Тон для комбінованої шкіри: рекомендації щодо вибору та добірка класних засобів

Якщо ти щаслива власниця нормальної шкіри, вважай, що ти зірвала джекпот (і багато хто тобі позаздрить 😉). Можна вибирати абсолютно будь-який тональний крем, орієнтуючись в основному на ефект, якого хочеться досягти. Але що, якщо тобі не так пощастило й у тебе комбінована шкіра? Який тон підійде, якщо присутні сухі та жирні ділянки?

EVA Blog зібрав рекомендації, які допоможуть приручити цей примхливий тип шкіри та завжди отримувати класний макіяж. І, звісно ж, підготували 7 класних продуктів якраз для цього завдання.

Тон для комбинированной кожи

Цікаво на тему: Секрети селебріті: як домогтися ідеальної шкіри за допомогою макіяжу

Вибираємо тон з урахуванням потреб комбінованої шкіри

Тим, у кого комбінована шкіра, доводиться непросто, адже вона поєднує в собі кілька типів. Найпоширеніші її варіанти:

  • жирна в Т-зоні + нормальна (або ближча до сухої) на периферії;
  • нормальна в Т-зоні + суха на щоках.

Як правильно підібрати тон у цьому випадку? Найкраще робити ставку на універсальні продукти з легким або середнім ступенем покриття і зволожувальними компонентами (гіалуроновою кислотою, рослинними екстрактами, оліями, ніацинамідом, пантенолом) — вони стануть у пригоді будь-якій шкірі, незалежно від того, схильна вона до жирності чи сухості. І, звісно ж, буде чудово, якщо засіб матиме захист від ультрафіолету — це актуально в будь-яку пору року.

Тон для комбинированной кожи

На що окремо варто звернути увагу, так це на формулу. Матувальні продукти будуть гарні в першому випадку, коли поєднується жирний і нормальний тип. Такі засоби допоможуть прибрати небажаний блиск і впевнено триматимуться на шкірі, не скочуючись протягом дня. А от для переважно сухої шкіри такий варіант табу, адже пудровий фініш підкреслить усі лущення на обличчі. Якщо переважає саме цей тип, тоді краще робити ставку на тональні з сатиновою або сяйнистою текстурою. Вони не сушать шкіру і при цьому візуально робитимуть її більш зволоженою і здоровою.

Цікаво на тему: Вибираємо тон для зрілої шкіри: все про текстуру, формулу і компоненти

До слова, в мережі можна знайти рекомендацію щодо використання двох різних тональних кремів на різних зонах обличчя. У цього варіанту є один недолік — знайти два засоби з різною формулою і в абсолютно ідентичному відтінку буде складно, навіть якщо ти будеш вибирати серед продуктів одного бренду. У цьому випадку краще використовувати не різні тони, а праймери під макіяж. Наприклад, нанеси матуючу базу на Т-зону і зволожувальну на периферію і потім тонуй обличчя. Так ти досягнеш бажаного ефекту, а відтінок шкіри буде однаковим.

ТОП-7 відмінних тональних для комбінованого типу

Нижче ти знайдеш 7 гідних тонів, ВВ- і СС-кремів з різними текстурами та щільністю покриття, які дозволять підібрати засіб саме для твоєї комбінованої шкіри.

Lumene CC Color Correcting Cream

Lumene CC Color Correcting Cream

Завдяки своїм властивостям, Lumene CC Color Correcting Cream є одним з улюбленців багатьох візажистів. Продукт має легку текстуру, яка лягає на шкіру невагомою вуаллю, і середній ступінь покриття, що дає змогу чудово вирівнювати тон обличчя і приховувати недосконалості. Для природного макіяжу це те, що потрібно! А ще він універсальний і підходить усім типам шкіри, зволожує і має ступінь захисту від ультрафіолету SPF 20.

Enough Promette Glam Origin Radiance BB Cream

Enough Promette Glam Origin Radiance BB Cream

Маючи в складі гіалуронову кислоту і максимальний сонцезахисний фактор SPF 50, Enough Promette Glam Origin Radiance BB Cream надає не тільки декоративний ефект, але також підтримує шкіру зволоженою і вберігає її від УФ-променів. Тон має легку формулу, такий самий ступінь покриття і трендовий сяйнистий фініш. Завдяки текстурі та доглядовим компонентам цей ВВ-крем можна використовувати будь-якому типу шкіри, він має натуральний вигляд і допоможе створити ідеальну основу для мейку.

Цікаво на тему: Тональний для сухої шкіри: яким він має бути і як його вибрати

Patricia Ledo Ideal Wear

Patricia Ledo Ideal Wear

Шукаєш класний матуючий тон для обличчя, який приховуватиме блиск у Т-зоні? Зверни увагу на Patricia Ledo Ideal Wear. Він добре перекриває недосконалості та вирівнює колір, не провалюється в пори й зморшки, не скочується, але при цьому не сушить шкіру і не стягує її. Відмінний засіб, якщо тобі важливо зберегти макіяж у первозданному вигляді весь день.

Make Up For Ever HD Skin Foundation

Make Up For Ever HD Skin Foundation

Чи можна знайти стійкий тональний, який здатний протриматися на шкірі весь день і водночас не матиме вигляду маски? Звичайно, якщо це Make Up For Ever HD Skin Foundation. Цей професійний тон має стійкість до вологи, дає змогу гратися з покриттям, створюючи як легке тонування, так і досить щільне, яке «зітре» з обличчя будь-які нюанси, а також він не є комедогенним і відмінно фіксується на шкірі.

Шукай EVA Blog в Instagram

Images Wings Lithe Air Cushion BB Cream

Images Wings Lithe Air Cushion BB Cream

Хочеш отримати ефект макіяжу без макіяжу? Придивись до кушона Images Wings Lithe Air Cushion BB Cream. Продукт створює найтонше покриття на шкірі, має натуральний матовий фініш, а, завдяки формату, засіб зручно брати з собою і поправляти макіяж протягом дня, виключаючи необхідність створювати на обличчі обтяжливий «листковий пиріг» з пудри.

Holika Holika Aqua Petit BB Cream

Holika Holika Aqua Petit BB Cream

Ще один корейський ВВ-крем у нашій добірці — популярний і бюджетний Holika Holika Aqua Petit BB Cream. Завдяки тому, що засіб має нейтральний підтон і підлаштовується під відтінок шкіри, він представлений в єдиному універсальному відтінку. Його формула збагачена гіалуроновою кислотою, льодовиковою водою та екстрактами зеленого чаю, лотоса і хризантеми, які зволожують, а також мають антибактеріальну і загоювальну дію. Продукт матуючий, що сподобається власницям схильної до жирності комбінованої шкіри, має гіпоалергенний склад і забезпечує захист від сонячних променів SPF 25.

Цікаво на тему: 8 бюджетних тональних засобів, які тебе здивують

Filorga Oxygen-Glow CC Cream

Filorga Oxygen-Glow CC Cream

Унікальність СС-крему Filorga Oxygen-Glow CC Cream полягає в тому, що, крім вирівнювання тону обличчя, він насичує шкіру киснем, а також чинить захисний і детокс-ефект. Капсульовані пігменти адаптуються під природний колір і створюють легку та натуральну основу для макіяжу. Склад збагачений ніацинамідом, гіалуроновою кислотою, олією мигдалю, вітамінним комплексом і рослинними екстрактами, які зволожують і вирівнюють мікрорельєф. Передбачені формулою фільтри вберігають шкіру не тільки від ультрафіолету (SPF 30), а й від синього випромінювання та негативних чинників життя в мегаполісі.

Як створити ідеальну основу під макіяж для комбі шкіри

Тон для комбинированной кожи

  1. Завжди починай свій мейк з якісної підготовки шкіри. Очищення, тонізація, зволоження (за наявності лущення — і ексфоліація) — це основа основ.
  2. Якщо «перепад» між типами шкіри досить великий (наприклад, жирна в центральній частині обличчя і ближче до сухої по краях), скористайся локально праймерами для кожного типу.
  3. Використовуєш легкий тон, який не перекриває всі нюанси? Попередньо пропрацюй їх консилером або коректором.
  4. Нанось тон потроху від центру до периферії та добре розтушовуй. Використовуй той інструмент, який тобі подобається найбільше або залежно від бажаного ефекту: вологий спонж для невагомого покриття, пензлик або пальці — для більш щільного. Але не використовуй пензлики, якщо є помітне лущення — так можна їх зробити більш помітними.
  5. Для фіксації макіяжу використовуй пудру тільки на ділянках з жирною шкірою. Якщо хочеш домогтися більшої стійкості мейку на сухій, віддай перевагу спреям-фіксаторам.

Тон для комбинированной кожи

А як ти приручаєш свою комбіновану шкіру і якими лайфхаками користуєшся в макіяжі? Поділишся своїми напрацюваннями з нами?

Читай також:

30 Березня / 2024 Макіяж

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *