Тональний для сухої шкіри: яким він має бути і як його вибрати

Запорука будь-якого успішного макіяжу — красива і випещена шкіра обличчя. Навіть якщо це трішечки не так, у нас є спосіб, як домогтися такого ефекту — за допомогою правильно підібраного тонального засобу. Щоб декоративний продукт мав ідеальний вигляд, його важливо вибрати не тільки за кольором шкіри, а й з урахуванням її особливостей.

1-Ніжна-суха-шкіра

Ніжна суха шкіра потребує особливої уваги не тільки в догляді, а й у підборі косметики для макіяжу. Тому пропонуємо сьогодні поговорити про те, як підібрати для неї класний тон, з яким обличчя виглядатиме так, ніби ти використовуєш інстаграмний фільтр у реальному житті. 😉

Цікаво на тему: Як доглядати за сухою шкірою обличчя: 5 рекомендацій

Що потрібно знати під час вибору тону для сухої шкіри

Дано: тонка, ніжна шкіра з практично непомітними порами без жодного натяку на блиск. Нерідко її можуть супроводжувати такі неприємності, як лущення, підвищена чутливість, стягнутість, подразнення і низький тонус, через що зморшки можуть мати глибший вигляд.

2-Що-потрібно-знати-під-час-вибору-тону-для-сухої-шкіри

Суха шкіра потребує живлення і глибокого зволоження, захисту та відновлення гідроліпідного балансу. Звісно, це завдання ретельної щоденної beauty-рутини, адже жоден тональний засіб не зможе забезпечити настільки широку дію. Однак можна обрати такі продукти для макіяжу, які зможуть підтримати роботу догляду та надавати додаткове зволоження.

Шукай EVA Blog в Instagram

Що має міститися в таких декоративних засобах? Звичайно ж, зволожувальні та живильні компоненти. Наприклад:

Не зайвим буде вміст сонцезахисних інгредієнтів, які нівелюють негативний вплив ультрафіолету. Однак, якщо тон тобі дійсно підійшов, але в ньому немає захисту від УФ-променів, це завжди можна виправити за допомогою крему з SPF-фактором.

Цікаво на тему: Задаємо правильний тон: ТОП тональних кремів на будь-який бюджет

Тональний для сухої шкіри може бути як легкої, так і більш щільної текстури ніж звичайні засоби. Але це зовсім не означає, що він буде виглядати на обличчі маскою. Адже справа не в самій текстурі, а в концентрації пігменту — щільність не дорівнює ступеню покриття.

3-Що-потрібно-знати-під-час-вибору-тону-для-сухої-шкіри-1

А ось чого точно варто уникати у виборі тону для сухої шкіри, так це суперстійких продуктів з позначкою 24H або Long Lasting, а також засобів для жирного типу. Вони зазвичай доволі «сухі», матуючі та з пудровим фінішем, що може висушувати зневоднену шкіру і до того ж підкреслювати лущення та інші недосконалості.

Лайфхак: Якщо хочеш отримати бездоганний мейк з ефектом фотошопу, обирай тон з дрібними світловідбивними частинками. Він додасть шкірі сяйва і доглянутого вигляду. А ще він добре освіжає та ідеальний для ліфтинг-макіяжу.

ТОП-8 крутих тональних для сухої шкіри

Ну що, перейдемо від теорії до практики? 🙂 Щоб було легше визначитися з вибором, пропонуємо 8 гідних тональних на різний бюджет, які напевно сподобаються власницям сухої шкіри.

Erborian CC Water

01 Erborian CC Water (1040)

Сама назва Erborian CC Water вже є спойлером. Це легкий СС-крем з гелевою текстурою, що має зволожувальний і заспокійливий ефект завдяки гіалуроновій кислоті, гліцерину та екстракту центелли в складі. Засіб має інкапсульований пігмент, який підлаштовується під природний відтінок, невагоме покриття, а також трендовий вологий фініш, що надає шкірі здорового вигляду.

Giorgio Armani Crema Nuda

02 Giorgio Armani Crema Nuda (1022)

Шукаєш тон, який дозволить створити просто бездоганний макіяж? Зверни увагу на люксовий Giorgio Armani Crema Nuda. У його формулі міститься манноза, що перешкоджає втраті вологи, гіалуронка, а також омолоджувальний комплекс Reviscentalis, що забезпечує anti-age ефект. Продукт дає легке покриття і вирівнює колір обличчя, а найдрібніші шимерні частинки делікатно розсіюють світло, створюючи ефект фотошопу.

Цікаво на тему: 8 бюджетних тональних засобів, які тебе здивують

Patricia Ledo Tender Sensation Drop Foundation

03 Patricia Ledo Tender Sensation Drop Foundation (785)

Тон Tender Sensation Drop Foundation від Patricia Ledo має текстуру флюида, легкий ступінь покриття, а також збагачений гліцерином і вітаміном Е, які живлять, зволожують і перешкоджають зневодненню. Ніжна формула з легкістю розподіляється по шкірі, підлаштовується під її відтінок і в макіяжі виглядає дуже натурально. Якщо тобі потрібен зволожувальний і невагомий тональний засіб на кожен день, Tender Sensation стане відмінним рішенням.

