Модні колготки на осінь 2023

Осінні образи – це мільйон експериментів з фактурами та багатошаровістю. Головне – бажання знаходити модні поєднання саме під свій стиль, архетип та спосіб життя. Не останнє місце у гардеробі на осінь займають колготки. Які моделі актуальні у цьому сезоні та як їх вписати у стильний образ? Дізнайся з цієї статті EVA Blog!

Час читання: 4 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Тренди та правила: як вибрати модні колготки 2023

Дівчина у чорних колготках

Напівпрозорі ажурні чи класичні чорні? Сіточка й горошок – то перебір, чи все ж можна спробувати? А якщо візьму нюдові, мій лук одразу потрапить у категорію “антитренд”? Всі ці питання варто собі задати до того, як завітаєш у EVA за стильними колготками. Бо вибір великий, а спокуса відволіктись на тестування нових колекцій від Patricia Ledo чи GlamBee ще більша.

Тренди, що панують цієї осені

Модний образ з червоними колготками

Напевно, найвиразнішим новим трендом на осінь 2023 стали кольорові колготки. Вони з’явились і у Jacquemus, і у Gucci, і у Miu Miu. У колекціях брендів на сезон осінь-зима 2023 можна помітити блакитні, жовті, рожеві, фісташкові, лавандові і, звісно, ж червоні колготки для жінок. Пам’ятаєш, у статті про тренди осені вже говорили, що цей колір точно поселиться в модному гардеробі сезону 23-24.

EVA Blog рекомендує:

З іншого боку, класичні чорні колготки також не планують віддавати своє місце в осінніх жіночих образах. Матові, достатньо щільні, підходящого розміру – ось досить прості критерії вибору. Хоча Victoria Beckham надихає поекспериментувати й з ажурними моделями в сіточку.

Класичні чорні колготки

@Ferragamo

Цікаво на тему: 15 стильних аксесуарів, які доповнять ваш образ

Завжди актуальні правила вибору класичних колготок

Головне правило, яке залишається актуальним з сезону в сезон: з двох пар класичних колготок вибирай ті, що не блищать. Це стосується як тілесних, так і чорних. Блиск одразу здешевлює образ, а у випадку нюдових відтінків взагалі легко відправить його у категорію “стильний моветон”.

Щільність колготок має відповідати сезону та способу проведення дозвілля. Показово тоненькі капронові в нуль градусів під час прогулянки на вулиці виглядатимуть дивно, й не додадуть тобі модних балів.
EVA у Telegram

Також необхідно враховувати текстуру одягу в осінньому образі. Щільні жіночі колготки погано поєднуються з тонкою тканиною светра чи спідниці.

Класичні чорні колготки– це рішення, як то кажуть, майже на всі випадки життя. Восени вибирай більш щільні, від 60 або 80 DEN. Бажано матові, без блиску.

Осінній образ

Класичні чорні колготки

Колготки тілесних, нюдових відтінків не мають бути темнішими, ніж руки. “Засмаглі” ноги у поєднанні з блідою шкірою рук псують будь-які, не лише осінні образи. Гірше лише якщо це поєднується з надмірним блиском капронових колготок. В ідеалі ця деталь гардероба для жінок має бути достатньо матовою, щоб не привертати зайвої уваги. До речі, у спалахах фотоапарата блиск посилюється. Тож якщо плануєш фотосесію чи урочисту подію, подумай, чи можеш вибрати альтернативний варіант осіннього образу, в якому не знадобляться нюдові колготки.

Колготки тілесних, нюдових відтінків

@Leonie Hanne

Колготки тілесних відтінків

@michellelin.lin

Колготки нюдових відтінків

@reserved

Цікаво на тему: Радіти чи плакати: ТОП модних трендів, які повернулися

Під час створення образу на цю осінь враховуй також загальну колірну гаму.

Якщо верх та взуття одного відтінку, вибирай жіночі колготки в тон. Якщо різного, то для холодної гами зверни увагу на темні холодні відтінки коричневого або темно графітовий, для теплої краще взяти модель табачного кольору. Зі світлим взуттям поєднуй колготки з меншою щільністю, щоб створити ефект легкої димки. Підійдуть такі відтінки, як холодний темно-коричневий, сіро-чорний.

Жіночі колготки

@andfinally

Жіночі колготки в тон

@asiatypek

EVA Blog рекомендує:

  1. Viv’en petty Febe розбавлять тотал-блек, бо мають принт у дрібну крапку. Щільність 60 DEN, але на нозі виглядають легко.
  2. Viv’en petty Rete Microfibra 60 DEN з цікавим дрібним принтом. М’які та еластичні.
  3. Viv’en petty Polka Dot у горошок. Модель без шортиків, має плоский шов та зручну ластовицю. Щільність 40 DEN.

Якщо подобаються колготки для жінок з декоративним швом, то слідкуй, щоб він не перекручувався. Це може візуально викривити ноги.

Осінні образи з колготками

Модний осінній образ для жінок

Колготки в жіночих осінніх образах – це не лише про луки зі спідницями чи шортами. Цю деталь гардероба можна робити цікавою родзинкою під штани чи джинси. Які ще варіанти модної стилізації є, дивись на прикладах нижче.

 

Високі сапоги та оверсайз верх

Напівпрозора текстура колготок врівноважує досить масивні сапоги та щільний верх.

Напівпрозорі колготки

@coperni

Колготки з чоботами

@coperni

EVA Blog рекомендує:

  1. Viv’en petty Merinos мають у складі вовну мериноса, тож доповнять твої луки у холодну погоду. Посилений мисок подовжує термін носіння.
  2. Viv’en petty Microfibra – ще один варіант колготок на холодну погоду. Щільність 120 DEN або 80 DEN (у моделі Microfibra 3D), у складі – мікрофібра. Не мають шортиків, тож чудово підійдуть під оверсайз-верх.

Туфлі та пальто

У більш класичних образах на осінь або офісному гардеробі колготки легко доповнять туфлі та пальто.

Стильні образи

@clairerose

Стильні образи з колготками та туфлями

@miumiu

Стильні образи

@miumiu

Стильні образи з червоними туфлями

@elisataviti

Стильні образи на осінь

@furla

Кольорові колготки в осінніх образах

Якщо хочеш додати яскравий акцент у поєднання темного одягу та взуття, кольорові колготки чудово впораються з цим завданням. Навіть якщо видно буде лише незначну частину з-під штанів. Але важливо звернути увагу на щільність, щоб вона відповідала текстурі решти речей. Добре, якщо відтінок колготок перегукується з іншими елементами одягу. Або викрути кольоровий тумблер на максимум і створи насичений монохромний образ, який точно приверне до тебе увагу.

Кольорові колготки

@furla

Кольорові колготки

@clairerose

Колготки

@lilianafilipa__

Червоні колготки

@Ferragamo

Цікаво на тему: Slow Living: стильний одяг для дому

Сітка зі спідницями

Дрібна сітка з легкістю впишеться в образи total black з масивним взуттям чи туфлями, доповнить жіночі образи зі спідницями довжини міді та максі.

Колготки-сітка

@victoriabeckham

Сітка зі спідницями

@victoriabeckham

Колготки в сіточку

@lorena

EVA Blog рекомендує:

  1. Чорні сітчасті Viv’en petty Rete. Щільність 40 DEN, не мають шортиків, тож будуть вдало поєднуватись навіть з міні.
  2. Viv’en petty Dixie, 30 DEN. Мають досить виражену сітку. Підійдуть на відносно теплі дні або нетривале перебування на вулиці під вечірній наряд. Еластичні, гарно сидять на нозі.
  3. Viv’en petty Double Side, 30 DEN поєднує однотонні та сітчасті елементи. Стовідсоткове доповнення сміливих осінніх образів.

Ажурні візерунки для вечірніх образів

Ажурні візерунки краще врівноважувати більш спокійними деталями. Восени вони гармонійніше виглядають як акцентна деталь, а не головна частина образу. Можеш також звернути увагу на моделі в горох або в “ялинку”, їх легше стилізувати.

Ажурні візерунки

@lorena

Ажурні колготки

EVA Blog рекомендує:

  1. Viv’en petty Rete Greco, 60 DEN. Мають сітчастий принт “ялинкою”, представлені у чорному та синьому кольорах.
  2. Viv’en petty Herringbone, 60 DEN доповнить осінній образ у прохолодні дні. Є у чорному та сірому кольорах, у складі 44% бавовни. Мають принт “ялинкою”.
  3. Viv’en petty Mikrofibra Love, 60 DEN з милим принтом-сердцем, який легко стане родзинкою жіночого образу, наприклад, на побаченні або просто під романтичний настрій./li>

Як підібрати розмір жіночих колготок?

Жінка у нюдових колготках

Наостанок нагадаю, що важливо правильно підібрати колготки за розміром. Вони не мають брилями шарпея збиратися над або під колінами.

В першу чергу поглянь на розмірну сітку, що є майже на кожній упаковці. Зазвичай там вказується, який розмір колготок відповідає твоєму співвідношенню ваги та зросту.

Зверни увагу, що навіть в одного бренду співвідношення розмір-вага-зріст в різних лінійках може відрізнятися.

Якщо твої показники на кордоні між двома розмірами – бери той, що більше. Зайве натягування швидше призводить до псування жіночих колготок. До того ж менший ніж потрібно розмір з більшою ймовірністю натиратиме у зоні біля ластовиці.

Як бачиш, цієї осені не обов’язково обмежувати себе однотипними луками зі спортивними штанами та худі. Колготки допоможуть створити цікаві, стильні і досить теплі образи.  Головне – тренувати надивленість та знайти ті поєднання, які підійдуть саме тобі!

 

Читайте також:

18 Жовтня / 2023 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA