Що заважає жінкам отримувати оргазм під час сексу?

Те, що жінки мусять отримувати оргазм лише від проникнення, є однією з найбільших вигадок суспільства. Така думка склалася завдяки безлічі стереотипів, створених порно, поп-культурою і зазвичай недостатньою комунікацією між статями. Надмірна сексуалізація в медіапросторі змушує жінок більше концентруватись на зовнішності, поведінці, а не на власному задоволенні, і саме це стає корінням проблеми. Щоб досягти жіночого оргазму, самого статевого акту недостатньо і багато хто просто не знає, що з цим робити. Тому жінка може відчувати свою «неповноцінність»,  більше соромитись і просто імітувати оргазм, щоб не здаватися «неправильною». Подібні несправедливі думки значно погіршують самооцінку і сексуальне життя.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Сексолог-консультант Вікторія Лінге розповіла, що саме заважає жінкам досягати оргазму під час сексу і як вирішити цю проблему. 

Фізіологічні і психологічні причини

Не треба впадати у відчай, якщо у вас ніколи не було оргазму або він останнім часом зник. Бо я вважаю, що мати оргазм та повернути його в своє життя може майже кожна.

Головне, що заважає жінкам отримувати оргазм — голова або психогенний фактор. Простими словами, коли жінка не може розслабитися і отримати задоволення. У жінки від «бажаю» до оргазму набагато більше кроків, ніж у чоловіка. І головні перепони для отримання задоволення несуть психологічний характер.

Фізіологічні і психологічні причини

Друга причина — фізіологічні наслідки. Причини фізіологічного характеру більш зрозуміліші і це те, що можна якось окреслити. До них відносять, наприклад:

  • гормональні порушення;
  • хронічні захворювання або запалення;
  • недостатньо міцні м’язи тазового дна;
  • прийом антидепресантів;
  • звичайний дискомфорт;
  • втомленість;
  • стреси та інше.

EVA в инстаграм

Консультація з належним спеціалістом допоможе позбутися цих проблем.

Психологічні причини не так легко виявляються і потребують більшої уваги. Звичайно, причини відсутності оргазму можуть нести змішаний характер. Пізніше розглянемо це детальніше.

Що таке аноргазмія

Не слід називати жінку, яка не отримує оргазм фригідною — це дуже застаріле поняття і рідкісне явище, при якому наявна повна відсутність сексуального збудження і нульовий інтерес до сексу.

Що таке аноргазмія

Тому краще розглядати відсутність оргазмів у площині аноргазміі, коли будь-яка взаємодія сексуального характеру (статевий акт, мастурбація і т.д.) не надає можливості отримати оргазм. Треба зазначити, що є первинна і вторинна аноргазмія. Це значить, що у першому випадку у вас ніколи не було оргазму. У другому — ви чомусь втратили здатність його отримувати.

Лише 23% жінок можуть отримати оргазм шляхом вагінального сексу.

Первинна аноргазмія

І якщо у вас ніколи його не було оргазму — це не означає, що ніколи не буде. Це може бути наслідком того, що ви не знаєте як його досягти, не було нагоди, вправного партнера, ви не знаєте свого тіла або на вас негативно впливає соціальне середовище.

Інтимні товари

Якщо ви виросли у культурному середовищі з репресивним видом щодо проявів сексуальності, то у вас набагато вищі шанси стикнутися з аноргазмією. Тому що така культура вбиває формування здорової сексуальності, переважно у жінок. І жінка стикається лише з заборонами на будь-які прояви сексуальності, дошлюбні і позашлюбні зв’язки, натомість не отримує ніякого сексуального виховання. Секс в такому середовищі — не для жіночого задоволення, а лише для продовження роду.

Цікаво по темі: 5 найкращих інтимних іграшок для пар

Вторинна аноргазмія

Вторинна аноргазмія

Якщо оргазм був та зник (вторинна аноргазмія), треба шукати причину серед сукупності психологічних та фізіологічних факторів:

  • травма будь-якого характеру (сексуальна, фізична, емоційна);
  • переживання під час вагітності і післяпологова депресія;
  • ліки, що впливають на лібідо;
  • захворювання, які пов’язані з гінекологією так і не пов’язані, але мають вплив на лібідо;
  • менопауза;
  • вживання алкоголю та наркотичних речовин;
  • стрес.

Що впливає на аноргазмію

Повернемося до головних причин аноргазміі, а саме, психологічних. Сором відіграє велику роль в тому, чи вміє жінка насолоджуватися своїм тілом. Якщо жінка не приймає своє тіло, то навряд чи вона добре розуміє, як її тіло може отримувати задоволення. Нічого не знаючи про своє тіло, вона просто не зможе розповісти партнеру, як зазвичай досягає оргазму.

