Тренування вдома як спосіб знизити рівень стресу

Фізичні навантаження – доступний та дієвий спосіб впливати на свій емоційний стан.  Пов’язано це і з особливостями кровопостачання мозку, і з тонкощами роботи нашої гормональної системи. Тренування вдома діють у кількох напрямках:

  • посилюють кровопостачання мозку, що позитивно впливає на наші розумові здібності;
  • сприяють виробленню дофаміну, гормону щастя на нагороди за зусилля;
  • концентрують увагу на внутрішніх відчуттях та повертають почуття контролю. 

Тренування вдома

В ситуації постійного стресу домашні тренування – простий та доступний спосіб знизити рівень стресу. А ще вони дадуть приємний бонус: зустрічати свого коханого захисника будеш у чудовій спортивній формі. 

Цікаво по темі: Табата: в чому ефективність такого режиму тренувань

Чому домашні тренування?

Будемо чесні: тренування у спортзалах на певний час стали не надто доступними. Вихід є — займатися вдома.

Такий варіант має свої переваги:

  • це безкоштовно;
  • не потрібно витрачати час на дорогу;
  • можна вибрати зручний час.

Але є й недоліки:

  • бракує мотивації;
  • складно зрозуміти, які вправи виконувати.

Переваги та недоліки домашніх тренувань

Але якщо ви налаштовані рішуче і сили волі вам не позичати, то зможете організувати ефективні домашні тренування. І допоможе вам у цьому наша добірка товарів для домашнього спорту. Отже, що вам знадобиться?

Цікаво по темі: Усе, що ви хотіли знати про стретчинг

М’яч для фітнесу

Фітбол — універсальний інвентар, який зручно зберігати вдома: у здутому стані він займає зовсім небагато місця. Зверніть увагу на м’яч для фітнесу та гімнастики розміром 65 см (у надутому стані). Він зроблений з міцних матеріалів і витримує навантаження до 150 кг, тому прослужить вам довго.

Вправи з м'ячем для фітнесу

Вправи з м’ячем для фітнесу різноманітні:

  1. Притисніться до стіни, спершись на фітбол, коліна зігніть під прямим кутом, корпус розслабте. Утримуйте таке положення протягом 30 секунд.
  2. Займіть позицію сидячи, спершись на фітбол корпусом, водночас сідниці торкаються підлоги. Поставте ступні на підлогу, розведіть коліна. Піднімайте сідниці вгору, зводячи коліна у верхній точці. Повертайтеся у вихідне положення.
  3. Присідання навхрест. Візьміть фітбол до рук, підніміть над головою. Присідайте, заводячи ведучу ногу за опорну. Потім повторіть для іншої ноги.

Варіантів роботи з гімнастичним м’ячем безліч. Навіть просто полежати на ньому корисно для постави та м’язів спини!

Скакалка

Усі любили стрибати у дитинстві на скакалці, але дитяча забава насправді дуже корисна для тіла. Під час стрибків працює багато м’язів, розвивається координація та активно спалюються калорії.

Тренування зі скакалкою

Ви легко зможете стрибати на скакалці вдома, але навряд чи сусіди будуть цьому раді. Тому пропонуємо займатися на свіжому повітрі!

Який інвентар вибрати:

  1. Швидкісна скакалка максимально полегшена, щоб ви могли довше тренуватися без утоми. Довжина шнура 3 м, але ви можете вкоротити його за своїми параметрами. Особлива форма ручки забезпечує зручний хват і знижує навантаження на кисті.
  2. Постійно збиваєтеся з рахунку? Скакалка з лічильником стрибків порахує все за вас! Механізм лічильника дуже легкий, тому вам буде комфортно під час тренувань.

А щоб урізноманітнити тренування та ускладнити собі завдання, змінюйте техніку стрибків: стрибайте на одній нозі, вперед-назад, прискорюйтесь або сповільнюйтесь. А коли ви повністю освоїте скакалку — настав час одягати обтяжувачі!

Цікаво по темі: Прості вправи для тонкої талії

Універсальні фітнес-резинки

Як вибрати фітнес-резинки

Резинка для фітнесу — це кільце з еластичного матеріалу. Її можна використовувати по-різному: надівати на ноги під час присідань, розтягувати у руках. Використання фітнес-резинки у будь-якій вправі збільшує навантаження на м’язи завдяки опору матеріалу. Як наслідок, ви витрачаєте більше калорій і худнете швидше. Фітнес-резинки бувають декількох рівнів опору:

  • лайт. Підходять для новачків, які тільки починають тренуватися з фітнес-резинками. У таких девайсів найнижчий опір;
  • медіум. Варіант для тих, хто хоче відчутно навантажити м’язи. Краще починати з вправи без резинки (один підхід), а потім з нею (другий і третій підхід), щоб м’язи встигли розігрітися;
  • хеві. У таких фітнес-резинок найвищий рівень опору, тому їх варто використовувати вже підготовленим спортсменам.

Вигідніше брати набір фітнес-резинок: тоді ви зможете використовувати лайт для нових вправ, а хеві — там, де вже маєте певну підготовку. Цей набір складається з 5 елементів — від еластичних гумок для новачків до варіанта з максимальним навантаженням для профі.

Ролики та гантелі

Щоб зробити вправи на прес ефективнішими, використовуйте ролик. Він збільшує навантаження на прямі, косі та поперечні м’язи живота, тож красивий рельєф після активних тренувань вам забезпечений. Інвентар займає мінімум місця та зрозумілий без інструкції!

Ролики та гантелі для домашніх тренувань

Не хочете зберігати вдома важезні гантелі? Придивіться до складної водяної гантелі. Просто наповніть її водою (до 850 мл) та займайтеся. Можете регулювати її вагу, заливаючи менше води. Рекомендуємо купувати пару — для обох рук. Гантелі можна не тільки піднімати та опускати: спробуйте енергійні танці або аеробіку з інвентарем у руках — результат вам сподобається.

Заняття спортом вдома

Займатися спортом вдома, готуючись до весняного сезону, можна і потрібно! А компактний інвентар допоможе зробити ваші тренування ефективними та різноманітними. Обирайте девайси для спорту в інтернет-магазині eva.ua та ділитесь з нами вашими результатами!

 

Читайте також:

5 Квітня / 2022 Здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Людмила

    Дайте, пожалуйста перечень упражнений в наглядном виде.