Новорічний плейлист з українських пісень

У цю новорічну ніч, я впевнена, мільйони українців по всьому світу будуть загадувати спільне бажання: “Хай 2023 принесе Україні перемогу та поверне мир на наші землі!” Тож переможному українському року – новорічний плейлист з українських пісень! Бо, перефразовуючи одного з виконавців цієї добірки треків, нам не потрібен лендліз, щоб вибирати український контент. Тож налаштовуй гучність та приємного прослуховування!

Час читання: 4 хвилини та святковий смузі

статья доступна на русском языке

Щедрик – новорічна пісня українського композитора 

Новорічний плейлист з українських пісень

“Щедрик” – одна з найвідоміших різдвяно-новорічних пісень. І якщо раніше в когось і лунала думка, що він є перекладом англомовного треку, то цього року всі, нарешті, чітко запам’ятали, що автор оригінальної версії – українець Микола Леонтович

Цікавий факт! Вперше “Щедрик” пролунав у 1916 році, а англомовний переклад “Carol of the Bells” – лише через 20 років, у 1936 році.

За роки існування “Щедрик” стільки разів переспівували, робили незвичні аранжування, що й не злічити. Ця мелодія постійно освітлює і дитячі свята. Тож поділюся кількома сучасними варіантами виконання, а ти напиши у коментарях, хто твій улюблений виконавець “Щедрика”!

 

“Щедрик” у Carnegie Hall (Нью-Йорк)

Святковій пісні – святкове, ювілейне виконання. 4 грудня 2022 у Carnegie Hall “Щедрик” пролунав на честь ста років з часу його першого виконання у США. 

 

“Щедрик” – Тіна Кароль

Цей виступ був частиною проєкту “Різдвяна історія”. Компанію українській співачці склав дитячий хор. І попри красивий тембр Тіни Кароль, особливе хвилювання викликає саме партія дитячих голосів.

Цікаво по темі: Тест “Яка ти українська різдвяно-новорічна традиція?”

“Щедрик” – NK (Настя Каменських)

Джазова інтерпретація “Щедрика” від Насті Каменських. Як на мене, звучить занадто сучасно, але соло на роялі – красивий, цікавий та незвичний хід. Трек є частиною альбому «Xmas with NK», в якому можна знайти й народну “Добрий вечір тобі, пане Господарю”, і романтично-ліричну пісню “Різдвяну”.

 

Helpless/Щедрик (Акустика Live) – THE HARDKISS

Цікава композиція з живого акустичного виступу гурту. У ній поєднали й оригінальний трек THE HARDKISS, й новорічну пісню українського композитора. В аранжуванні “Щедрик” то дзвінко бринить, то потужно розкочується роковими акордами. 

Цікаво по темі: Три найсмачніші рецепти різдвяного печива

Новорічні треки українських виконавців

Аранжування всесвітньовідомої пісні українського композитора послухали, поштовх святковому настрою дали – час подивитися, які ще цікаві новорічні треки підготували українські виконавці

Шпилясті кобзарі – Дзвоники дзвенять

Доки не розтанцювалися надто активно, почнемо з новорічної пісні для малят. Бо до рідної музики варто привчати з дитинства, і не варто залишати це на відкуп мультикам. Відому мелодію Jingle Bells українські музиканти не лише заграли на бандурі, а й заспівали українською! 

 

KOZAK SYSTEM – Різдво і Маланка

Новинка від українського гурту акурат під свята. Під неї хочеться кружляти з коханими, і байдуже: у темряві, під мерехтіння новорічних гірлянд або у блідому світлі лед-ліхтарика. Головне – бути поруч. 

У композиції ти почуєш і мотиви всесвітньовідомого “Щедрика”. Пісня драйвова, позитивна. Слухаєш і налаштовуєшся, що попри всі складнощі – час перемоги настане. 

 

Антитіла – Новорічна

“Загадай мир” – заспівали Антитіла ще у 2016, а як актуально звучать в очікуванні 2023. Світла, позитивна композиція, під яку хочеться танцювати й підспівувати. Для всієї родини стане гарним приводом покружляти у хороводі та зайвий раз обійнятися. 

Цікаво по темі: Стильний святковий макіяж: три ідеї та кроки реалізації

NK | НАСТЯ КАМЕНСЬКИХ — Мама-зима

Новорічна романтична пісня про те, що попри всі виклики зими, що почалася в лютому, ми збережемо віру у кохання та святкові дива. Сучасний танцювальний трек стане чудовим поповненням твого плейлиста!

 

Дім Культури NAZVA – Сіґеле-міґеле

Сучасне переосмислення торкається і колядок. Вони можуть звучати не лише розпівно-народно, а й дуже танцювально. Тож якщо ти ще не чула цей трек в Tik-Tok, скоріше вмикай! Матимеш змогу першою розповісти про нього подружкам. 

 

OT VINTA – Це Різдво

Танцювальна, драйвова пісня для всієї родини. А от кліп, який знято ще у 2012 році, здивував, коли в перше подивилась. Бо, на хвилиночку, починається він… кадрами бомбосховища! 

Цікаво по темі: 9 речей, які потрібно додати до свого гардеробу у 2023 році

Танцювальний плейлист з треків українських виконавців

Святковий плейлист – це не лише різдвяні пісні та зимові композиції. Романтичні зізнання у коханні, драйвові мелодії для танців, запальні мотиви також не будуть зайвими. Але якщо колись для новорічного корпоративу ми не особливо замислювались, які треки додаємо у плейлист, то цього року варто влаштувати жорсткий фейс-контроль. Тож вибирати будемо хіти та новинки від українських виконавців!

 

QUEST PISTOLS – Ти Неймовірна

Понад десять років тому ти танцювала під цей трек на шкільній дискотеці, і от знову він заполоняє твій ефір. Але нарешті – українською! Як зазначають виконавці, сучасна версія хіта – це присвята не лише окремій жінці, а найнеймовірнішій з усіх – Україні!

Цікаво по темі: Тест “Яка ти сучасна українська пісня?”

VERKA SERDUCHKA – Dancing Russia Goodbye 

На концерті до Дня Незалежності нарешті остаточно поставлено крапку у питанні: було чи почулося. Тепер остаточно: Russia Goodbye! 

 

KOLABA – Ой, мамо, люблю Гриця 

Tik-Tok не втомлюється підкидати тобі цю пісню у рекомендаціях, а ноги мимоволі відбивають ритм. Тож не опирайся – йди дай собі волю, бо не всидіти на місці під цей сучасний танцювальний український трек!

 

Kalush Orchestra & KOZAK SIROMAHA – Нумо Козаки


Переможці цьогорічного Євробачення оголосили музичну мобілізацію! І під такий трек дійсно важко просто рівненько сидіти на стільці. Хочеться відпустити емоції на волю та дозволити їм закружляти себе у нестримному козачому танці!

Цікаво по темі: Переможна пісня “Євробачення 2022”: “Stefania” у виконанні інших артистів

VLADIMIR DANTES – NOT A REFUGEE

Спочатку ти драйвово танцюватимеш під цю пісню з подругою. Потім обійметесь і під неї ж щиро, з душею поплачете. Бо хочеться нарешті повернутися додому, в улюблену квартиру, рідну й свою. А потім зберетесь, й знову продовжите святкувати. І загадувати найголовніше бажання. 

 

WELLBOY – Додому

Ще один сучасний трек про те, як хочеться повернутися додому й зібратися разом з родиною. Звучить легко, танцювально, й дуже душевно!

 

KALUSH x SKOFKA – Батьківщина

Завершу добірку романтичною піснею, що зараз є номером 1 у трендах YouTube. В ній дуже багато про любов до тієї, яку ладен боронити до останнього подиху. 

Звісно, цей новорічний плейлист не є вичерпним. Впевнена, що у кожної з вас є кілька власних фаворитів, яких обов’язково хочеться послухати у святкову ніч. Тож пропоную поділитися ними у коментарях, щоб надихнути й інших читачок EVA Blog! 

 

Читайте також:

27 Грудня / 2022 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
1 7 найкращих серій книг у жанрі фентезі
16 Лютого / 2024 Кіно, книги, музика
8 цікавих фільмів про геніальних жінок
20 Червня / 2023 Кіно, книги, музика