Що впливає на аноргазмію

Далі установки і упередження, щодо сексу, отримані від батьків, суспільства під час формування сексуальності і початку статевого життя. Тут може сформуватися думка, що секс — це брудно; секс — тільки для того, аби народжувати; секс — це великий ризик вагітності і захворювань, що передаються статевим шляхом; бути сексуальною — бути легкодоступною.

Велику роль відіграє також перший сексуальний досвід, якій може виявитися доволі травматичним.

Ще один важливий фактор — сумісність партнерів. Не варто вважати, що справа лише в жінці. Може бути так, що просто саме цей партнер не вміє і не знає, як задовольнити жінку.

Секс — це взаємодія двох і для досягнення результату треба розглядати взаємодію у парі.

Рекомендації фахівця

Чи лікується аноргазмія? Так, майже у 98% випадків. Але, кожен випадок унікальний, потребує часу і відданості в першу чергу, самої клієнтки. Найважливіше в лікуванні аноргазміі — знайти справжню причину відсутності оргазму. А далі вже підбирається індивідуальна схема лікування.

Рекомендації фахівця

У підсумку до того, що потрібно робити, якщо ви відчуваєте, що проблема затягнулася. Для початку варто записатися до гінеколога та ендокринолога, аби виключити всі фізіологічні причини. І якщо тут проблем не буде — почати вирішувати психологічні проблеми у кабінеті сексолога, психолога, психотерапевта-сексолога або психіатра.

Головне — це перестати зациклюватися на тому, як ви отримуєте оргазм, навчитися любити і пізнавати своє тіло, досліджувати і розвивати свою сексуальність. Це шлях, який обов’язково виведе до пізнання щастя оргазму.

Вікторія Лінге

Сексолог-консультант у питаннях стосунків та сексуального лікбезу 

Що можна зробити самостійно

Ви отримали слушні поради нашого фахівця, а тепер ми хотіли б додати дещо від себе. Як навчитися досягати оргазму без сторонньої допомоги?

Що можна зробити самостійно

Перш за все, потрібно розслабитись і перестати чекати оргазму, наче чогось надзвичайно важливого. Жорсткий контроль емоцій заважає почуттям, отже просто перестаньте думати і піддайтеся любовній хвилі. Дайте собі можливість відчути радість близькості з коханою людиною, насолодитися ніжністю і чуттєвістю моменту. Відкиньте згадки про те, як секс відбувається у кіно, бо те усе вигадки. Нехай вам обом буде просто приємно і точка.

Цікаво по темі: Райське задоволення: техніки еротичного масажу для чоловіків

Якщо при цьому ви продовжуєте відчувати дискомфорт і сором, то задумайтесь, чи підходить вам ваш партнер? Можливо, поруч з вами просто не ваша людина. Почуття зазвичай не підводять, але уважніше прислухайтесь до внутрішнього голосу. Чому ви соромитесь? Чому не можете розкритися перед партнером? Якщо ви кохаєте один одного, то секс має стати природним продовженням ваших почуттів та ніяк інакше. Коли ви відчуваєте, що примушуєте себе до цього, значить, ви не щирі перед собою та вашою половинкою. Це може свідчити про те, що справжнього кохання і пристрасті просто немає, а про оргазм і мови бути не може. Тож перегляньте свої стосунки та спробуйте змінити ситуацію на краще.

Щоб допомогти собі розслабитись, потрібно позбавитись стресу і тривоги. По-перше, можна звернутись до психотерапевта, який знає необхідні прийоми. По-друге, добре допомагає інтимний самомасаж. Його також можна підібрати разом з профільним фахівцем або, орієнтуючись на свої ерогенні зони, спробувати досягти розслаблення.

Найпростіший варіант масажу: починаючи з клітора і статевих губ, повільно переходьте до вагіни. Використовуйте олію, яка найбільш підходить для інтимних зон, наприклад, з кісточок винограду. Виконуйте массаж 4-5 разів на тиждень по декілька хвилин (час визначайте, орієнтуючись на власні відчуття).

І наостанок, якщо ви вирішили самовдосконалювати свої сексуальні навички, обов’язково долучайте до цього свого партнера. Навчайтесь разом, краще пізнавайте один одного, щоб ваше інтимне життя було різноманітним та яскравим. Це є базовим принципом на шляху до задоволення.

Читайте також:

28 Жовтня / 2022 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA