Невдале фарбування волосся: виправляємо і попереджаємо помилки

Можливість кардинально змінитися, підкреслити індивідуальність і просто підняти настрій — усе це дає новий колір волосся. Але що робити, якщо фарбування не виправдало сподівань, і замість краси прийшов відчай і бажання якомога швидше зістригти результат? Головне — заспокоїтися і не рубати з плеча. Наслідки практично будь-якого невдалого фарбування можна виправити. Ми зібрали в Єва Блог прості та ефективні рекомендації, які допоможуть прибрати нерівномірний тон, відновити колір, отримати бажаний образ і уникнути помилок у майбутньому.

Час читання: 5 хвилин та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Через скільки можна фарбувати волосся після невдалої спроби?

Невдале фарбування волосся

Відповідь на це питання залежить від багатьох факторів:

  • стану волосся;
  • типу фарби;
  • обраного тону.

Як правило, повторне фарбування можна проводити не раніше, ніж через 2 тижні після попереднього. А краще через місяць. При цьому важливо враховувати структуру волосся. Для тонких, пористих і сухих пасом краще витримати максимальний період, перш ніж намагатися відновити колір, а вимушену паузу використати для активного укріплення спеціальними філерами.

Філери для відновлення волосся

В екстрених випадках невдалого фарбування косметику з ощадною дією — від відтінкових шампунів до м’яких бальзамів — можна використовувати трохи частіше, щоб приховати нерівномірний тон. Для натуральних барвників (хни і басми) оптимальна періодичність нанесення складає всього тиждень. Зауважимо тільки, що ці засоби іноді можуть давати зеленуватий відтінок.

Відтіночні бальзами для волосся

Цікаво на тему: Обираємо відтінок волосся, який зробить вас молодшими

Невдале освітлення волосся: рятуємо ситуацію

Невдале освітлення волосся

З невдалим освітленням часто стикаються дівчата з темними від природи волоссям. Брюнеткам або шатенкам практично неможливо з першого разу домогтися бажаного світлого відтінку, тому спочатку проводяться кілька процедур освітлення і лише потім наноситься фарба потрібного кольору. Обійтися разовим використанням делікатної безаміачної фарби явно не вдасться.

Безаміачні фарби для волосся

Якщо колір освітленого і фарбованого волосся вийшов недостатньо насиченим, рекомендується знову нанести суміш буквально на 5 хвилин. У той час як занадто темний тон добре видаляється хімічною змивкою в салонних умовах, а при невеликій кількості пігменту спрацьовують маски на основі рослинних олій — кокосової, реп’яхової, оливкової або касторової.

Цікаво на тему: Приховане фарбування в домашніх умовах

Як прибрати небажаний рудий або жовтий відтінок?

Небажаний жовтий відтінок під час фарбування волосся

Це досить поширена проблема, особливо при переході від темного до світлого відтінку. Виправити ситуацію можна повторним освітленням локонів. Тут важливо розуміти: у волосся є межа, світліше якого воно вже не стане. Після неї на зміну освітленню приходить нейтралізація жовтизни. Фарби з хорошим складом збагачені керамідами, кератином, оліями та іншими компонентами, які займають ділянки рідних пігментів, вимитих під час освітлення, та допомагають уникнути такої проблеми як нерівномірний тон.


Також варто враховувати, що кольори типу «мед» або «карамель» у будь-якому випадку дадуть жовтуватий відтінок. Тому, якщо такий ефект не влаштовує, краще використовувати відтінки з холодної попелястої гами. Якщо ж у блонді небажаний жовтий відтінок уже проступив, спробуйте нейтралізувати його фіолетовим бальзамом або шампунем для платинового блонду.

Шампуні для нейтралізації жовтизни

Прибрати рудий у шоколадному або кавовому кольорі можна за допомогою складів із зеленим пігментом. Миттєвого ефекту чекати не варто, але поступово «зайвий» підтон зійде практично нанівець. Також виправити подібне невдале фарбування допоможе часте мелірування. Більше рекомендацій — у нашому матеріалі «Як позбутися жовтизни волосся в домашніх умовах?».

Цікаво на тему: 30 перевірених професійних засобів для догляду за волоссям

Як усунути плями і нерівномірний колір?

Невдале фарбування з плямами та нерівномірним кольором

При зміні кольору волосся можна зустрітися з ще одним проявом невдалого фарбування — плямами і нерівномірно профарбованими ділянками. Зазвичай при самостійному фарбуванні страждає потилична частина голови: її погано видно у дзеркалі та кількість суміші розподіляється неоднаково. Щоб не чекати поступового вимивання пігменту та швидше позбутися нерівномірного тону, можна скористатися спеціальною хімічною змивкою. Оскільки цей метод досить жорсткий, краще довірити його фахівцеві. І обов’язково почекати не менше 2 тижнів після невдалого перетворення.

Ще одна проблемна зона — біля коренів волосся. Тут локони ще не піддавалися фарбуванню, тому окислювач діє на них сильніше. У результаті — колір у цій зоні може вийти світлішим за основний відтінок. Впоратися з подібною ситуацією допоможе нанесення на 5–10 хвилин темнішого тону фарби на прикореневу зону. Експерименти — це завжди цікаво, але ефективніше з ними впораються руки досвідченого майстра-колориста в салоні.

Цікаво на тему: Балаяж на темне, русяве і руде волосся: ідеї фарбування, техніка виконання

Про помилки при фарбуванні волосся в домашніх умовах

Фарбування волосся в домашніх умовах

Як не банально, але невдалого фарбування легше уникнути, ніж намагатися виправити проблему та шукати способи відновити колір. Тому рекомендуємо прислухатися до загальних рекомендацій.

  1. Завжди дотримуйтесь інструкції до конкретного косметичного продукту: не наносіть фарбу на чисте волосся, якщо не вказано іншого; чітко витримуйте час.
  2. Фарбуйте локони, на яких немає залишків засобів для догляду та стайлінгу: мусу, лаку, гелю або пінки. Багато з них закривають лусочки на поверхні волосся, і як результат — невдале фарбування, нерівномірний тон і плями іншого відтінку.
  3. Проведіть пробне фарбування невеликого пасма ззаду біля шиї. Так ви побачите реальний результат на волоссі, який може значно відрізнятися від картинки на упаковці.

Цікаво на тему: Fix it: 21 найкращий лак для волосся

Випадки невдалого фарбування бувають різними, а значить і підхід буде індивідуальним. Але із загальним правилом: виправлення відтінку має бути ощадним і грамотним.

 

Читайте також:

29 Липня / 2021 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA