ТОП-5 способів розслабитися після напруженого дня

Повсякденне життя складається зі стресів — не запізнитися на автобус, встигнути перекусити, закінчити проєкт на роботі, знайти час приготувати вечерю і поприбирати. Іноді жінки звалюють на свої плечі стільки обов’язків, що в їхньому розкладі немає місця відпочинку. Пропонуємо кілька простих і невитратних способів розслабитися.

Чому так важливо відпочивати

Після продуктивного і напруженого дня обов’язково потрібно розслабитися. Звичайно, ми бачимо приклади людей, які не відпочивають взагалі. Проте чи дійсно це нормальна ситуація? Ось що кажуть вчені:

  1. Робота з останніх сил призводить до синдрому емоційного вигорання: втрачається мотивація, знижується продуктивність, а організм відповідає на надмірне навантаження соматичними симптомами. Якщо вас по-справжньому нудить від однієї думки про роботу, настав час переглянути свій графік.
  2. Відсутність відпочинку та понаднормова робота можуть призвести до погіршення здоров’я. Від монітора страждають очі, спина, а постійну напругу люди часто знімають їжею. Звідси проблеми зі шлунком і зайва вага.
  3. Через роботу часто не вистачає часу на самореалізацію. У вас немає хобі, друзів, другої половинки, тому що ви зайняті власною кар’єрою? У майбутньому таке розставлення пріоритетів призведе до серйозних проблем, якщо ви раптом втратите роботу.

Як бачите, є не один привід відмовитися від роботи понад норму і дозволити собі повноцінно відпочити.

Як зняти напругу в домашніх умовах

Відпочивати вдома — реально! Не обов’язково шукати місце в спа-салоні або бронювати тур за кордон. Це теж приємні варіанти, але ми пропонуємо те, що можна робити часто і без особливих витрат. Ось наші ТОП-5 способів релаксувати вдома.

Замовте їжу додому

Замість вечора біля плити влаштуйте вечерю зі смачних страв, які готували не ви. Доставлення — один зі способів розбавити побутові справи. Зараз існує багато компаній, які спеціалізуються на кухні різних країн. Ви зможете повечеряти піцою, ролами, індійськими пряними стравами, хачапурі або локшиною.

Водночас замовлення обійдеться вам не настільки дорого, як може здатися спочатку. Тому не бійтеся експериментувати та відпочивати від домашніх обов’язків. До речі, у мегаполісах також є послуга клінінгу — прибирання вашого будинку замість вас. Теж корисна опція, але вона коштує дорожче за доставлення їжі.

Прийміть розслаблювальну ванну

Ванна допомагає зняти фізичне та емоційне напруження. Що ми рекомендуємо:

  • використовувати ароматичні олії;
  • розставити свічки;
  • увімкнути приємну музику;
  • використовувати аксесуари для ванни: сіль, бісер, бомбочки.

Щоб не бігати магазинами в пошуках усіх компонентів, а розслаблятися тут і зараз, зверніть увагу на набір Beauty Box UTerra Native. Він містить гель, піну, кавово-сольовий скраб, цукор для ванни, фігурне мило і бомбочку.

Зробіть собі масаж

Масаж покращує кровообіг, робить шкіру пружною. Якщо регулярно масажувати проблемні зони, можна зменшити прояви целюліту і розтяжок. Тож масаж не тільки приємний, але й корисний.

Представляємо справжню знахідку — мочалку для ванни TITANIA. Вона зроблена з натуральних волокон, тому не варто боятися алергії на чутливій шкірі. Форма ременя дозволяє масажувати навіть важкодоступні зони спини, стегон і сідниць.

Після масажу радимо використовувати крем для тіла VitaminClub. Він живить, зволожує і заспокоює шкіру. Підходить для всіх типів. Наносити засіб потрібно на вологу шкіру масажними рухами.

Б’юті-процедури

Чудовий варіант відпочинку для дівчат — догляд за обличчям. Після важкого дня варто подбати про якісне очищення шкіри. Зробіть трифазну маску від Holika Holika. Її потрібно наносити на ділянки, де є скупчення чорних цяток. Перший крок — очищення і розпарювання. Другий — видалення. Третій — зволоження і заспокоєння.

Для обличчя підійдуть тканинні маски з різним ефектом — зволоження, тонізація, омолодження або вітамінізація. До речі, завдяки багатому асортименту косметичної продукції ви можете самостійно влаштувати вечір спа, доглядаючи за тілом, обличчям і волоссям.

Знайдіть час для хобі

Усім знайома ситуація, коли хобі місяцями відкладається на завтра. Після роботи доводиться займатися хатніми справами, потім готуватися до наступного дня, і на улюблену справу зовсім не залишається часу.

Спробуйте змінити свій розклад так, щоб приділяти хобі хоча б кілька годин на тиждень. Навіть якщо вам здається, що воно зовсім не корисне: захоплення повинно приносити радість, а не користь! Тому сміливо діставайте спиці, голки, компоненти для мила, пензлики — і дайте волю своїй фантазії.

Не менш важливим є повноцінний відпочинок для мам. Жінки в декреті працюють майже цілодобово без вихідних і свят, тому дуже потребують вільному часу тільки для себе. Навіть короткий перепочинок допоможе набратися сил і зарядитися позитивними емоціями.

20 Березня / 2020 Дозвілля

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. […] після напруженого дня можна, дотримуючись порад спа-експерта і […]

Рекомендовані статті