Як прибрати неприємний запах у салоні авто

Коли ви сідаєте до новенького авто, ви не відчуваєте сторонніх запахів. Тут є лише свіжий запах нових матеріалів, з яких зроблено окремі деталі інтер’єру. Але поступово салон авто поглинає різноманітні запахи: вогкості, цвілі, тютюну та навіть їжі та напоїв.

Час читання: 2 хвилини та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Щоб позбавитися неприємних запахів, ви можете вирушити до автомийки. Але таке прибирання салону авто не завжди дає бажаних результатів — запах все одно залишається. Можна придбати спеціальний ароматизатор повітря для автомобіля. Як правило, вони не усувають неприємні запахи, а лише «перебивають» їх. Як же позбутися неприємного запаху в авто? Пропонуємо до вашої уваги декілька простих порад від досвідчених водіїв.

Дівчина у салоні авто

Регулярна мийка машини

Регулярна мийка авто допоможе позбавитися неприємних запахів.  Ви можете це робити на якісній автомийці або самостійно. Також регулярно перевіряйте на чистоту салон в найбільш віддалених місцях — під сидіннями, в кишеньках тощо. Адже якщо у вас є діти, скоріш за все, в таких місцях ви зможете знайти неочікувані джерела запаху: шкурку від банану, залишки від їжі тощо. Уважно пошукайте довкола дитячого автокрісла. Не забудьте зазирнути і до бардачку та багажнику, можливо, «сюрприз» ховається саме там.

Якщо мийку авто ви робите самостійно, придбайте якісний очищуючий засіб для салону автомобіля, та протирайте ним тверді поверхні (пластик, метал, дерево тощо). Інші засоби використовуйте для очищення текстильних та шкіряних поверхонь. Наприклад, спробуйте бренд автокосметики Lesta.


Для того, щоб добре пропилососити салон авто, нанесіть на внутрішні поверхні спеціальний мийний засіб, котрий роз’їдає бруд. Не забудьте зробити те саме і в багажнику. Адже саме текстильні поверхні поглинають чи не найбільше запахів. Почистити килимки в салоні (гумові або текстильні) чи прибрати плями у багажнику допоможе аерозольний очисник від Turtle Wax.

Чистка салону авто

Досить часто всередині швів на чохлах збирається багато бруду та пилу. Для того, щоб його видалити, використовуйте спеціальну шампунь та щітку.

Не наливайте багато води, адже іноді для її висихання може знадобитися до декількох діб (особливо в прохолодну пору року). Це може стати причиною виникнення запаху цвілі. Якщо ж подібна проблема все ж з’явилась, допоможе засіб Turtle Wax Power Out Odor-X. Він видалить не лише запах цвілі, а й нейтралізує неприємні аромати від їжі та сигарет.

Після ретельного прибирання авто почекайте, доки все висохне і перевірте, чи зникла проблема.

Цікаво на тему: 10 лайфхаків для дому з TikTok та Instagram

Як усунути запахи в салоні?

Ароматизатор для автомобіля

Для усунення запаху цигарок з салону авто візьміть будь-яку відкриту ємність, налийте до неї білий оцет та замочіть в ньому вафельний рушник. Залиште цю ємність всередині автомобіля на декілька годин. Якщо ви палили в авто — поставте біля попільнички спереду, а якщо це робили пасажири на задніх сидіннях, розмістіть таку ж ємність ззаду на сидінні або біля попільнички. А якщо ви весь час курите в авто, тримайте під рукою нейтралізатор запаху. Але єдиний спосіб повністю уникнути запаху тютюну — це палити не в машині. А ще краще взагалі кинути 🙂

Цікаво на тему: Як позбавитися затхлого запаху в шафі?

В прохолодну та вогку пору року всередині автомобіля може виникнути неприємний запах цвілі. Для того, щоб його усунути, добре почистьте килимки спеціальним засобом та просушіть їх та весь салон авто. Засіб ми рекомендували у попередньому розділі про миття салону.

Салон автомобілю

Профілактика появи запахів — дезодорування. Придбайте спеціальний ароматизатор або освіжувач для повітря в авто та використовуйте його для профілактики виникнення неприємних запахів. Фахівці радять також вприснути трохи дезодоранту в систему кондиціонування машини та добре «продути» її. В цих деталях також можуть збиратися бактерії, котрі є причиною запахів. Спеціальний засіб допоможе з ними впоратися. Також треба регулярно замінювати салонний фільтр та придивитись до поглиначів запаху.

Хороші компанії використовують спеціальні професійні засоби, котрі часто недоступні простим споживачам. Тому якщо у вас не вийшло позбутися неприємного запаху самостійно, зверніться до спеціалістів на автомийку.

Цікаво на тему: Сила ароматів оселі

Лайфхаки догляду за салоном авто

Міський автомобіль

Ще декілька корисних порад:

  • якщо ви везете маленьких дітей, розстеліть біля дитячого автокрісла рушник — він поглинатиме усі забруднення;
  • якщо у вас не застелені гумові килимки, купіть їх та застеліть поверх велюрових — їхнє чищення набагато більш просте та ефективне;
  • регулярно протирайте пил, а також стежте за чистотою скел — іноді вони можуть бути джерелом неприємних запахів;
  • перевозячи в салоні авто тварин, користуйтесь спеціальними контейнерами, котрі захистять ваше авто від пошкоджень поверхонь та забруднень.

Сподіваємось наші поради стануть вам у пригоді, і ваше авто прослужить вам вірою і правдою довгі роки.

Читайте також:

31 Жовтня / 2021 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність