Що таке ензимна пудра і як нею користуватися

Хто, як не корейці, розуміються на збоченнях 😁 б’юті-трендах. Одним із них є ензимна пудра — не побоїмося цього слова, революційний засіб для вмивання і м’якого делікатного пілінгу. Йому, його властивостям, а також способам його застосування і присвячений наш сьогоднішній матеріал.

Час читання: 3 хвилини та крем-брюле  🍨

статья доступна на русском языке

Ензимна пудра — що це і яку дію чинить на шкіру

Ензимна пудра — що це

Несподівано, але ензимна пудра — це сухий порошкоподібний продукт, який при змішуванні з водою утворює м’яку пінку для вмивання. При цьому дрібнодисперсні частинки не повністю розчиняються у воді, а залишаються найдрібнішими крупинками, завдяки чому чинять делікатну відлущувальну дію на шкірі. По суті, ензимна пудра — це очищувальна пінка для вмивання і ніжний атравматичний ексфоліант в одному флаконі. При цьому діє він набагато м’якше, ніж кислотні та механічні пілінги.

Як діє ензимна пудра

Цікаво по темі: Як позбутися чорних цяток і комедонів?

Свою назву цей продукт отримав не просто так. У його складі містяться ензими — ферменти переважно рослинного походження, які добувають з багатьох овочів і фруктів. Найпопулярніші з них:

  • бромелайн, що добувається з ананаса;
  • папаїн — з папайї;
  • фіцин — з інжиру.

Головне завдання ферментів — порушити зв’язки «зайвих» білків, ліпідів (себума) і шкірного «сміття» (ороговілих клітин і забруднень), не ушкоджуючи при цьому природного захисного шару шкіри. Завдяки цій їхній властивості ензимна пудра просто створена для ефективного глибокого очищення і пілінгу.

Цікаво по темі: K-Beauty: 10 кроків до ідеальної шкіри

Якого ефекту можна досягти, якщо ввести ензимну пудру в догляд:

  • вирівняти текстуру і мікрорельєф шкіри
  • поліпшити колір обличчя;
  • позбутися чорних цяток;
  • зменшити кількість запалень і комедонів;
  • отримати ідеально гладку і сяючу шкіру без лущення.

Який ефект дає ензимна пудра

До слова, склад ензимних пудр часто доповнюють іншими активними інгредієнтами — фруктовими та рослинними екстрактами для зволоження, вітаміном С для освітлення, пребіотиками для відновлення та регенерації, а також ніацинамідом, саліциловою та азелаїновою кислотами, які ефективні в боротьбі з прищами та запаленнями.

Рекомендовані товари:

  • Ензимна пудра Biono Enzyme Powder із зеленим чаєм, вітаміном С і білою глиною в складі освітлює і регулює вироблення себума.
  • Бюджетна Enzyme Powder від українського бренду Чудесник з тапіокою делікатно очищає і дарує шкірі матовість.
  • Відбілювальний засіб Image Skincare Iluma Intense Brightening Exfoliating Powder має антиоксидантну дію і підходить для всіх типів шкіри.

Чим хороша ензимна пудра

Погодься, що продукт для вмивання в «сухому» форматі — це щонайменше незвично. Однак у неї є низка плюсів, завдяки яким тобі напевно захочеться її спробувати.

Цікаво на тему: 9 порад щодо догляду за шкірою обличчя влітку

  1. Ензимна пудра хоч і продається зазвичай у невеликих флакончиках, але витрачається дуже економно. Для одного застосування достатньо зовсім небагато засобу. З урахуванням того, що більшість пудр виробники рекомендують використовувати всього кілька разів на тиждень (хоча є продукти і на кожен день), вистачить її дійсно надовго.
  2. Цей універсальний засіб має натуральний склад і не потребує консервантів, які подовжують життя класичним рідким продуктам. Завдяки цьому підходить ензимна пудра для будь-якого типу шкіри, включно з чутливою, реактивною, сухою та проблемною.Підходить ензимна пудра для будь-якого типу шкіри
  3. Консистенцію засобу можна регулювати самостійно, залежно від такого, який ефект ти хочеш отримати. Якщо потрібно зробити м’який пілінг — додай до пудри менше води. І навпаки — розбав продукт водою щедріше та отримаєш рідку ніжну пінку для вмивання.EVA в инстаграм
  4. Ензимні засоби дуже зручно брати з собою. Вони не витечуть, не займуть багато місця в сумці, і під час перельотів не потрібно турбуватися про «норми рідини, що перевозиться» і вкладатися в нещасні 100 мл. З таким продуктом можна забути про «умивалки» в travel-форматі.зручно брати з собою.
  5. Продукт можна використовувати цілий рік, оскільки ензимна пудра не підвищує чутливість шкіри до ультрафіолету, як це роблять кислоти та інші літні «заборонки».

Рекомендовані товари:

Інструкція до застосування: як користуватися ензимною пудрою

Користуватися пудрою у своїй beauty-рутині просто. Досить насипати трохи продукту на долоню, додати кілька крапель теплої води, спінити та нанести отриману пінку на вологе обличчя. Масажуємо 1-2 хвилини й змиваємо.

Як користуватися ензимною пудрою

Це така базова інструкція, яка властива роботі з більшістю ензимних пудр. Однак перед використанням краще ознайомитися з тим, що пише на баночці виробник. У деяких випадках пінку потрібно додатково витримати на обличчі ще 1-2 хвилини, як маску. Тоді ефект від неї буде кращим. Однак, що важливо, це стосується не всіх «ензимок», а тільки тих, де це зазначено в способі застосування.

Цікаво на тему: ТОП-21 найкращих гелів для вмивання

Що стосується частоти використання, тут все залежить від самої пудри. Деякі продукти використовуються кілька разів на тиждень, як ексфоліант, інші ж підходять для щоденного застосування, як пінка для вмивання. Звичайно ж, виробники про це пишуть і важливо цього дотримуватися. Адже якщо використовувати пудру для періодичного застосування щодня, можна нашкодити шкірі, а не зробити її кращою.

Як часто можна користуватися ензимною пудрою

Важливо: Ензимна пудра не підходить для демакіяжу. Але вона може стати засобом для вмивання після нього.

До речі, ензимна пудра може бути застосована не тільки для обличчя, а й для тіла. Якщо ти стикаєшся з проблемою врослого волосся, вона допоможе тобі цього позбутися. Використовуй невелику кількість пудри перед депіляцією — вона делікатно відлущить тонкий шар шкіри, який перешкоджає нормальному зростанню волосини та призводить до ненависних горбків і подразнень.

А ти вже користувалася ензимною пудрою? Як вона тобі? Є свої улюбленці? Поділися з нами досвідом у коментарях.

 

Читайте також:

23 Червня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA