Cuddle Party: вечірка обіймів

Одного разу я дивилася відео, в якому усміхнений чоловік стояв посеред вулиці з плакатом: «Free Hugs!» («Безкоштовні обійми»). Деякі трималися осторонь і поспішали обійти його, деякі привітно посміхалися, а хтось підходив, обіймався і поспішав далі у своїх справах. Виявляється, обіймам присвячують і вечірки – так звані Cuddle Party. У перекладі з англійської «сuddle» – «притискатися, обіймати». Каддл паті проводять в безпечному і доброзичливому просторі, у них є певна структура, правила і, звичайно, ведучий.

Для чого потрібна Cuddle Party?

Коли ми з кимось обіймаємось, в організмі підвищується рівень гормону окситоцину. Завдяки йому ми відчуваємо задоволення, довіру і спокій, знижується почуття тривоги, поліпшується стан нервової системи в цілому.

Відомий психолог Вірджинія Сатир відзначала, що для виживання нам потрібно четверо обіймів на день, для нормальної життєдіяльності – вісім, для росту і розвитку – дванадцять (саме тому так важливо багато разів на день обіймати дітей). Чи можете ви сказати, що обнімаєтеся з кимось мінімум вісім разів на день? Якщо так, ви все робите правильно. Але не всі люди, навіть перебуваючи у романтичних стосунках, приділяють достатньо уваги обіймам, що вже говорити про тих, хто, як і я, зараз без пари?

Ведучий вечірки створює особливий простір, де люди можуть отримати підтримку і прийняття, відчути ніжні жіночі обійми або міцні чоловічі, повільно потанцювати, полежати на чиємусь плечі або на колінах, як у мами в дитинстві, попросити зробити масаж або просто посміхнутися до когось. Настрій кожної зустрічі відрізняються, оскільки і люди збираються різні. У кожного свої страхи і бажання, стан і особистісні якості, і все разом створює особливу атмосферу і групову динаміку.

А ці зустрічі точно лише для обіймів?

Точно. Зустрічі проходять по чітко заданій структурі. Спочатку – знайомство. Учасники сідають в коло, по черзі представляються, розповідають, що привело їх на вечірку. Ведучий пояснює правила, потім відбувається коротка медитація, і починається найцікавіше. Після приблизно тригодинної вільної частини зустріч завершується. Правил небагато, але вони забезпечують безпеку обстановки і комфорт. Більш того, на такі зустрічі можуть потрапити тільки ті, хто пройшов попередній відбір і співбесіду з ведучим. Тих, хто намагається порушити правила, просять покинути вечірку.

Правила на вечірках обіймів

  1. Говорити «ні». На вечірці панує культура згоди – всіх учасників закликають питати згоди іншого, перш ніж почати будь-яку взаємодію, з повагою ставитися до відмов і не наполягати, не сприймати мовчання як згоду.
  2. Одяг залишається на місці. Не можна роздягатися і роздягати інших учасників.
  3. Ніякого сексу. Вечірка обіймів присвячена тактильності і не сексуальному контакту, тому поцілунки, дотики до інтимних місць і секс заборонені. Секс – це класно, але у каддл паті зовсім інша мета.
  4. Не заподіювати шкоди ні собі, ні іншим учасникам, не руйнувати простір.

Не тільки обійми: що ще можна отримати на вечірці

Вечірка обіймів може стати для вас особливим дзеркалом і показати, як ви поводитеся в житті. Ініціативні ви або пасивні; як справляєтеся з відмовами і чи вмієте відмовляти самі; чи виходить озвучувати свої бажання; чи здатні ви порадіти за тих, кому добре; наскільки вільним виходить контакт з людьми протилежної статі поза межами флірту.

Це гарний простір для того, щоб навчитися:

– розслаблятися,

– окреслювати і відстоювати свої межі,

– просити про те, чого хочеться,

– приймати увагу і турботу про себе,

– говорити «ні».

А ще – щоб більше дізнатися про себе і свої реакцій в тілесному, але не сексуальному контакті з іншими. І отримати задоволення.

25 Жовтня / 2019 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність