Свято без приводу: життя не варто відкладати на потім

Розповім історію, яка мене дуже вразила. Після смерті тата дівчина розбирала речі у його квартирі. І дивувалася, скільки посуду, постільної білизни та одягу зберігалося новеньким, для особливого приводу. От тільки тато помер, і для нього цей привід вже  ніколи не настане. А їй ці речі виявилися геть не потрібні.

Пакуючи татові запаси у коробки, дівчина розмірковувала, скільки в них було вкладено життя. Так, не коштів, а саме життя: годин, проведених позаурочно на роботі, пропущених зустрічей з друзями, відпусток, які так і не настали. Дорогоцінні хвилини життя, які ніколи не повернути, виявилися замороженими у речах, що збирали пил на полицях шафи. 

 

Складні питання приналежності

Чим мене так зачепила ця історія? Космічною ціною, яку насправді ми платимо за речі, які купуємо та залишаємо на майбутнє. За новеньку піжаму, що рік лежить на полиці шафи, в той час як ви доношуєте розтягнуті футболки. За плаття, яке вийшло з моди, поки чекали нагоди його вдягти. 

Я відрізаю цінники та перу новий одяг одразу, як приношу його з магазину. Помада або тіні, що придбані у EVA на шляху додому, наступного ж дня стануть частиною мейку. Мені подобається користуватися обновками, а не накопичувати їх. Тому що поки речі, як тісто з кадки, випадають з шафи, не вони мені належать, а я їм. Та й взагалі, дотримуюсь думки, що аби притягнути в життя щось хороше, для нього варто звільнити місце.

 

Особливий день – сьогодні

Не чекайте до  Нового року, Дня народження або Місяць у Близнюках, щоб почати втілювати в життя ідеї зі своїх мрій. Адже тим самим ви самі себе обкрадаєте. Розчарування досить часто слідують після занадто довгого очікування бажаного. 

Дозвольте собі сприймати кожен день як особливий. Адже він насправді таким є. Просто ми так звикли виглядати на горизонті грандіозні зміни, що втратили відчуття цінності маленьких деталей. 

Саме з них складається загальний пазл кращого рівня життя. Красивий одяг та стильна укладка вдома навіть коли не чекаєте гостей. Творча сервіровка сніданку зі звичайної яєчні та каші. Дрібнички для декору, що роблять домівку більш затишною. Користуйтеся найкращим з того, що можете собі зараз дозволити. Звикайте до відчуття, що варті більшого. 

Повірте, стає набагато легше, коли припиняєш знецінювати своє “сьогодні” як репетицію грандіозного “завтра” та не відкладаєш життя на потім. Найкращі моменти найчастіше трапляються досить спонтанно. Навчіться проживати їх в режимі “тут і зараз”. 

Ось вам маленьке завдання, щоб потренуватися. Напишіть список з 10 дій, що вас радують, але останніми місяцями на них не вистачало часу через заклопотаність. Навмання оберіть три з них. Це й буде програма вашого персонального свята. Насолодіться ним на повну!

20 Листопада / 2019 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *