День матері: як привітати найважливішу жінку?

Україна, США і ряд європейських країн у другу неділю травня традиційно святкують День матері. В 2022 році в Україні День матері припадає на 8 травня. Статус державного свята йому ще не присвоїли, але від цього він не стає менш радісним і душевним. Мені приємно бачити в стрічках соціальних мереж привітання і публікації, присвячені мамам і їх внеску в наше життя. У буденній суєті ми часто забуваємо сказати найважливішій жінці, як сильно любимо її. І прекрасно, що День матері нагадує нам зробити це.

Час читання: 7 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

День матери: как поздравить самую важную женщину | EVA Blog

Цікаво по темі: Дорослі діти: час зателефонувати мамі

Що подарувати мамі до свята?

Ідея свята полягає в тому, щоб провести час з мамою, і висловити свою любов і вдячність невеликими сувенірами або знаками уваги. Подарунок зовсім не повинен бути дорогим, але пам’ятним або таким, що радує око. Що це може бути?

1. Букет квітів. Виберіть для мами її улюблені квіти або ті, які розцвітають тільки в травні. Буде чудово, якщо ви доповните його листівкою, підписаною від руки. Виберіть цитату про материнство, яка вам відгукується, або напишіть, за що ви особливо вдячні мамі.

2. Щось для маминого захоплення. Якщо мама вирощує фіалки — придбайте гарний вазон для її улюблениць, якщо в’яже — кошик для організації спиць і пряжі, якщо полюбляє пекти — можна вибрати форму для випічки, кондитерський мішок або формочки для печива.

Что-то для маминого увлечения | EVA Blog

3. Картина за номерами. Медитативний приємний процес, який приносить задоволення навіть тим, хто зазвичай боїться взяти пензлик в руки і жалкує про те, що не вміє малювати. Ідеально буде, якщо сюжет картини буде щось означати для вас двох або для вашої мами.

4. Печиво або пиріг власного приготування, і буде добре доповнити банкою смачного чаю або кави. Можна зважитися на той самий торт сімнел, який традиційно печуть жінки в Великобританії для своїх матерів.

Печенье или пирог | EVA Blog

5. Косметика. Креми-маски для догляду або декоративна косметика, якщо ви помітили, що мамина улюблена помада або парфуми закінчуються. Також можна подарувати Сюрприз Бокс Shine, в якому є все для краси і комфорту. А ще в ньому міститься сюрприз, тільки тссс… Який саме? Мама дізнається, коли відкриє його!

6. Сертифікат на масаж. Якщо мама — консерватор, обирайте традиційні варіанти. Якщо ж мама охоче пробує нове, порадуйте її стоун-масажем або масажем співаючими чашами.

7. Книга. Мемуари її улюбленої письменниці або актриси, альбом з репродукціями улюбленого художника або відомого фотографа, або подарункове видання її улюбленої книги.

Лінія магазинів EVA фейсбук

8. Квитки в кіно, в театр або на концерт.

9. Фотозйомка. Спільну зйомку в День матері можна зробити традицією, завести окремий альбом і щороку вклеювати в нього фотографії.

Фотосъемка | EVA Blog

Цікаво по темі: Чого нам варто повчитися у наших мам

Традиції та історія Дня матері

“Материнська неділя”, яку британці початку XVII століття святкували в четверту неділю Великого посту, стала одним з прабатьків свята. Традицією дня був особливий торт, який випікали спеціально до свята і прикрашали кульками з марципану.

Традиции и история дня матери | EVA Blog

Історія Дня матері тісно пов’язана з двома жінками: Енн Марією Рівз-Джарвіс і її дочкою Анною Джарвіс. У 1850-х роках в США через антисанітарні умови спостерігалася дуже висока смертність серед малюків. І місією свого життя Енн Марія, у якої з 13 дітей вижило тільки четверо, зробила допомогу іншим матерям: знаннями, грошима, розвитком медичної системи.

Її діяльність залишила яскравий відбиток в долях багатьох людей і не могла не вплинути на світогляд дочки. Після смерті Енн її донька Анна кілька років домагалася впроваждення Дня матері —  свята уваги, пам’яті та пошани до найголовнішої жінки в житті кожного.  Емблемою свята вона бачила білу гвоздику — улюблена квітку своєї мами. У 1914 році президент країни Вудро Вільсон здався під натиском Анни Джарвіс і підписав постанову, згідно з якою в Америці кожної другої неділі травня відзначають День матері. Незабаром після цього ряд країн підтримали ініціативу.

В Україну свято прийшло завдяки Союзу українок Канади ще в 1928 році, але через десять років радянська влада його скасувала. Офіційно День матері повернувся в нашу країну вже за часів незалежності в 1999 році.

Традиции и история дня матери | EVA Blog

Що б ви не придумали для мами, пам’ятайте: ваша увага, спільна вечеря, жвава розмова без відволікання на мобільний телефон, жарти, спогади зазвичай цінніші за будь-який подарунок. Читайте більше про це та інші моменти стосунків з мамою мій матеріал на тему «Дорослі діти: час зателефонувати мамі», і нехай ці обидві статті надихнуть вас на тепле душевне свято травня!

Електронний подарунковий сертифікат

Читайте також:

29 Квітня / 2022 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність