Як правильно наносити консилер?

Свіжа і здорова шкіра — найкращий макіяж. А найкращий помічник у його створенні — правильно підібраний консилер. У сьогоднішньому огляді EVA Blog буде багато різних консилерів, а також правила щодо вибору та застосування.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Що таке консилер і навіщо він потрібен

Що таке консилер

За допомогою цього б’юті-інструменту можна домогтися “ефекту фотошопу” в реальному часі, замаскувавши недосконалості шкіри: затемнення навколо очей, запалення, судинну сіточку.

Крім прямого призначення, консилером також можна виправити похибки в макіяжі (наприклад, підрівняти стрілки) або розставити акценти у візажі з контурингом чи стробінгом.

Консилер чи коректор?

Консилер чи коректор?

Консилери відрізняються легкою консистенцією і можуть наноситися точково або зонально, наприклад, на Т-зону. А коректори щільніші, вони краще перекривають недоліки й ідеально працюють при точковому нанесенні.

По суті не так важливо, як називається косметика, якщо вона підходить для вирішення твоїх б’юті-завдань. Та й самі виробники можуть плутати нас, називаючи свій продукт консилером-коректором. Тому тут ми не будемо розділяти їх, а зосередимося на тому, як їх вибирати та застосовувати.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Який вид консилера вибрати

Виробники випускають їх у різних форматах: олівці, стіки, рідкі, кремові. Відрізняються вони не лише зовні, але й за дією, тому сміливо можеш запасатися різними видами продуктів для різних ситуацій.

Рідкий

Рідкий

Рідкий консилер допомагає створити максимально природний фініш, а наносити його дуже зручно за допомогою м’якого аплікатора. Цей продукт чудово підходить для робочих днів або побачення, коли не хочеться експериментувати зі щільними покриттями.

Олівець

Олівець

Такий формат дозволяє наносити засіб з максимальною точністю, щоб приховати точкові недоліки (висипання, веснянки). Ним також можна підвести внутрішні повіки, щоб візуально збільшити очі, або скорегувати форму губ.

Секрети красивої форми та кольору: Як рівно нафарбувати губи

Стік

Стік

Відрізняється досить щільною текстурою, тому йому під силу навіть такі помітні недоліки шкіри як плями постакне. Використовуй його у вечірньому мейку, коли важливий ідеально рівний тон обличчя.

Кремовий

Кремовий

Його можна нанести на відносно велику ділянку шкіри — Т-зону або затемнення під очима. А також освітлити окремі зони — покласти замість хайлайтера на кінчик носа, ямку над верхньою губою, під брови.

Підготовка шкіри до консилеру

Підготовка шкіри до консилеру

Як гадаєш, як правильно користуватися консилером? Його потрібно наносити після тонального засобу чи до нього? Правильно і так, і так:

  1. Нанось після тонального крему, якщо використовуєш легкий кремовий або рідкий засіб. Так продукт не провалиться в пори або зморшки навколо очей і мейк буде стійким.
  2. Використовуй до нанесення тону, якщо вибираєш щільні текстури: стік або олівець.

Тональний крем, який підійде тобі: Живи у своєму тоні: медитуй, фотографуй, тренуйся, вражай разом з Maybelline NY

Правила нанесення консилеру на різні зони

Добре, якщо у твоїй косметичці буде хоча б два бежевих продукти в різних відтінках. Один, більш світлий — для зимової пори, коли шкіра світла, другий — літній, для засмаглої шкіри. З ними ти також зможеш коригувати овал обличчя.

Лоб і вилиці

Лоб і вилиці

Консилер можна використовувати не тільки для маскування, але і для створення красивого рельєфу як круглого обличчя, так і інших форм, якщо замінити ним бронзер або хайлайтер.

Спробуй покласти трохи світлого засобу в центр лоба, верх вилиць, кінчик підборіддя. Відтінком темнішим за твій природний тон затемни вилиці та бокові частини лоба.

Очі

Очі

Щоб згодом засіб не провалився у складочки, використовуй праймер. Його можна нанести не на все обличчя, а локально, наприклад, тільки під очима.

Намалюй трикутник з вершиною трохи вище центру щік і основою вздовж лінії росту вій, потім м’яко розтушуй. Не забудь також опрацювати затемнення біля внутрішніх кутиків очей.

Маскування недоліків шкіри

Маскування недоліків шкіри

Щоб заховати невеликі недосконалості, наприклад, запалення, нанось консилер прямо на нього та трохи навколо. Потім пензликом або спонжем розтушуй тільки краї, не торкаючись центральної частини, тобто самого висипання.

Що таке кольоровий консилер і навіщо він потрібен

Що таке кольоровий консилер і навіщо він потрібен

Кольорові коректори випускаються у вигляді палеток або окремих засобів різних відтінків, кожен з яких виконує свою функцію. І якщо бежеві тони тільки маскують, то кольорові ефективні проти різних недоліків, перекриваючи їх кольором з протилежної частини колірного кола:

  • рожевий працює проти зеленуватих кіл під очима;
  • зелений нейтралізує будь-які почервоніння;
  • блакитний перекриває коричневі плями і веснянки;
  • жовтий приховує сині й фіолетові кола під очима, судини, що просвічуються на верхніх повіках, плями постакне;
  • фіолетовий освіжає тон та усуває жовтизну, наприклад, пігментацію.

Дізнайся зараз: Як правильно наносити хайлайтер: покрокова інструкція

Вибираємо консилер, що підходить тобі, з EVA Blog

Консилер для зони навколо очей L’Orе́al Paris True Match Eye-Cream in А Concealear. Щільний пігмент плюс легка текстура — дорівнює ідеальному маскуванню й абсолютній невагомості на ніжній шкірі навколо очей.

Універсальний рідкий Maybelline New York Fit Me! чудово підходить на кожен день для всіх типів шкіри. Завдяки шовковистій текстурі лягає тонкою вуаллю, робить шкіру гладкою й ефективно приховує недосконалості.

Boujois + Max Factor

Засіб з унікальною формулою Flexi-Hold — Max Factor Facefinity All Day. За допомогою зручного аплікатора цей мінеральний консилер наноситься тонко й рівно, а потім адаптується під твій природний відтінок шкіри. Ідеальний продукт для швидкого макіяжу.

Bourjois Healthy Mix Anti-Fatigue Concealer with Vitamin mix — саме те, якщо тобі бракує зволоження. Засіб створює максимально природне покриття і приємно доглядає за шкірою всіх типів (в складі гіалуронова кислота і мікс вітамінів).

GlamBee + Patricia Ledo

Консилер Patricia Ledo Definition, тон 03 — універсальний б’юті-інструмент на всі випадки життя. Його відтінок призначений для маскування і скульптування, а також для ліквідації запалень і почервоніння. Тепер тобі не доведеться шукати різні засоби для літа та зими, адже все вже є в Definition.

Консилер від GlamBee з SPF 15 — продукт, який за лічені секунди створює досконалий тон і захищає від фотостаріння протягом дня. Легка текстура не перевантажує мейк і виглядає цілком природно.

Lamel + Flormar

Lamel Professional Oh My Clear Face Complexion Concealer — ще один варіант засобу з чудовою пігментацією та легкою зволожувальною текстурою, яка дуже легко розтушовується.

Палетка консилерів Flormar Camouflage Palette Concealer підходить для маскування виражених недоліків і вирівнювання тону. Цей спектр кольорів не просто приховує, а й бореться з висипаннями.

Хороший консилер знадобиться тобі в денному і вечірньому мейку, коли хочеться чогось особливого і коли зібратися потрібно за лічені хвилини. Тож сподіваємося, цей огляд допоміг тобі розібратися в нюансах, і ти вже знайшла свій ідеальний продукт 🙂

Читайте також:

13 Січня / 2022 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті