на обличчі.

Сонцезахисний

Рекомендовані продукти:

  1.   Антивіковий. У флюїдах напрямку anti-age міститься багато компонентів, які борються за молодість твоєї шкіри. У їхньому складі часто можна знайти олії, колаген, гіалуронку, пептидні комплекси, сквалан, ніацинамід і багато інших інгредієнтів, які допоможуть призупинити час і зменшити прояви вікових змін.

Антивіковий

Рекомендовані продукти:

  1.   Матуючий. Ці флюїди ідеальні для жирної та комбінованої шкіри: вони допомагають позбутися небажаного блиску, нормалізують вироблення себума та налагоджують гідроліпідний баланс. Крім матування і зволоження, такі продукти часто мають компоненти, що зменшують запалення і запобігають появі нових, чого так потребує шкіра, схильна до висипань. До таких інгредієнтів належить ніацинамід, вітамін С, некомедогенні олії, рослинні екстракти та рисова пудра.

Матуючий

Рекомендовані продукти:

  • Освіжаючий флюїд Nuxe Creme Fraiche матує шкіру і забезпечує глибоке зволоження.
  • Filorga NCTF-Reverse Mat зволожує, відновлює і відбілює, не створюючи жирного блиску.
  • Органічний гіпоалергенний склад Comfort Zone Active Pureness Fluid не містить силіконів і олій і чудово підходить для проблемної шкіри.
  1.   Тонувальний флюїд. «Невагомою» може бути не тільки доглядова косметика, а й декоративна. Відтінковий флюїд — це тональний крем на мінімалках. Він має легку текстуру і пігментацію і з його допомогою можна створити природний макіяж з ефектом «другої шкіри». Це просто ідеальний тон на літо. До речі, такий відтінковий продукт можна створити самостійно, змішавши зволожувальний флюїд з тональним засобом. По суті, вийде ВВ-крем, який об’єднає в собі догляд і декоративні властивості.

Тонувальний флюїд

Рекомендовані продукти:

Як користуватися флюїдом у своїй beauty-рутині?

Як користуватися флюїдом у своїй beauty-рутині?

Флюїд може стати фінальним штрихом у твоєму щоденному догляді за шкірою. Тобто технічно ним можна замінити свій звичайний зволожувальний крем, яким ти завершуєш очищення і тонізацію. Це чудове рішення на літо, особливо для жирної, комбінованої та проблемної шкіри. До речі, більшість флюїдів відмінно справляються з роллю бази для макіяжу — просто дай йому вбратися і починай нанесення тону.

Цікаво по темі: Капсульна косметичка на літо: 6 необхідних засобів

Якщо говорити про суху, чутливу і зневоднену шкіру, одного лише ніжного продукту після вмивання може бути недостатньо. У цьому разі використовуй його як проміжний етап у зволоженні (як, наприклад, сироватку), закриваючи його зверху щільнішим кремом або олією для обличчя. Власницям нормального типу шкіри можна вибирати за своїми відчуттями — якщо зволоження і догляду від флюїду достатньо, зверху його можна нічим не перекривати. У всякому разі, на теплу пору року такий варіант цілком робочий. Ну, а на зиму все ж краще подбати про більш інтенсивне живлення шкіри, вводячи в догляд засоби з більш щільною текстурою.

А ти користуєшся флюїдами? Розкажи нам про своїх улюбленців! З нетерпінням чекаємо на тебе в коментарях!

Читай також:

8 Червня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті