Найочікуваніші фільми осені 2023 року

🎬Якщо любиш класні фільми так само як ми в EVA Blog, тобі напевно буде цікаво дізнатися, що смачненького можна подивитися в найближчі три місяці. Ми зібрали найочікуваніші новинки кіно цієї осені і, варто зазначити, що прем’єри на нас чекають найрізноманітніші — від супергеройських саг і мультиплікації «Disney» до нових шедеврів Скорсезе, Фінчера і Скотта.

Час читання: 4 хвилини та круасан 🥐

статья доступна на русском языке

Репродукція майбутнього / The Pod Generation

Дата прем’єри: 28 вересня

Репродукція майбутнього / The Pod Generation

Британський науково-фантастичний фільм Софі Бартез представляє нам альтернативне бачення майбутнього, при чому, як йдеться в трейлері, зовсім недалекого. Тут всюди впроваджено штучний інтелект, а дітей приносить не лелека — вони народжуються зі спеціальних «яєць», які називають подами. Практично мрія багатьох сучасних жінок. Однак процес формування майбутнього чада все одно має багато спільного з природною вагітністю, щоправда, її можна розділити на двох. Чи витримають це випробування стосунки Айві та Рейчел?

Цікаво на тему: 7 цікавих фільмів, заснованих на реальних подіях

Картина була вперше презентована на фестивалі Санденс у січні 2023 року і вже наприкінці вересня ми чекаємо її у нас у прокаті. В акторському складі — «мати драконів» Емілія Кларк та номінант на «Оскар» за головну роль у «12 років рабства» Чіветел Еджіофор.

Вбивці квіткового місяця / Killers of the Flower Moon

Дата прем’єри: 19 жовтня

Вбивці квіткового місяця / Killers of the Flower Moon

«Вбивці квіткового місяця» — нова картина Мартіна Скорсезе в жанрі кримінального вестерну, що базується на реальних подіях. В її основу лягла однойменна книга Девіда Гранна, яка увійшла до ТОП-10 найкращих нон-фікшн публікацій 2017 року на думку «Time». У касті, зрозуміло, не обійшлося без акторів-улюбленців Скорсезе — Леонардо Ді Капріо і Роберта Де Ніро. Разом із ними в кадрі також можна побачити Скотта Шеперда («Джейсон Борн»), Джессі Лон Племонса («Влада пса», серіал «Фарго») і Брендана Фрейзера («Мумія», «Кіт»).

Шукай EVA Blog в Instagram

Стрічка перенесе глядачів в Оклахому 1920-х. У поселенні Осадж було знайдено родовище нафти, що дало змогу заробити статки деяким місцевим жителям із корінних американців. Однак незабаром їх усіх вбивають. ФБР відправляють в Осадж агентів під прикриттям для розслідування цих злочинів.

Марвели / The Marvels

Дата прем’єри: 9 листопада

Марвели / The Marvels

Який список найочікуваніших прем’єр обходиться без супергеройського кіно? «Марвели» увійшов у п’яту фазу однойменного кіновсесвіту і був знятий Нією ДаКоста, яка стала наймолодшим режисером франшизи. На екрані ми знову побачимо Брі Ларсон і Семюела Л. Джексона, знайомих нам за ролями Капітана Марвел і Ніка Ф’юрі, і, звісно ж, його рудого кота з «сюрпризом» на прізвисько Гусак.

Через незрозумілу аномалію Капітан Марвел (Керол Денверс), її фанатка Камалі Хан (Міс Марвел) і астронавтка Моніка Рамбо під час використання своїх суперздібностей міняються місцями. Їм доведеться об’єднати свої зусилля, щоб розв’язати цю задачку і, звісно ж, протистояти ворогу. У цій стрічці головним антагоністом виступає Дар-Бенн — жінка-войовниця з Кріі. Судячи з трейлеру, блокбастер вийде динамічним, видовищним і веселим.

Убивця / The Killer

Дата прем’єри: 10 листопада (Netflix)

Убивця / The Killer

Девіда Фінчера можна сміливо приписувати до майстрів трилерів і саспенсу. Усі, хто бачив картини «Сім», «Зодіак» і «Бійцівський клуб», у цьому однозначно впевнені. Цієї осені на нас чекає ще одна загадкова історія з неймовірним кастом, який очолюють Майкл Фассбендер («Стів Джобс», «Люди Х») і Тільда Свінтон («Три тисячі років бажань», «Суспірія»).

Цікаво на тему: Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір

Картина розповість про професійного найманця, який через свою помилку сам стає мішенню. На перший погляд, тема досить поширена і здається, що про неї вже все сказано. Але можна бути впевненим, що у Фінчера свій погляд на подібні банальні історії. Фільм представлять на Каннському фестивалі, який відбудеться 3 вересня, а на стримінговому сервісі Netflix він стане доступним для перегляду 10 листопада.

Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій / The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Дата прем’єри: 16 листопада

Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій / The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

З моменту виходу другої «Сойки-пересмішниці» минуло 8 років і нарешті Френсіс Лоуренс, режисер останніх трьох фільмів франшизи (а ще «Константіна» та «Я — легенда»), зняв приквел. Сценарій був написаний на основі однойменної книги Сьюзен Коллінз. Головні ролі виконали Том Блайт (“Робін Гуд») і Рейчел Зеглер («Вестсайдська історія», «Шазам!»), а також у кадрі ми побачимо Пітера Дінклейджа («Аферистка», «Гра престолів») і лауреатку «Оскара» Віолу Девіс («Прислуга», «Загін самогубців»).

Події розгортаються за 64 роки до основної історії під час 10-х Ігор. У центрі сюжету — молодий Коріолан Сноу, майбутній диктатор Панеми. Його призначають наставником Люсі Грей Берд, яка представлятиме Округ 12 на майбутніх Голодних іграх. Перед ним стоїть завдання просто влаштувати видовищне шоу, але, попри це, Сноу збирається за всяку ціну привести Люсі до перемоги.

Наполеон / Napoleon

Дата прем’єри: 23 листопада

Наполеон / Napoleon

Багатий «послужний» список Рідлі Скотта, який подарував світові «Марсіанина», «Гладіатора», «Дім Gucci» і «Чужого», цього року поповниться ще одним кіношедевром. «Наполеон» — майбутній епічний байопік про одного з найцікавіших французьких полководців і засновника Імперії, якого зіграв володар «Оскара» Хоакін Фенікс. Їхній тандем обіцяє бути претендентом на безліч престижних кінопремій.

Цікаво на тему: 10 найкращих мелодрам про кохання

Сюжет картини розповість нам про становлення Наполеона Бонапарта та його шлях від простого французького офіцера до того, чиє ім’я знають, напевно, у будь-якому куточку світу. Як йому вдалося створити одну з найвеличніших світових імперій і яку роль у цьому зіграла Жозефіна де Богарне на думку Скотта? Дізнаємося вже наприкінці листопада.

Бажання / Wish

Дата прем’єри: 23 листопада

Бажання / Wish

І наостанок — душевна мультиплікація від «Disney», яку можна переглянути всією родиною. «Бажання» стане 62-ю анімаційною картиною від легендарної студії, яка цього року відзначила своє 100-річчя. Її режисером став Кріс Бак, який зняв обидві частини «Холодного серця» і працював як аніматор над «Русалонькою» та «Покахонтас».

Аші 17 років і живе вона в Росасі — чарівному королівстві, де виконуються бажання. Для цього всього-то потрібно звернутися до короля Магніфіка. Але Аша не відчуває до нього довіри, і єдина з усіх жителів відчуває від нього загрозу. Коли вона в серцях загадує заповітне бажання під нічним небом, до неї спускається справжня чарівна Зірка, здатна перетворювати мрії на реальність. Разом із нею та улюбленим козликом Валентино вони шукають спосіб урятувати Росас від злого короля.

Як бачиш, ця осінь обіцяє нас потішити цілою стопкою цікавих прем’єр. А ти вже вибрала, на що підеш із подругою в кіно?

Читай також:

Джерело всіх зображень: imdb.com

1 Вересня / 2023 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір
4 Серпня / 2023 Кіно, книги, музика