Згадуючи літо: 7 фільмів про тепло, що минуло

Дні стають коротшими, а ранки холоднішими. Ми ховаємо легкі сукні та дістаємо із шафи теплі светри. Для всіх, хто бажає згадати літо та зберегти теплі спогади у своїй пам’яті, наш експерт, блогер і засновник Purpurblog, Анастасія Чуприна ділиться своїм топ-7 фільмів про літо.

Готуйте улюблені напої та теплі ковдри. Приємного перегляду.

* * *

Я пишу цей текст, сидячи на балконі свого будинку в Карпатах. Прохолода обіймає пальці, і доводиться жвавіше стукати по клавішах. Дні стають коротшими, светри ось-ось змінять футболки, і на порозі осені мені хочеться законсервувати літо. Заготовити бризки фарб і легкість, веселощі і романтику, морський бриз і запальну музику, щоб в будь-який момент відкрити, як банку з варенням, і смакувати невеликими порціями. Розлити по банках літо, що минає, мені допомагають улюблені фільми.

Ма́мма Mia! (Mamma Mia!)

Софі росла без батька, але напередодні весілля мріє йти до вівтаря з ним під руку. Зі старого щоденника матері дівчина дізнається, що потенційних батьків у неї троє, і потай від мами і від її імені розсилає запрошення на весілля їм усім. І, звичайно, вони з’являються напередодні весілля! Питання в тому, як на це відреагує мама і хто врешті-решт поведе Софі під вінець.

Відмінний фільм для дівич-вечора з шампанським – ліричний, музичний, емоційний, на фоні грецького острова, та ще й з Коліном Фертом в ролі одного з претендентів у батьки! Пісні АВВА, що звучать по-новому, піднімуть вас з дивана, а компанія незрівнянних Меріл Стріп, Крістін Баранскі і Джулі Уолтерс так завзято виконає «Dancing Queen», що ви не помітите, як будете танцювати з ними і стрибати на ліжку, роблячи в повітрі шпагат.

Вікі Крістіна Барселона (Vicky Christina Barcelona)

Дві подруги-американки проводять літо в Барселоні. Вікі консервативна і збирається заміж, Крістіна ж перебуває в пошуках себе і відкрита до експериментів. Зустріч з художником Антоніо проявляє в дівчатах приховані сторони, а він захоплюється ними обома. З кожним днем ​​ситуація загострюється, а тут ще з’являється колишня дружина Антоніо – запальна, ревнива і, здається, досі закохана в чоловіка.

Готуйте домашню сангрію і запрошуйте кращу подругу на перегляд! Після нього так цікаво обговорити, як би ви діяли, якби опинилися на місці Вікі і Крістіни в любовному багатокутнику з Хав’єром Бардемом і Пенелопою Крус.

Готель «Меріголд»: Кращий з екзотичних (The Best Exotic Marigold Hotel)

Строката компанія британських пенсіонерів вирушає до Індії, щоб тихо і мирно провести захід життя в розкішному і екзотичному готелі «Меріголд». На місці виявиться, що готель не відповідає рекламним обіцянкам, але це буде не єдиним сюрпризом! Нові знайомства, суєта, запахи, барвисте буйство Індії розпалюють внутрішні іскри кожного з героїв, і виявляється, що в житті є місце пригодам, новизні і любові навіть на схилі років…

Мені подобається дивитися це кіно на самоті, відклавши всі справи і зосередившись на діалогах, хитросплетіннях доль і роздумах героїв. Колорит дивовижної культури і індійська музика – немов пряні спеції для вечора наодинці з собою.

Хороший рік (A Good Year)

Життя Макса обертається навколо фондовій біржі, де йому немає рівних в нахабстві і розважливості, і красивих жінок, ім’я яких він забуває на ранок. Раптом він одержує звістку про смерть дядька і старовинний будинок з виноградником в спадок, який одразу вирішує продати. Скоро Макс дізнається, що він – не єдиний претендент на володіння шато, а ми – чи допоможуть випадкова зустріч, чудові пейзажі Провансу і дитячі спогади розтопити кригу на серці героя.

Якщо ви хотіли побувати в Провансі, але досі не склалося, фільм подарує вам дивовижний ефект присутності. Разом з героями ви будете бродити по виноградниках, вдихати спекотне повітря, слухати глибокі діалоги між дядьком Генрі і маленьким Максом, насолоджуватися співом птахів і цикад, сидіти в плетеному кріслі, потягувати молоде вино в саду, залитому сонцем, і відчувати, як під шкіру проникає літо.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Листи до Джульєтти (Letters to Juliet)

Софі і Віктор приїжджають перед весіллям в Верону, але він так захоплений відкриттям ресторану і зустрічами з постачальниками, що Софі залишається один на один з містом. Так вона знайомиться з секретарями Джульєтти – жінками, які відповідають на адресовані Джульєтті листи, і приєднується до їхньої роботи. До неї потрапляє лист, написаний англійкою Клер 50 років тому. Софі відповідає на нього і навіть не підозрює, що її лист змінить кілька життів.

Добрий фільм для всіх, хто вірить у велику силу любові. Він стане приємним завершенням романтичної вечері, а краса Верони пробудить нестерпне бажання зібрати речі і рвонути туди – гуляти, смакувати джелато, пити вино, насолоджуватися звучанням італійської мови, триматися за руки з дорогою людиною, і залишати листи для клубу Джульєтти.

Під сонцем Тоскани (Under the Tuscan Sun)

Френсіс важко переживає розлучення і творчий застій в письменстві, тому подруги відправляють її до Італії змінити обстановку. Тоскана зачіпає щось важливе в душі Френсіс, і вона раптом вискакує з туристичного автобуса, побачивши оголошення про продаж будинку. Їй доведеться ремонтувати старовинну віллу, вливатися в місцеве суспільство, освоювати італійську кухню і вчитися заново насолоджуватися життям.
Затишний фільм для перегляду з батьками на дачі або з чоловіком в кінці напруженого робочого тижня.

Спостерігати за тим, як хтось день за днем, ціною копіткої праці і наполегливості будує нове життя викликає захоплення і мотивує – мінімум на те, щоб приготувати пасту з помідорно-часниковим соусом на вечерю, максимум – зважитися на якусь спонтанну пригоду.

Зникаюча Краса (Stealing beauty)

Після самогубства матері Люсі приїжджає на віллу в Італії, де проводять літо друзі її батьків. Тут вона сподівається розгадати залишену мамою записку і знайти свого справжнього батька. Юна, красива, чуттєва дівчина схожа на бутон, який ось-ось перетвориться на чудову квітку, і всі чоловіки кружляють навколо неї як бджоли.

Фільм буде до смаку тим, хто мріяв хоч раз прожити богемне літо. Бути серед людей мистецтва, купатися і загоряти без одягу, позувати художнику, писати вірші і відчувати, як в крові вирують пристрасті. Після його перегляду вам захочеться взяти за руку коханого чоловіка і опинитися з ним на полях Тоскани поруч із копицями сіна, і щоб все навколо, як у фільмі Бертолуччі, було осяяне карамельними, теракотовими і золотистими відтінками італійського півдня.

Моє літо минуло далеко від грецьких островів, родючих земель Провансу і Тоскани, барвистої Барселони і енергійної Індії, але кожен раз перед зустріччю з вереснем я жадібно вбираю тепло, романтику і барвистість літа, яким сповнені ці фільми.

Розкажіть в коментарях про фільми, які допомагають вам зберегти літній настрій, а цим списком поділіться з друзями – давайте ловити минаюче літо разом!

23 Липня / 2017 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Обзор книг
21 Серпня / 2022 Кіно, книги, музика
10 найкращих трилерів сучасності
4 Листопада / 2022 Кіно, книги, музика
VISUAL by EVA