Чи можна мастурбувати під час вагітності?

Вагітність – це чудовий період у житті кожної жінки. Протягом цього часу організм майбутньої мами активно перебудовується під новий ритм життя. Змінюються звички, смакові уподобання, настрій стає непередбачуваним, як прогноз погоди, а на тлі гормональних змін лібідо злітає до максимальних позначок. Ну і як бути з усім цим ураганом почуттів? Нумо розбиратись разом, адже саме для цього ми тут і зібралися😉

Час читання: 3 хвилини та зелений чай ☕

статья доступна на русском языке

Мастурбація під час вагітності

Чи безпечно мастурбувати під час вагітності?

Під час своєї першої вагітності жінки часто цікавляться деякими пікантними питаннями: чи можна займатися мастурбацією, як це вплине на виношування дитини?

Ми не просто зробили акцент саме на першій вагітності, адже вперше готуючись стати мамою, жінка до всього ставиться з максимальною обережністю. Протягом наступної вагітності керується вже набутим досвідом, у тому числі й сексуальним 😏

Отже, повертаємося до нашого головного питання “Чи можна мастурбувати під час вагітності?” Багато лікарів сходяться на думці, що секс, мастурбація та оргазм не несуть жодної загрози й будуть навіть корисними для майбутньої мами. Але за умови, що вагітність протікає нормально (з низьким рівнем ризику), і у вас немає медичних протипоказань.

Мастурбація під час вагітності

Трохи фізіології

Перебудова гормонального фону – один із головних процесів, що протікають в організмі вагітної жінки. Збільшення рівня прогестерону та естрогену може підвищити сексуальний апетит.

Але є й інший бік медалі – відсутність бажання займатися самозадоволенням. Як правило, це безпосередньо пов’язано з періодом, коли токсикоз, нудота та втома просто забирають усі сили. Низький інтерес до інтимного життя також є нормою.

Токсикоз під час вагітності

Цікаво по темі: Печія під час вагітності: як з нею боротися

У будь-якому випадку обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Якщо будуть протипоказання до вагінальних проникнень, вас одразу ж про це попередять. Ну, а якщо таких немає, то чому б не приділити собі трохи часу.

Чи корисна мастурбація під час вагітності?

Багато жінок відзначають, що мастурбація під час вагітності супроводжується приємнішими відчуттями, а оргазми стають ще більш вираженими. Крім приємної складової є ще й корисна. Задоволення особистих бажань має низку переваг:

  • помітно знижується рівень стресу, це дозволяє жінці розслабитись;
  • під час оргазму спостерігається підвищений сплеск ендорфіну (гормону радості);
  • покращується загальне самопочуття;
  • підвищується кровообіг у тазу, до плаценти доставляється більше кисню, що корисно для розвитку малюка;
  • налагоджується режим сну, особливо у майбутніх мам, які страждають від безсоння.

Чи корисна мастурбація під час вагітності

Оскільки мастурбація вважається безпечною формою сексуальної активності, можна використовувати різноманітні секс-іграшки. Але тут важливо дотримуватися кількох простих правил:

  1. Вібратори або фалоімітатори мають бути чистими. Обов’язково ретельно мийте їх після використання;
  2. Пострижіть нігті, щоб не допустити подряпин і пошкоджень слизової оболонки;
  3. Руки мають бути чистенькими.

Правила мастурбації під час вагітності

Звичайно ви й так все це чудово знаєте, але краще ще раз нагадати про дотримання всіх вищеперелічених пунктів.

Самозадоволення буває різним

Отримувати насолоду жінка може, стимулюючи різні зони. Кожна з них має свої особливості. Поговоримо про з них окремо.

  • Кліторна мастурбація. Міністерство пошуку клітора заявляє: оргазму бути, навіть якщо ви перебуваєте в положенні! Прилив крові під час збудження робить дуже чутливою цю зону. Завдяки чому вдається швидко досягти яскравого оргазму. До речі, ніхто не забороняє скористатися душем, головне, щоб вода не потрапляла у піхву.
  • Вагінальна мастурбація. Мастурбація з проникненням не зможе нашкодити вашому малюку. Все потрібно робити дуже акуратно і не забувати про гігієну. Багато гінекологів виступають проти такого способу самозадоволення, пояснюючи це тим, що можна занести інфекцію. Але ж можна озброїтись і презервативом.

Вагінальна мастурбація під час вагітності

  • Анальна мастурбація. Задовольняти особисті бажання у такий спосіб під час вагітності – не найкращий варіант, особливо якщо раніше такого досвіду не було. Також не виключена можливість попадання бактерій з прямої кишки у піхву, пошкодження стінок прямої кишки та навіть виникнення геморою.
  • Мастурбація секс-іграшками. Кліторальні та вагінальні вібростимулятори точно знайдуться у вашій секретній скриньці. Не давайте їм засумувати. При використанні фалоімітатора віддавайте перевагу невеликим розмірам, щоб проникнення не було занадто глибоким. Також при необхідності можна використовувати лубриканти. Вибирайте змазки на водній основі з гіпоалергенних лінійок. Від засобів із гліцерином та іншими компонентами, які здатні спровокувати подразнення чи алергію, краще відмовитися.

Мастурбація секс-іграшками

Коли, як і скільки?

Залежно від періодів розвитку плода є невеликі нюанси, які важливо враховувати при мастурбації.

Клуб Щаслива мама инстаграм

Перший триместр

З настанням вагітності багато жінок вважають мастурбацію та секс темами табу. Якщо ви сильно хвилюєтесь, що інтимне життя якимось чином нашкодить дитині або стане причиною викидня на ранніх термінах, поговоріть про це зі своїм гінекологом. У переважній більшості випадків мастурбація (навіть із проникненням) абсолютно безпечна. Плід захищений амніотичним мішком, шийкою матки та її м’язовими стінками. Не довіряйте чуткам в інтернеті, вірте лише своєму лікареві. Якщо суворих протипоказань немає, насолоджуйтеся здоровим сексуальним життям у першому триместрі.

Мастурбація у першому триместрі вагітності

Другий триместр

Мабуть, це найсприятливіший час для сексуальної активності. Токсикоз і нудота залишилися позаду, гормони переповнюють організм, бажання стрімко зростає… Не відмовляйте собі в задоволенні. До речі, багато жінок стверджують, що відчули вперше оргазм саме у другому триместрі. Все це завдяки підвищеній чутливості, яка виникає на тлі збільшення концентрації жіночих гормонів.

Мастурбація у другому триместрі вагітності

Третій триместр

Страх займатися мастурбацією на пізніх термінах здається цілком виправданим. Адже в такий спосіб можна стимулювати передчасні пологи. А тепер зупиніться! Ще раз наголошуємо, якщо протипоказання до самозадоволення відсутні та лікар не забороняє вам це робити, не варто зайвий раз переживати.

Цікаво по темі: Як визначити, якого кольору будуть очі у дитини

Якщо відверто говорити про мастурбацію у третьому триместрі, багатьом жінкам стає складно таким чином розслаблятися. Великий живіт обмежує рухи, з’являється стомлюваність та біль у спині. Все це приводить до зворотного ефекту – відсутності бажання. Але якщо це не про вас, тоді саме час підібрати зручні пози та підіймати собі настрій, коли душа цього забажає.

Мастурбація у третьому триместрі вагітності

Цікаво по темі: Календар вагітності: на які зміни очікувати в кожному триместрі

У яких випадках варто відмовитись від мастурбації

У деяких випадках гінеколог може суворо заборонити мастурбувати й ось одні з найпоширеніших причин:

  • передлежання плаценти;
  • неспроможність шийки матки;
  • попередня вагітність закінчилася передчасними пологами;
  • вагінальні кровотечі;
  • загроза викидня.

Насолоджуйтесь кожним моментом під час вагітності. Прислухайтеся до своїх бажань та відчуттів, отримуйте задоволення, особливо, якщо це не заборонено вашим лікарем.

 

Читайте також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність