Найкращі гурманські парфуми з нотами ванілі, какао та кави

Ніжна ваніль, аромат кавового зерна, легка гіркуватість шоколаду… Хіба можна назвати більш затишні ноти у парфумерії? Коли за вікном холоднішає, в такий аромат хочеться загорнутися, наче в пухнастий плед, запалити свічку або камін і провести вечір у чудовій компанії в стилі хюґе. Якщо у твоїй колекції бракує теплого гурманського парфуму, зібрали 15 прекрасних композицій, у яких є кавові, ванільні та шоколадні акорди.

Час читання: 4 хвилини та гарячий моккачино ☕

статья доступна на русском языке

Найкращі гурманські парфуми з нотами ванілі, какао та кави

pexels.com: @efigielima

У нашій добірці представлені не тільки смачні кондитерські запахи, а й більш багатогранні, яскраві та складні. У них ваніль, какао і кава лише задають тон, створюючи приголомшливі композиції для досвідчених парфумерних «маніяків». Тут ти напевно знайдеш щось цікаве для своєї колекції.

Цікаво на тему: 12 найкращих бюджетних парфумів, що пахнуть на мільйон

Порада: Гурманські аромати, як і східні, альдегідні та шкіряні, мають свій характер і можуть підходити не всім. Якщо ти зазвичай користуєшся легкими квітковими та фруктовими композиціями, дуже рекомендуємо познайомитися з пробником вподобаних за пірамідою парфумів, поносити їх, а потім ухвалювати рішення щодо купівлі повнорозмірного або тестера. Адже немає нічого більш суб’єктивного, ніж сприйняття ароматів.

Шукай EVA Blog в Instagram

Смачні жіночі аромати

Jimmy Choo Fever

01 Jimmy Choo Fever (987)

Жіночний, чарівний, такий, що запам’ятовується, — так у кількох словах можна описати аромат Jimmy Choo Fever. Парфуми беруть досить бадьорий фруктовий старт з лічі, грейпфрута і сливи, який в середині доповнюється квітковими фарбами ванільної орхідеї, жасмину, флердоранжу і пудровим геліотропом. Гурманська база складається з кави, лісового горіха і ванілі, а також солодких бобів тонка, бензоїну і сандалу, які наділяють парфум від Jimmy Choo приємним шлейфом і дивовижною стійкістю.

Основні ноти: лічі, ваніль, лісовий горіх, ванільна орхідея, геліотроп, боби тонка

Haute Fragrance Company Shade of Chocolate

02 Haute Fragrance Company Shade of Chocolate (968)

Назва Shade of Chocolate говорить сама за себе. Це аромат, укладений в естетичний флакон, — солодкий «гурман» від початку і до кінця. Тільки уяви собі букет із какао, рожевого перцю, кави та бергамота, з додаванням жасмину, пачулів і бобів тонка. Ти вже це відчуваєш? Ніжний і затишний, цей парфум огорне тебе теплом і буде заряджати гарним настроєм навіть у найпрохолодніші вечори.

Основні ноти: пачулі, сандал, какао, чорний чай, жасмин, кава, рожевий перець

Fabien Marche Black Vanilla Sky

03 Fabien Marche Black Vanilla Sky (527)

Black Vanilla Sky від Fabien Marche – це пряний східний аромат для жінок і дівчат із небанальною ольфакторною пірамідою. Тут і легка гіркуватість тютюну зі спеціями, і шоколадно-ванільне «серце», і м’яка деревинність із запахом димних в’ялених сухофруктів. Парфуми-хамелеон, з одного боку, яскравий і незвичайний, з іншого — інтелігентний і стриманий. Просто must-have для любительок чогось цікавого і незабутнього.

Основні ноти: сухофрукти, спеції, ваніль, деревні ноти, тютюн

Landor Choko Milk

04 Landor Choko Milk (736)

Аромат гарячої кави з додаванням молока і шоколадного лікеру і танучим у цьому напої ванільним зефіром — це про Landor Choko Milk. Охоплювальний, як ніжна хмарка, трохи пряний і солодкий — що може бути кращим для зимового парфумерного гардероба? Крім гурманських нот, у ньому також присутні пачулі, амбра, боби тонка і мускус, які додають аромату характерності та стійкості.

Основні ноти: шоколад, ваніль, кава, пачулі, лікер

Carolina Herrera Good Girl Glorious Gold

05 Carolina Herrera Good Girl Glorious Gold (299)

Glorious Gold – це фланкер легендарної туфельки від Carolina Herrera, яка підкорила серця багатьох. Хоч він і випускався як перевидання оригінальної версії «хорошої дівчинки», про що свідчить сама піраміда, аромат у золотистому флаконі все одно має відмінності та звучить ніжніше, м’якше і ванільніше. Якщо класичний Good Girl тобі здавався трохи too much, обов’язково познайомся із золотистою версією.

Основні ноти: кава, мигдаль, пачулі, праліне, кедр, жасмин, тубероза

Чоловічі гурманські парфуми

Thierry Mugler Alien Man Fusion

06 Thierry Mugler Alien Man Fusion (192)

Аромати Mugler – це майже завжди про яскравість, сміливість і екстраординарність. І фланкер Alien Man Fusion не став винятком. Ця характерна композиція об’єднує в собі пряність кориці та імбиру, припудрену квітковими акордами шкіру і яскравий запах кави в тандемі з деревними нотами. Парфуми далекі від кондитерської гурманіки, яка притаманна жіночим ароматам, але вони красиві, характерні й неодмінно дадуть змогу виділитися з натовпу.

Основні ноти: кориця, кава, шкіра, османтус, бук

Rochas Man Rochas

07 Rochas Man Rochas (114)

У лаконічному флаконі Rochas Man Rochas захована зваблива композиція, ідеальна для особливих випадків. Лавандо-грейпфрутова гіркуватість на старті доповнюється нотами білих квітів, віргінського кедра, капучино і малини. У базі до них приєднується сандал, амбра, пачулі та ваніль, що створює солодкувато-пряний парфум із м’яким шлейфом, який обов’язково приверне до себе увагу.

Основні ноти: лаванда, капучино, ваніль, кедр, пачулі, малина, амбра

Chopard 1000 Miglia

08 Chopard 1000 Miglia (73)

Mille Miglia – легендарні автоперегони на витривалість на тисячу миль (зараз називаються Mille Miglia Storica і в них беруть участь тільки вінтажні автомобілі). Саме вона надихнула відомий швейцарський бренд годинників створити особливий аромат, присвячений автоперегонникам, який символізував би сміливість, рішучість і динамічність. І це вдалося, завдяки смолистій ноті асфальту, яка задає тон парфуму Chopard 1000 Miglia. Крім неї тут є лаванда, кава, шкіряні, трав’янисто-квіткові, хвойні та деревні акорди, що створюють оригінальний пряно-свіжий аромат із чоловічим характером.

Основні ноти: лаванда, шкіра, кава, асфальт, трава, фіалка

Philipp Plein No Limits

09 Philipp Plein No Limits (55)

Насичений, тягучий і привабливий Philipp Plein No Limits навряд чи припаде до смаку любителям легких і ненав’язливих «фужерів». Адже це аромат для досвідчених поціновувачів неординарних парфумів. Першу скрипку грають у ньому букет із прянощів і бергамот, у «серці» до них приєднується темний шоколад, ваніль, димний ладан і амбра, а наприкінці виступають шкіра, пачулі, деревні, удові та кедрові акорди. За звучанням No Limits ближче до нішевих парфумів, він автентичний і йому навряд чи можна знайти аналог. Якщо потрібен дійсно унікальний пряно-східний аромат, це безперечно він.

Основні ноти: перець, гвоздика, шкіра, ваніль, темний шоколад, уд, пачулі

Tom Ford Noir Extreme Parfum

10 Tom Ford Noir Extreme Parfum (47)

Ще один яскравий представник східних «гурманів» у нашій добірці — Tom Ford Noir Extreme Parfum. Парфуми (а це саме чоловічі парфуми, а не вода, можеш собі уявити їхню стійкість і шлейфовість) поєднують у собі, мабуть, найбільш загадкові ноти в парфумерії. Починається композиція непомітно — цитрусами та прянощами. У «серці» розквітає рожево-жасминовий букет з вершково-карамельними акордами кульфі, а база складається з бобів тонка, замші, шкіри, ванілі та гваякового дерева. Сексуальний, зухвалий, звабливий — це про Noir Extreme Parfum.

Основні ноти: неролі, шкіра, замша, ваніль, боби тонка, троянда, кульфі

Ноти ванілі, какао та кави в унісекс-ароматах

Maison Margiela Replica Coffee Break

11 Maison Margiela Replica Coffee Break (29)

Парфум Maison Margiela Replica Coffee Break – це запах солодкого лавандового рафу в затишній напівтемряві кав’ярні, в якій тихо грає блюз. Такий же зігрівальний, теплий, його хочеться постійно вдихати. Стартує аромат перцем, пачулями та флердоранжем, у середині їх доповнюють трав’янисто-землиста нагармота, бензоїн, кава, лаванда і молоко, а в базі чути ветивер, кедр і ваніль. Прекрасна композиція на холодну пору року.

Основні ноти: пачулі, лаванда, бензоїн, кава, ваніль, молоко

Montale Intense Café

12 Montale Intense Café (24)

Аромат Montale Intense Café побудований навколо трьох основних нот — солодкої троянди, ванілі та кавових зерен. Доповнюють їх білий мускус, амбра і квіткові акорди, які утворюють теплий, трохи вершковий, але безперечно елегантний парфум для особливих випадків. Гідний претендент, щоб поповнити твою ароматну колекцію.

Основні ноти: ваніль, троянда, кава, амбра, мускус

Mancera Aoud Café

13 Mancera Aoud Café (20)

Якщо хочеться чогось складного та витонченого, зверни увагу на Mancera Aoud Café. Аромат теж створений парфумером П’єром Монталем, проте має інше звучання та настрій. Тут менше солодощів, яскравіше чути деревні та трав’янисті ноти, та й аромат кави тут ближчий до зелених не обсмажених зерен. До цих акордів додали персик і чорну смородину, солодкуваті квіти й амбру. Аромат багатогранний і з часом розкривається все новими й новими нотами.

Основні ноти: уд, кава, чорна смородина, квіткові акорди

Franck Boclet Cafe

14 Franck Boclet Cafe (17)

Franck Boclet Cafe – це історія для поціновувачів глибоких ретро-ароматів, скроєних на новий лад. Безумовно, лейтмотивом парфуму стала нота кави, яка тут вельми делікатна і стримана. Млосний і тягучий, на початку він розкривається цитрусами та меленою кавою, потім композиція доповнюється розмарином і квітковими акордами (троянда, лілія, флердоранж), а база складається з ванілі, пачулі, ветівера, кедра, амбри та моху. Це безперечно складний і характерний аромат, у якому є щось деревне, димне і навіть анімалістичне. Але якщо у тебе з ним трапиться кохання, він безумовно стане одним з твоїх улюблених парфумів на вихід.

Основні ноти: ваніль, пачулі, мох, лілія, цитруси, ветивер

Kilian Black Phantom

15 Kilian Black Phantom (19)

Kilian Black Phantom – загадковий, щільний і розкішний представник унісекс-гурманіки. Ольфакторна піраміда спокушає своєю різноманітністю. На старті тут темний шоколад, очерет і ром, а в «серці» до них приєднується карамель, мигдаль і ноти кави. Геліотроп і сандал у шлейфі додає композиції стійкості та пудровості, створюючи яскравий ансамбль, з яким просто неможливо залишитися непоміченим.

Основні ноти: ром, кава, темний шоколад, очерет, геліотроп, карамель

А як ти ставишся до гурманської парфумерії? Які представники цього напряму є у твоїй колекції, а якими ти неодмінно хочеш її поповнити?

Читай також:

23 Листопада / 2023 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Оля Ч.

    Підкажіть як зупинитись закохуватись у аромати. Обожнюю парфуми!

    • Стрикаль Мар'яна

      Оля, я Вас чудово розумію! Думаю, що подолати любов до парфумів просто неможливо. Тож прийдеться віддатися цій пристрасті на 100% і продовжувати поповнювати свою ароматичну колекцію 🙂

  2. Юлія Новак

    Чудова підбірка парфумів з прекрасними ароматами❤️