Clinique Even Better Refresh

04 Clinique Even Better Refresh (569)

Clinique Even Better Refresh ідеально перекриває недосконалості та здатний забезпечити зволоження шкіри на цілих 24 години! Такого ефекту вдалося досягти завдяки формулі, що містить ніацинамід, пептидний комплекс, а також гіалуронову та саліцилову кислоти. Цей коктейль активних інгредієнтів не тільки насичує шкіру вологою, а й сповільнює процеси старіння та покращує мікрорельєф.

Vichy Mineralblend Cream

05 Vichy Mineralblend Cream (329)

За своїми властивостями Vichy Mineralblend Cream має багато спільного з ВВ-кремами. Створений на основі мінеральної води, він містить гіалуронову кислоту і гліцерин, які забезпечують пролонговане зволоження. Також у ньому використовуються мінеральні пігменти, які покращують колір обличчя і в макіяжі мають вигляд, як «друга шкіра». А ще він стійкий і пробуде з тобою до 16 годин.

M.A.C Strobe Dewy Skin Tint

06 M.A.C Strobe Dewy Skin Tint (224)

Strobe Dewy Skin Tint від M.A.C – це макіяж і догляд в одному флаконі. У його складі — олія ши, свален, вітамін Е і гіалуронова кислота, які живлять, пом’якшують і захищають від впливу негативних чинників, включно з випромінюванням від екрана смартфона і моніторів. Найлегша напівпрозора текстура, дрібні перламутрові частинки, натуральні відтінки та стійкість до 8 годин дають змогу створювати трендовий нюдовий макіяж і водночас піклуватися про шкіру.

Цікаво на тему: Нюдовий макіяж із новинками косметики від Patricia Ledo

Missha M Signature Real Complete BB Cream SPF 30

07 Missha M Signature Real Complete BB Cream SPF 30 (138)

Як і багато корейських тональних продуктів, Missha M Signature Real Complete BB Cream SPF 30 є багатофункціональним засобом, що поєднує догляд, декоративний ефект і захист від ультрафіолету. Його формула передбачає олію бабассу, ніацинамід і екстракт японської камелії, поєднання яких ефективно зволожує і допомагає нормалізувати гідроліпідний баланс. ВВ-крем добре перекриває пігментацію та сліди постакне, за потреби його можна нашаровувати, а також він має благородний сатиновий фініш.

Make Up For Ever Reboot Foundation

08 Make Up For Ever Reboot Foundation (94)

Reboot Foundation від професійного французького бренду Make Up For Ever розроблено спеціально для відновлення сухої шкіри. Гіалуронова кислота і натуральні рослинні екстракти (камелії, женьшеню і трави Мондо) в його складі забезпечують зволоження та активують процеси регенерації, надаючи сяяння та здорового вигляду. Засіб має невагоме покриття, яке вирівнює тон шкіри й водночас не перевантажує її.

Тонкощі ідеального макіяжу, якщо у тебе суха шкіра

На жаль, хороший догляд і вдало підібраний тональний це лише частина успіху. Лови кілька хитрощів, які допоможуть завжди створювати чудовий мейк і уникнути помилок.

4-Тонкощі-ідеального-макіяжу,-якщо-у-тебе-суха-шкіра

  1. Перед макіяжем очисть шкіру засобом для вмивання і скористайся ніжним ексфоліантом, який допоможе позбутися лущення. Потім тонізуй її та гарненько зволож. Для цього підійде комбінація з твоїх улюблених засобів (наприклад, тонер + сироватка або емульсія + крем чи олія), які не будуть скочуватися під декоративкою. Дай продуктам час, щоб увібратися.
  2. Якщо зволоження здається недостатньо, використовуй додатково праймер.
  3. На шкірі є видимі нюанси, які може не перекрити тон? Локально використовуй коректор або консилер.
  4. Нанось тональний невеликими порціями. Щоб крем лягав добре і не підкреслював лущення, краще не розтягувати пігмент, а ніби набивати його. Для цього краще використовувати спонж або власні пальчики, а не пензлі.5-Тонкощі-ідеального-макіяжу,-якщо-у-тебе-суха-шкіра
  5. Якщо використовуєш кремову корекцію, наноси її відразу після тону. А якщо хочеш домогтися більш натурального ефекту, скульптором і рум’янами можна обробити потрібні зони безпосередньо перед тональним продуктом.
  6. Для закріплення макіяжу намагайся використовувати мінімальну кількість пудри, щоб не пересушувати шкіру.  Так само як і тон, її краще наносити поплескуючими рухами пензля, попередньо збивши з нього надлишки засобу.
  7. Прихопи з собою спрей для обличчя, гідролат або термальну воду, які можна розпорошувати прямо поверх макіяжу. Так ти зможеш підтримувати рівень зволоженості шкіри протягом дня.

Цікаво на тему: Час змінити тон: помилки в макіяжі, які додають вам років

Сподіваємося, ти з користю провела ці кілька хвилин і, можливо, дізналася щось новеньке. Розкажеш нам, за якими критеріями ти обираєш тон для сухої шкіри і які у тебе продукти-улюбленці?

Читай також:

16 Лютого / 2024 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Єлизавета

    Дякую за справді корисну інформацію!