Косметика, яка завжди має бути у твоїй косметичці

Базова косметичка — це як капсульний гардероб. Вона не повинна складатися з десятків продуктів, хоча це залежить від того, як часто ти фарбуєшся і наскільки тобі приносить задоволення цей процес. Але щоб ти завжди була у всеозброєнні, в ній має бути мінімальний набір декоративної косметики.

Час читання: 3 хвилини та долька ананаса 🍍

статья доступна на русском языке

Ми зробили добірку декоративних засобів з категорії must-have, які, на наш погляд, повинні бути в косметичці у кожної жінки та підлітка. І ми зібрали не просто якісь продукти, а саме від українських брендів, серед яких можна знайти безліч класних баночок і тюбиків для твоїх ідеальних образів.

Базова косметичка

Цікаво на тему: Тест: Що про вас розповість косметичка?

Основа основ: тональний засіб

Який би макіяж ти не робила, стильний нюд або яскравий святковий, без рівного кольору обличчя це буде зробити проблематично. Будь-який тональний засіб допоможе створити чисте полотно, на якому ти будеш творити свій образ і передавати свій настрій. Пігментація, нерівномірний колір обличчя, сліди постакне та інші недосконалості шкіри можуть перетягнути увагу на себе, навіть якщо ти лише злегка підкреслила губи та нафарбувала вії. Тому у створенні ідеального макіяжу нехтувати вирівнюванням тону точно не варто.

Основа основ: тональний засіб

Шукай EVA Blog в Instagram

У його виборі важливо врахувати два основні чинники: відповідність твоєму відтінку і типу шкіри. Фініш, формат продукту (тон, BB- або CC-крем), SPF-фактор — це вже додаткові параметри, які залежатимуть від твоїх особистих уподобань.

Цікаво на тему: Задаємо правильний тон: ТОП тональних кремів на будь-який бюджет

Порада: Щоб макіяж вийшов досконалим, не забудь перед тоном скористатися ніжним ексфоліантом — скаткою, ензимною пудрою або м’яким скрабом. Це дасть змогу позбутися лущення і так декоративний засіб краще ляже.

Рекомендовані продукти:

Пудра: скажи «Ні!» жирному блиску

Ще один продукт, який обов’язково має бути в косметичці кожної — це пудра. В ідеалі їх має бути дві: одна — розсипчаста, інша — компактна з дзеркалом і пушком.

Пудра: скажи «Ні!» жирному блиску

Цікаво на тему: Ефект фотошопу: особливості макіяжу обличчя в техніці бейкінг

Перша зберігається зазвичай на туалетному столику і використовується тільки в момент нанесення макіяжу для фіксації тонального засобу. Друга ж стане чудовим компаньйоном протягом дня — просто поклади її в сумочку, і ти матимеш можливість поправити макіяж і прибрати жирний блиск у Т-зоні в будь-який момент.

Рекомендовані продукти:

  • Розсипчаста пудра Color Intense Puff Loose Powder – щоб подовжити стійкість макіяжу і матувати шкіру без відчуття стягнутості.
  • Прозора транспарентна Girlwood Goddess Power – фінальний штрих, який зробить твій макіяж ідеальним і завершеним.
  • Pudra Cosmetics Compact Powder – компактна пудра, яка завжди буде з тобою.

Рум’яна або скульптор

Якщо нанести тон, зафіксувати його пудрою і не створювати жодних додаткових акцентів на шкірі, можна отримати макіяж у стилі гейші — рівний, плоский і… ненатуральний. Тому в жіночій косметичці зовсім не зайвим буде продукт для обличчя, який допоможе надати йому об’єму, підкреслити вилиці та трохи скоригувати риси. Це може бути скульптор, але з таким завданням прекрасно можна впоратися і за допомогою рум’ян. Головне — підібрати нейтральний або холодний припилений відтінок без блискіток, яким можна буде створити м’які тіні.

Рум’яна або скульптор

Рекомендовані продукти:

  • Стік-скульптор Pudra Cosmetics Glow Finish Stick у холодному коричневому з сяйливим фінішем — для трендового ефекту вологої шкіри.
  • Для стильного мономакіяжу обирай багатофункціональний засіб  Ptichkin Sad Muscat для щік, губ та очей.
  • Рум’яна Pudra Cosmetics Perfect Touch Silky Blush у пильно-рожевому відтінку з шовковистою текстурою для м’якого тушування.

Засіб для макіяжу брів

Якщо вранці перед тобою стоїть вибір між макіяжем губ і брів, сміливо обирай друге і не прогадаєш. Саме вони зроблять твоє обличчя більш пропорційним і гармонійним, а образ — завершеним. І сьогодні існує маса продуктів, які допоможуть тобі зробити ідеальні брови — олівці, пудри, маркери, помадки, тіні, туші, гелі, тінти та навіть мило для укладання з ефектом ламінування. Обирай той формат, який подобається тобі більше.

Засіб для макіяжу брів

Цікаво на тему: 26 найкращих декоративних засобів для брів

Якщо ти тільки осягаєш тонкощі макіяжу, можна почати своє знайомство із засобами для брів із тіней або олівця — вони м’яко тушуються і з їхньою допомогою легко створити плавний перехід. Помадки та тінти гарні для створення графічного мейкапа, а ще вони мають високу стійкість. Маркером найзручніше промальовувати окремі волоски, щоб отримати природний макіяж брів. Для укладання можна вибрати прозорий гель або віск, а засіб з кольором дозволить тобі профарбувати волоски та красиво їх укласти.

Рекомендовані продукти:

  • Восковий олівець зі щіточкою Ekkobeauty Eyebrow Pencil — стійкість на весь день.
  • Помадка Colour Intense Brow Pomade у 02 відтінку ідеальна для пекучих брюнеток.
  • Тіні Pudra Cosmetics Eye Brow Perfect Kit у двох відтінках дозволять створювати м’який градієнт і розставляти акценти в макіяжі брів.

Туш — головний must-have ever

Певно, наводити аргументи, чому туш є декоративним продуктом №1 у будь-якій базовій косметичці, не потрібно. Навіть ті, хто практично зовсім не фарбується, мають щонайменше один засіб, що зробить вії візуально густішими та довшими, а погляд — відкритішим і виразнішим. Ну, а «макіяжні маніяки» зазвичай користуються цілим арсеналом тушей — водостійкою, подовжувальною, з ефектом накладних вій, а ще чорними, синіми, коричневими та фіолетовими. Для базової косметички такий набір, звісно, буде too much, але один-два таких тюбики у тебе обов’язково має бути.

Туш — головний must-have ever

Цікаво на тему: ТОП-5 тушей для створення об’єму

Можна вибрати одну туш на кожен день: універсальну або ту, яка вирішуватиме одне основне завдання — додавати об’єм або подовжувати вії. Другу ж краще вибирати водостійку — вона допоможе уникнути ефекту «панди». Стане в пригоді waterproof-туш в особливих випадках — наприклад, під снігом і дощем, або в тих ситуаціях, де ти можеш розсміятися до сліз або злегка розчулитися.

Рекомендовані продукти:

Тіні — увага на очі

Тіні — це ідеальний продукт для макіяжів з акцентом на очах. Граючи з кольором і текстурою, можна досягати найрізноманітніших ефектів. Без них можна обійтися в повсякденному мейкапі та «макіяжі без макіяжу», але в образі на вихід вони просто незамінні. І при цьому не обов’язково мати безліч палеток і відтінків у своєму арсеналі, досить вибрати кілька ідеальних кольорів для своєї зовнішності та гармонійно їх поєднувати.

Тіні — увага на очі

Цікаво на тему: Правила макіяжу очей: як правильно наносити тіні

У денному макіяжі мають чудовий вигляд матові та сатинові тіні, в той час, як для вечірнього доречнішими будуть шимерні та гліттерні варіанти, які додадуть блиску твоїм очам.

Рекомендовані продукти:

  • Обирай рідкий гліттер Colour Intense Shine Streamers Liquid Glitter у відтінку шампань для яскравих вечірніх look`ів.
  • Для денних і офісних макіяжів використовуй подвійні тіні Pudra Cosmetics Perfect Look Eye Shadow в нейтральній гамі.
  • Сухі тіні Dini в глибокому зеленому відтінку — ідеальний варіант для стильних смокі.

Підводка для виразного погляду

Ніщо так не виділяє очі, як підведена лінія росту вій і акуратно виведений хвостик стрілки. А з цим не впоратися без олівця, кайала або лайнера. Рідка підводка або маркер стане відмінним вибором, якщо ти досить часто малюєш стрілки. Якщо ні, то краще вибирати сухі продукти (олівець або кайал) — вони точно не засохнуть, якщо ти будеш ними користуватися раз на місяць.

Підводка для виразного погляду

Цікаво на тему: Зворотна стрілка — новий тренд у макіяжі

Класика жанру — чорна стрілка. Але якщо хочеш отримати більш спокійний денний макіяж, обирай коричневий або темно сірий лайнер. Він, до речі, чудово підходить і для блондинок — матиме більш гармонійний вигляд навіть у вечірньому макіяжі.

Рекомендовані продукти:

Декоративні засоби для губ

Звичайно, без класних продуктів для макіяжу губ у косметичному арсеналі ніяк не обійтися. Блиски, помади, олівці, тінти — тут у нас повний карт-бланш як за кольорами, так і текстурами. Придбай кілька хороших засобів для губ, на повсякдень і на вихід, і твоя косметичка на всі випадки життя в повній «бойовій» готовності.

Декоративні засоби для губ

Цікаво на тему: Як збільшити губи за допомогою макіяжу: 3 актуальні техніки

Порада: На прохолодну пору року краще обирати зволожувальні кремові та рідкі продукти, що захищатимуть губи та доглядатимуть за ними. А на літо краще робити ставку на засоби з SPF, які вбережуть ніжну шкіру від ультрафіолетового випромінювання.

Рекомендовані продукти:

З таким набором декоративних продуктів ти на 100% будеш готова до всього. Змінюючи відтінки та текстури, цей комплект косметики дозволить створити десятки найрізноманітніших образів — на роботу, побачення, вечірню тусовку або яскраву фотосесію.

А без чого не уявляєш свій макіяж ти? Які засоби від українських брендів у тебе в фаворитах і чим вони тебе підкорили? Став лайк, якщо було корисно, і зустрінемося в коментарях! 😉

Читай також:

2 Жовтня / 2023 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Світлана

    Наразі в мене зʼявився улюблений тональний крем (завдяки Єві ))) -L’Oréal альянс перфект – в складі є зволожувальний компонент (гіалуронова кислота ) , також він дуже класно лягає на шкіру , підлаштовується під колір шкіри . В мене пориста комбінована шкіра , підійшов відмінно , матує та моє листок гарно виглядає !)

  2. Марина

    Мені 50 років. Я працюю вчителем початкових класів і завжди маю виглядати чудово! Мої маленькі школярики дивляться на мене дуже уважно, бо це є моїм неодмінним атрибутом у роботі. Ніщо так не прикрашає жінку, як правильно підібраний і доречний макіяж. Він може не тільки приховати зморшки або створити рум’янець на щоках, але і змінити обличчя до невпізнання. Для того, щоб завжди виглядати бездоганно, я користуюся косметикою від Maybelline. Моїми незамінними фаворитами стали Туш для вій Maybelline New York Lash Sensational Full Fan Effect Black та помада Maybelline Vinyl. Я закохалась в ці продукти. Зручна щіточка у формі вигнутого широкого віяла акуратно фарбує навіть найкоротші вії в куточках очей, надає гарного вигину. А при нанесенні помади, я отримую неймовірне задоволення. Бо вона дуже стійка, насичена і має мега зручний аплікатор! Обожнюю суперовий ефект помади на губах: водночас є і матовість, і глянець.

  3. Юлія

    На сьогодні мій люблений тональний – fit me matte від Maybelline New York. Маю жирну шкіру, схильну до висипів, розширені пори…
    Раніше подобались засоби ще від 2 брендів, але ж виробники так люблять змінювати досконалу формулу на «ще кращу». Добре що знайшла для себе fit me! Дівчата, він дійсно матує! Наношу вологим спонжем на все обличчя і навіть на повіки, тіні на ньому тримаються! навіть дозволяю собі не користуватися пудрою. Аби лише виробник його не змінював!!!