Like a rock-star: як зробити макіяж у стилі гранж

Періодично нас, дівчат, накриває бажання що-небудь змінити у своїй зовнішності: відійти від звичного образу, зробити його яскравішим або навіть трохи хуліганським. Іноді йдеться про зміну гардероба і креативну стрижку, а іноді й про більш радикальні штучки — наприклад, пірсинг і татуювання. Якщо ти зважила всі за і проти та зважилася на глобальні зміни — чудово. Але що, якщо хочеться чогось новенького, але не настільки «вічного»? Тут на допомогу приходить макіяж. З його допомогою можна зіграти в будь-яку «гру» (і в «погану дівчинку» — теж), але при цьому декоративна косметика з легкістю змивається міцеляркою. 😉

Час читання: 4 хвилини та шматочок шоколаду 🍫

статья доступна на русском языке

1-гранж

Якщо ти в пошуку яскравих ідей макіяжу, пропонуємо тобі згадати про гранж. Ти, напевно, чула про нього (а, може, і була його послідовницею) ще в 90-х, але і сьогодні він теж досить популярний, про що свідчать фото з червоних доріжок, сторінки глянцю та образи моделей на подіумах. Пропонуємо тобі три ідеї макіяжу в стилі гранж, які можна з легкістю повторити.

Цікаво на тему: Ефектний вихід: ідеї вечірнього макіяжу для будь-якого типу зовнішності

Що таке гранж?

Взагалі гранж — це музичний стиль 80-х і 90-х, який еволюціонував із heavy-metal і панк-року. Він став альтернативною течією, породивши цілу субкультуру з усім, що з цього випливає, — філософією і поглядами, музикою, текстами пісень і, звісно ж, стилем.

2-Що-таке-гранж

Стиль гранж — це рвані джинси та колготки, косухи та «мартінси», картаті сорочки та футболки з принтами, топи в сітку і короткі спідниці. У 80-х цей напрямок йшов на противагу «ірокезному» панку і кричущому гламуру, а згодом настільки полюбився, що його почали наслідувати селебріті. Яскравий приклад — Авріл Лавін і Кортні Лав. Та й зараз цей стиль користується особливою любов’ю — в таких образах можна нерідко побачити Леді Гагу, Елізабет Олсен і навіть Джей Ло.

Цікаво на тему: Стильний святковий макіяж: три ідеї та кроки реалізації

Одне з основних правил гранжу — недбалість і контраст. І в макіяжі теж. Розтушовані стрілки, нечіткі контури — це його коник. А ще в ньому використовуються темніші кольори і акцент часто робиться і на губи, і на очі. Звісно, це трохи не в’яжеться з трендом-довгожителем на нюд, але для фотосесії або вечірнього образу варіант дуже перспективний. Нижче ділимося з тобою секретами, як зробити такий макіяж покроково.

Шукай EVA Blog в Instagram

Макіяж «поганої дівчинки»: матові тіні й темні губи

Звичайно, сучасний макіяж у стилі гранж відрізняється від того, що робили дівчата у 80-х і 90-х. По-перше, стало значно більше косметичних засобів і текстур, а, по-друге, за ці роки макіяж зазнав безліч змін і сьогодні заправляють балом інші тенденції. Тому ми пропонуємо не просто копіювати стиль минулих років, а адаптувати його під сучасні тренди. Наприклад, ось такий гарний мейк можна зробити за допомогою матових темних тіней і яскравих губ.

@fernyzambrana1 when my queen @Huda Beauty speaks > 🎶 #hudabeautyprettygrunge ♬ dammi falastini by mohammad assaf – nora

  1. Підготуй шкіру до макіяжу. Вмийся улюбленою пінкою або гелем, використовуй тонік або тонер і свій звичайний крем для обличчя. Дай йому час вбратися.
  2. Нанеси тональний засіб і, за бажанням, консилер. Краще обирати середні та щільні текстури, які замаскують усі недоліки. Якщо потрібно, використовуй під нього праймер за типом шкіри.
  3. Якщо використовуєш кремовий контуринг, зараз для нього саме час. Потім зафіксуй результат прозорою пудрою. Якщо використовуєш сухі продукти, тоді спочатку пудра, а потім контуринг. Після цього можна зробити макіяж брів так, як ти звикла.
  4. Приступаємо до найцікавішого — до макіяжу очей. За допомогою сіро-коричневих тіней вибудуй форму майбутнього макіяжу — пропрацюй складку і злегка відтягни пігмент до скронь. Потім темнішим відтінком пропрацюй внутрішній і зовнішній куточок верхньої повіки, а також повністю нижню.
  5. По центру повіки нанеси світлі матові тіні — вони додадуть об’єму. Добре розтушуй відтінки, щоб створити плавний градієнт. Додай стрілочку, промалюй слизову на обох повіках і густо профарбуй вії. Якщо любиш накладні вії, макіяж у стилі гранж їх дуже вітає.
  6. Перейдемо до губ. Створи контур за допомогою темного олівця. Це може бути чорний кайал для очей, а може бути олівець для губ темного кольору — бордового, сливового або навіть фіолетового. Обов’язково відтушуй пігмент до центру губ, створюючи плавний перехід.
  7. Нанеси на губи помаду на кілька тонів світлішу за олівець, зверху можна додати голографічний або шимерний блиск.

3-Макіяж-«поганої-дівчинки»

Рекомендовані продукти:

Сяючий макіяж на вихід зі стрілкою

А ось варіант макіяжу з блискітками. Виглядає дуже святково і яскраво.

@agustinadeveras Poniendo a prueba la nueva paleta de @Huda Beauty Pretty Grunge. Es demasiado bonita!! 🤩🖤 Además últimamente me pierden los maquillajes en tonos fríos y las sombras plateadas. #silvermakeup #silvereyeshadow #prettygrungepalette #prettygrunge #coldmakeup ♬ sonido original – agustinadeveras

Цікаво на тему: Макіяж для навислої повіки: як зробити?

  1. Підготуй обличчя до макіяжу, як зазвичай: затонуй, зроби конутринг і промалюй брови.
  2. Матовими коричневими тінями створи форму макіяжу очей. Затемни зовнішній і внутрішній куточок верхньої повіки, складку, пропрацюй темним відтінком нижню повіку.
  3. Чорними тінями створи контур майбутньої стрілки. На рухому повіку нанеси сяючі сріблясті тіні, хайлайтером зроби акцент на внутрішньому куточку.
  4. Поверх чорних тіней, якими ти намічала стрілку, створи більш графічний контур за допомогою маркера або підводки. Можна зверху зафіксувати підводку чорними тінями. Ними ж підкресли лінію росту нижніх вій по зовнішньому куточку.
  5. Густо нафарбуй вії у 2-3 шари. Губи при цьому можна нафарбувати улюбленою нюдовою помадою або на пару тонів темнішою, ніж ти носиш зазвичай. І святковий макіяж готовий!

4-Сяючий-макіяж-на-вихід-зі-стрілкою

Рекомендовані продукти:

Чи можна адаптувати гранж під денний образ?

Звичайно! Будь-який макіяж можна трансформувати під найрізноманітніші приводи та час дня. Якщо ти хочеш створити мейк у стилі гранж, наприклад, на роботу або бранч із подругами, ось тобі класна ідея.

@cami_verdugo Chao “clean girl look”, esta tendencia se viene con todo!🤘🏻 en mi |nsta pueden encontrar el detalle de los productos #grungemakeup #maquillajegrunge #tendencias2023 #tendenciasmaquillaje #makeuptrend #maquillajechile #makeupchile ♬ Deceptacon – Le Tigre

  1. Підготуй обличчя до макіяжу: очищення, тонік, зволоження, тон, корекція та брови.
  2. Темним олівцем (чорним, темно-сірим або коричневим) промалюй лінію росту вій верхньої та нижньої повіки та розтушуй. Чорним кайалом підкресли слизову.
  3. Матовими коричневими тінями заповни рухому повіку і підкресли нижню, опрацюй складку і створи форму макіяжу очей. Додай світлий сатиновий або шимерний відтінок на внутрішній куточок. Чорними тінями підведи лінію росту вій і виведи м’яку стрілку.
  4. Густо профарбуй вії та скористайся нюдовою помадою темнішого відтінку. Для денного образу можна створити недбалий контур губ.

5-Чи-можна-адаптувати-гранж-під-денний-образ

Рекомендовані продукти:

Як бачиш, макіяж у стилі гранж — доволі яскравий, незвичний і при цьому адаптовний до будь-якого випадку. Чудовий варіант, якщо від невагомого нюду та образу дівчинки-пай вже мимоволі закочуються очі. Експериментуй і ти обов’язково знайдеш фішки, які допоможуть змінювати свій look для будь-якого настрою.

Читай також:

Джерело всіх зображень: pexels.com

20 Грудня / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *