Жіноча дружба: Ідеї для спільного дозвілля

Чи вірите ви у жіночу дружбу? Дехто каже, її взагалі не існує.

Але в кожної з нас є найкраща подруга: зі школи, університету чи роботи. А може це мама, бабуся, сестра чи, навіть, донька?

Спілкування із дівчатами – це наше джерело розвитку, відпочинку, гарного настрою.
Але дружбу (як і будь-які інші відносити) потрібно доглядати і підпитувати. Як саме?

Наш експерт Анастасія Арьє записала для вас безліч ідей, як весело та корисно провести час у компанії подруг, сестер, мами, бабусі, доньки.

* * *

Ви зустрічали коли-небудь цитати про жіночу дружбу, сповнені теплом і любов’ю? Я запитала гугл, і він показав багато такого, що спантеличило мене. Якби я була прибульцем з іншої планети, засвоїла б одразу – дружби між жінками не існує, а те, що між ними виникає, часто має відтінки вдавання, суперництва або навіть ворожнечі.

В цьому місці я закриваю вікно браузера і міркую. У мене багато улюблених дівчат. По-справжньому улюблених, тих, кого я знаю багато років і тих, кого три роки тому ще не було в моєму житті. Головна з них, звичайно, мама. І бабуся. Моя дворічна дочка Поліна. Подруга Даша. Маріам. Олена. Наталка. Таня. І ціла низка імен, з кожним з яких мене пов’язує невагома, невидима, але така міцна нитка дружби. І я вірю, вірю всім серцем, що таке багатство – подруги! – є у багатьох жінок. Просто вони не пишуть гуглу свої версії дружби, а день у день дбайливо несуть в долонях відносини з важливими для них людьми. У Міжнародний день дівчат я пропоную список ідей для спільного дозвілля – щоб зміцнити значущі для вас відносини, підживити їх сміхом, довірою і душевністю.

З подругами або сестрами можна влаштувати:

  1. Спа-вечір в сауні. Взяти з собою скраби, маски для обличчя і хороший чай. Попаритися, розслабитися, обмінятися новинами, зробити косметичні процедури, посміятися над тим, хто як виглядає в масці з глини.
  2. Вечірку з коктейлями і пограти в гру «я ніколи не». Хтось починає, вимовляючи «Я ніколи не…» – і щось, чого не робив в життi. Наприклад, «Я ніколи не стрибала з парашутом». Ті з компанії, хто це робив, роблять ковток з келиха. Хід переходить до наступного гравця. Процес зазвичай народжує багато жартів, відкриттів одна про одну і піднімає на поверхню мрії, які, можливо, давно були приховані навіть від самої себе.
  3. Кіномарафон. Вибрати кілька французьких комедій, мюзиклів, всі серії «Твін Пікс» або фільми про літо, що минуло – і залягти на дивані під пледами, з чашкою какао і шматком яблучної шарлотки.
  4. Вечір довіри зi списком «36 запитань, щоб закохатися», відповіді на якi зближують людей. Проводити це краще в колі тих, з ким комфортно і кому довіряєш, хоча список може стати відмінним інструментом поглибити відносини зі знайомою, яку хочеться пiзнати краще, і більше розповісти про себе.
  5. Велопрогулянки осіннім парком. Взяти в рюкзаки чай або каву в термосах, бутерброди і плед, влаштувати привал на мальовничій галявині і ловити останні ласкаві промені сонця.

З мамою і бабусею можна влаштувати:

  1. День кулінарії – наліпити пельменів або пиріжків, заготовити варення або соління, приготувати щось, чим славиться кулінарна історія вашої родини. Для мене досі найцінніший спогад, пов’язаний з часом в колі мами і бабусі – це вихідний, великий стіл, посипаний борошном, і руки рідних жінок, зайняті ліпленням пельменів.
  2. Прогулянку по місцях, де раніше жили, навчалися, працювали, де відбулося важливе знайомство або подія. Продумати разом маршрут і вирішити, чи буде прогулянка пішою або автомобільною. Дочекатися погожого дня, вибрати зручне взуття, взятися за руки і відвідати минуле.
  3. Професійну зйомку в студії чи вдома. Найважче – умовити маму і бабусю. Знайти фотографа, з яким всім буде легко і комфортно, продумати вбрання, запросити перукаря і візажиста, а в день зйомки розслабитися і допомогти старшим дівчатам відчувати себе невимушено.
  4. Освоєння рукоділля. Знайти спицi та пряжу і в’язати, або спробувати зварити мило, крем або свічку, зшити клаптеву ковдру або спробувати будь-який вид рукоділля, до якого раніше не доходили руки.
  5. Вечір історій. Завершити всі справи, дістати старі фотоальбоми, влаштуватися зручніше і вдатися до спогадів. Не поспішати, ставити питання, доповнювати історії своїми спогадами, намагатися відчути, як сила роду тягнеться через всi обличчя на знімках до тебе в сьогодення.

З дочками діапазон ідей коливається в залежності від віку, але головне, як на мене, щире бажання провести якісний час разом, без відволікання на смартфони та інші справи.

З малюками добре обійматися, грати, танцювати, дивитися книги з картинками, робити їм легкий масаж, співати пісеньки.

З дівчатками дошкільного та шкільного віку можна:

  1. Збирати пазли або грати в ігри типу «Актiвiтi».
  2. Зробити колаж з журнальних вирізок або генеалогічне дерево (підключивши до роботи старше покоління).
  3. Подивитися улюблені мультфільми та обговорити їх.
  4. Спекти пиріг або приготувати морозиво.
  5. Спорудити намет і влаштувати імпровізований пікнік.

З підлітками:

  1. Піти на майстер-клас з візажу, а потім закріпити пройдене в домашніх умовах.
  2. Запитати, який фільм дочка хотіла б подивитися разом, запастися смачною і улюбленою вами стравою, і влаштувати кіносеанс.
  3. Пограти в стиліста: пройтися по магазинах, дозволивши доньці вибирати наряди для вас, і чесно все приміряти (а, може, щось і придбати). Після цього перекусити в кафе і обмінятися враженнями. Від душі подякуйте своєму стилістові! Експеримент може стати захоплюючою і зближуючою грою, через яку ви дасте зрозуміти, що вам цікава думка дочки і ви прислухаєтеся до неї.
  4. Відправитися на пошук подарунка для улюбленого члена родини або зробити його самостійно.
  5. Кататися разом в машині у справах, слухати по черзі улюблені треки і співати вголос.

Теплі, живі стосунки схожі на виноградну лозу. Вона не виросте сама по собі, і виноград не дозріє без належного догляду. Так і відносини дівчат з дівчатами – виникають на певному ґрунті (родинні зв’язки, схожість інтересів, студентська лава або життєві пригоди), вимагають уваги та догляду. Сподіваюся, ідеї спільного проведення часу стануть стимулом для їх втілення або спонукають на інші, які здатні зміцнити дружні і сімейні стосунки з дівчатами вашого життя.

11 Жовтня / 2017 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA