Beauty-секрети наших мам

Сьогодні в інтернеті можна знайти величезну кількість beauty-хаків на всі випадки життя. Утім, є також і базовий набір рецептів краси, що були перевірені роками та довели свою дієвість: саме такими секретами кожна мама ділиться зі своєю донькою змалечку. Тож саме до Дня матері ми вирішили пригадати найкращі beauty-рецепти наших мам.

Для краси та здоров’я волосся

● Сухий шампунь

Вважається, що перший сухий шампунь з’явився ще в 70-ті роки минулого століття: тоді це була звичайна дитяча присипка, яка добре вбирає в себе надлишки жиру. Щоб нанести необхідну кількість засобу і потім легко його видалити, використовуйте пензель для рум’ян.

  1. Нанесіть трохи засобу на корені волосся.
  2. За необхідності долонями розподіліть трохи присипки по довжині волосся.
  3. Через кілька хвилин вичешіть порошок за допомогою густого гребеня.

Найкраще використовувати цей прийом звечора перед сном — за ніч залишки присипки видаляться самі собою, і ви точно будете впевнені в тому, що засіб не лишився на волоссі. До речі, замість присипки можна скористатись також кукурудзяним крохмалем.

● Масаж шкіри голови

Наші матусі добре знають, що для того, щоб волосся було густе, красиве та здорове, потрібно кожного дня ретельно вичісувати його дерев’яним або кістяним гребінцем. При цьому провести по волоссю потрібно не менше 100 разів.

Оскільки волосся в народних повір’ях взагалі вважалося головним джерелом жіночої енергетики, то наші пращури вважали, що через таке розчісування жінка заряджається цією самою енергетикою. Сьогодні ж, коли в нашому розпорядженні є наукові факти, ми знаємо, що такий простий масаж голови активізує прилив крові до шкіри голови, а разом з нею — і прилив поживних речовин, необхідних для здоров’я, краси та активного росту волосся.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Ідеальна шкіра обличчя й тіла

● Оливкова олія

Сьогодні косметологи складають індивідуальні програми догляду для різних типів шкіри, а різноманіття косметики для догляду обличчя й тіла здатне задовольнити будь-які потреби. Складний та багатогранний догляд за собою дозволяє нам ретельно очищувати, тонізувати, зволожувати шкіру та насичувати її максимальною кількістю корисних речовин. А от у часи молодості наших матусь такого широкого вибору косметики не було. Утім, жінки у всі часи знаходили спосіб доглядати за шкірою, подовжувати її молодість та красу. Одним з таких засобів є нерафінована оливкова олія, котра підходить для всіх типів шкіри та здатна замінити і крем, і маску.

  1. За допомогою ватного диска нанесіть трохи оливкової олії на шкіру обличчя, рук та тіла.
  2. Почекайте 30 хвилин і видаліть надлишки засобу сухою серветкою.

● Домашній скраб

Очистити обличчя та тіло від шару ороговілих клітин без використання магазинних скрабів можна за допомогою звичайного рушника: просто помасуйте ним шкіру після ванни. А якщо цього недостатньо, спробуйте приготувати домашній скраб з вівсянки, що підходить для всіх типів шкіри.

  1. Розмочіть пластівці у теплій воді (для сухої шкіри можна взяти тепле молоко).
  2. Обережно помасуйте шкіру кашицею протягом 2–3 хвилин.
  3. Умийтеся водою кімнатної температури.

Такий скраб можна використовувати для обличчя та всього тіла.

Акуратний манікюр

● Догляд за кутикулою

Манікюр наші мами також робили собі самі: для цього після кожного миття рук потрібно відсувати кутикулу за допомогою рушника. Якщо не забувати робити це кожного разу, кутикула менше росте і ручки мають охайний вигляд. А замість скрабу для кутикули відмінно підходить звичайна щітка (можна взяти зубну): намильте її гліцериновим милом і обережно потріть шкіру довкола нігтів. А наприкінці нанесіть на руки трохи оливкової олії.

● Укріплення та відбілювання нігтів

У минулі десятиліття наші мами могли хіба що мріяти про такий великий асортимент косметичних засобів, який маємо сьогодні. Тож замість усього арсеналу косметики жінки знаходили корисні властивості у звичайних харчових продуктах. Наприклад, у лимоні: його соком змащували нігтьову пластину або ж просто розрізали плід на дві частини і вставляли в м’якуш пальці на 10 хвилин. Вважалося, що для оздоровлення нігтів таку процедуру потрібно проводити щодня курсом не менше двох тижнів.

День матері щороку відмічають у другу неділю травня — цього року це свято припадає на 13 травня. Ми щиро долучаємося до всіх найтепліших привітань для мам усієї країни. Бажаємо вам завжди відчувати нашу любов, вдячність та захоплення.

10 Травня / 2018 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA