Намалюйте їх: як правильно робити макіяж брів

Часто очі стають акцентом у макіяжі, а найкраще підкреслять їх акуратні брови. Проте малювати їх виходить не у всіх, тому багато дівчат звертаються до бровістів. Але насправді секрет ідеальних брів простий: це правильно підібрана форма, яку ви зможете малювати, маючи тільки олівець, тіні та 10 хвилин вільного часу.

Час читання: 4 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Як вибрати форму брів

Новий тренд — це густі брови з волосками. Форма ниткою вже не актуальна, тому на занадто рідких бровах спеціально промальовують волоски. Щоб брови виглядали натурально, не робіть їх занадто тонкими або широкими. Просто зафарбувати «тіло» рідних брів теж недостатньо: вони виглядатимуть безформними та точно не прикрасять обличчя.

Вибираючи форму брів, потрібно орієнтуватися не тільки на модні тренди, але й враховувати форму обличчя:

  1. Для круглого обличчя роблять гострий кінчик і зачісують волоски вгору.
  2. Для овальної форми підійдуть прямі або трохи округлі брови.
  3. На квадратному обличчі добре виглядає плавний, ледь помітний вигин.
  4. Власницям трикутного обличчя пасують дугоподібні брови з трохи піднятими хвостиками.
  5. Для ромбоподібної форми варто вибрати широкі брови з невиразним вигином і коротким хвостиком.

Правильно підібрана форма підкреслює особливості обличчя, роблячи його більш виразним.

Малюємо форму поетапно

У цьому допоможуть покрокові гайди. Зазвичай у них радять визначати крайні точки брів за переніссям, зіницями та зовнішнім краєм ока. Будьте готові, що одразу намалювати рівну форму не вийде: це нормально.

Цікаво по темі: Як зробити корекцію брів у домашніх умовах?

Краще використовувати олівець середньої твердості: ним можна намалювати контур і заповнити «тіло» кольором. Поки ви відпрацьовуєте техніку, намагайтеся сильно не натискати: збільшити товщину простіше, ніж стерти занадто виразні контури.

Додатково використовуйте щіточку, щоб підняти волоски. Зафіксувати результат надовго допоможе спеціальний гель або спрей для фіксації макіяжу.

Вибираємо відтінок брів

Зазвичай відтінок вибирають, спираючись на колір волосся. Блондинкам і русявим рекомендують вибирати відтінок брів на 1-2 тони темніше, а брюнеткам і шатенкам — на 1-2 світліше. Ніколи не робіть брови того ж тону, що й саме волосся: на обличчі вони виглядатимуть невиразно.

Для вдалого макіяжу важливими є теплий і холодний підтони. Адже блонд, наприклад, буває теплий жовтуватий або холодний із сірим відтінком. Це слід враховувати, купуючи олівець або тіні.

Цікаво по темі: 5 лайфхаків для швидкого щоденного макіяжу з Patricia Ledo

Важливий також і тон шкіри. На смаглявій шкірі краще виглядають брови на 1-2 тони темніше, тому якщо ви добре засмагли, доведеться підібрати новий олівець.

У кольорових бровах є свій шарм, коли йдеться про похід на вечірку або про макіяж для фотосесії. Вдома їх можна створити, використовуючи палетку для очей.

Найкращі засоби для макіяжу брів

Зараз випускається багато косметики для брів, тож вибрати хороший продукт на ринку нескладно. Краще запастися набором із декількох засобів, щоб намалювати максимально природні брови.

Розглянемо кілька популярних продуктів:

  1. Олівець вважають універсальним засобом для формування контуру і зафарбовування. Ним зручно створювати форму. Олівець добре підходить для промальовування волосків, а от заповнювати контур кольором трохи важкувато: це вимагає вправності в розтушовуванні ліній.
  2. Помадка підходить для тіньової техніки, коли працюють із сипучими або кремовими продуктами. Тут потрібні різні інструменти: тонкий пензлик для форми та щіточка для зафарбовування. Інтенсивність кольору досягається нанесенням помадки в кілька шарів.
  3. Тіні для брів випускають у зручних форматах: у палітрі міститься одразу кілька відтінків, тож можна експериментувати з ними. Але створити форму тінями важкувато, тому краще поєднувати їх з олівцем.

Цікаво по темі: Що мейк розповість про ваш вік: помилки та лайфхаки

Також мають попит хна і татуаж. Хна — це натуральна і недорога фарба, яка швидко змивається. Попередньо намалювавши правильну форму і пофарбувавши брови, можна заощадити час. Недолік хни полягає в тому, що підправити форму або освітлити брови вже не можна — доведеться чекати, поки фарба змиється.

Татуаж повинен робити виключно фахівець, вбиваючи пігмент у шкіру спеціальною машинкою. Стійкість татуажу — 2-3 роки. При цьому зберігається текстура і колір.

Недоліки: брови завжди виглядають нафарбованими, неможливо змінити форму і колір, болісність процедури. Наслідки неякісного татуажу виправити непросто, а іноді й неможливо, тому перед процедурою слід ретельно проаналізувати всі за і проти.

Цікаво по темі: Як доглядати за косметичними пензлями та спонжами правильно

Якщо ви любите різноманітність, то краще малювати брови для конкретного образу. Для вечірнього макіяжу робіть густі та яскраві, а для повсякденного — нюдові брови. Також візажисти радять поєднувати різні техніки та продукти, щоб намальовані брови було не відрізнити від натуральних.

Роль брів у макіяжі не варто недооцінювати, тому не пошкодуйте на них 10-15 хвилин. І не турбуйтеся, якщо з першого разу вони не вийдуть: потрібно трохи попрактикуватися, і брови будуть виглядати набагато акуратніше і природніше.

Читайте також:

Набор по уходу за бровями W7 Brow Parlour Eyebrow Grooming Kit

200.00
Купити

Карандаш для бровей Debby Eyebrow Pencil со щеточкой 02

224.00
Купити

Гель для бровей L`Oreal Paris Unbelieva Brow стойкий

267.00
Купити

Помада для бровей Maybelline Нью-Йорк Tatto Brow

235.00
Купити
7 Вересня / 2020 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Виктория Золотарева

    Полезная информация!

  2. Катерина

    Користуюсь тінями для брів вже понад сім років. Раніше фарбувала олівцем, але то займало більше часу. Зараз олівець використовую лише для корегування форми (якщо «переборщу» з вищипуванням)))

  3. Nadya

    Цікаво б спробувати дану продукцію.

  4. Наталя

    Дуже хочу спробувати

  5. Анна

    Спасибо за интересную статью!

  6. Diana

    Дуже подобається продукція магазину Eva