День колготок: 5 цікавих фактів до міжнародного свята 

Міжнародний день колготок, що святкується 24 жовтня, – чудовий привід поділитися з подругами EVA Blog цікавими фактами про популярний та важливий предмет гардеробу. Якщо ви ще не читали нашу статтю про історичні факти, пов`язані з колготками, то радимо обов’язково це зробити. А на черзі в продовження теми ще одна підбірка цікавих фактів, яка охоплює період останніх 10-ти років і розповідає про колготки в сучасних реаліях. 

ЦIКАВО ПО ТЕМI: 5 цікавих історичних фактів про панчохи та колготки

1. Колготки, які неможливо порвати

Колготками, які не пускають стрілок вже нікого не здивуєш. А як щодо колготок, які не рвуться взагалі? Чи з`явиться колись подібне диво у нашому гардеробі? Цілком можливо! Над цим вже більше ніж 50 років працює група британських вчених з науково-дослідницької лабораторії, назва якої наразі не розголошується. Поки що достеменно відомо тільки те, що їм вдалося синтезувати унікальну синтетичну нитку TL-245, яку планують використовувати в легкій промисловості, зокрема для виготовлення колготок. 

Нитка має телескопічні властивості, здатна розтягуватися до неймовірних меж, а потім повертатися до початкового стану не втрачаючи форми. Розірвати таку в принципі неможливо, а затяжки на колготках, виготовлених з неї, просто втягуватимуться назад

Колготки не матимуть жодних швів і сидітимуть на ніжках щільно, як костюм супергероя, тож можна буде відчути себе трішки Еластикою з «Суперсімейки».

2. Українські колготки отримали нагороду від PLMA

Колготки Viv’en Petty, які є власною торговою маркою лінії магазинів EVA, отримали престижну нагороду від наймасштабнішої міжнародної виставки у галузі приватних марок PLMA (Private Label Manufacturers Association). 

Viv’en Petty виявилась єдиною торговою маркою від України, а лінія магазинів EVA – єдиним вітчизняним ритейлером на цьогорічному PLMA’s Private Label Trade Show в Амстердамі.

Модель Marygold з колекції Fashion Tights було обрано з поміж 519 товарів, вироблених у 23 країнах світу. Попри жорстку конкуренцію, продукт переміг у номінації «International Salute to Excellence Awards» в категорії «Модні аксесуари». 

Колготки було відзначено за інноваційність. Марка пропонує високу якість та естетику люксових брендів за доступною ціною. Колекції Viv’en Petty розробляються з огляду на актуальні тенденції і образи зі світових показів, а самі колготки виготовляються на фабриках, які співпрацюють з найвідомішими Будинками моди: Dolce & Gabbana, Prada, Max Mara, Saint Laurent.

3. Колготки для фільму «Великий Гетсбі».

У 2013 році глядачам представили фільм «Великий Гетсбі», який критики високо оцінили за костюми і постановку. Майже одночасно з оскароносною стрічкою у світ вийшла лімітована колекція колготок та панчох Great Gatsby, створена швейцарською компанією Fogal. За основу колекції були взяті ті самі фасони, які фігурували у фільмі. 

На жаль, не усі історії успіху мають щасливий фінал. Ані фурор колекції Great Gatsby, ані репутація бренду не змогли врятувати Fogal від банкрутства. У 2017 році, після смерті топ-менеджера Еберхарда фон Кербера, компанія фактично припинила своє існування.

4. Конфуз з «волохатими» колготками

У 2010 році американська марка J.Crew потрапила у доволі неприємну ситуацію через власний виріб. Причиною неприємностей стали ажурні колготки тілесного кольору, в яких, на перший погляд, не було нічого незвичайного. Але здалеку жіночі ніжки у цих колготках здавалися волохатими! Першими неестетичну оптичну ілюзію, як водиться, помітили гострі на око та язик блогери. Слідом підключилися ЗМІ з не менш кілкими коментарями. Так через єдину помилку поважний бренд опинився у досить незручному становищі.

5. Найдорожчі колготки

Найрідкіснішою і, відповідно, найдорожчою сировиною для виготовлення колготок є павутина павуків нефілів. Інформації про колготки з павутини нефілів вкрай мало, і ґрунтується вона переважно на чутках. Відповідно до цих чуток, вартість однієї пари загадкових «павучих» колготок починається від 25 000 доларів і може сягати 500 000 (знову ж таки за неперевіреними даними). Така екстремальна ціна зумовлена зокрема тим, що екзотичні нефіли – вкрай примхливі і досить рідкісні створіння. 

Найдорожчі колготки «для мас» були випущені у 2013 році модним Будинком Saint Laurent. Вони виготовлені з вогнетривкої поліамідної тканини надвисокої міцності і прикрашені безліччю кристалів Swarovski. Коштує таке задоволення близько 1000 доларів.

Міжнародний день колготок – чудовий привід порадувати себе приємною покупкою. Просто завітайте до найближчого магазину EVА та вирішіть, яка обновка покращить ваш день саме сьогодні!

23 Жовтня / 2019 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA