Як правильно обрати сонцезахисні окуляри

Протягом року ми обираємо різноманітні аксесуари, які здатні зробити наш образ яскравим і стильним. Та влітку є ряд дрібниць, що необхідні не тільки для нашого іміджу, але й гарного самопочуття.

Такими аксесуарами можна сміливо вважати сонцезахисні окуляри.

Як правильно підібрати свою ідеальну пару, читайте в нашій статті.

Окуляри в історії та сьогодні

Перші сонцезахисні окуляри з’явилися приблизно 200 років тому — їх створили спеціально для солдат армії Наполеона, коли вони відправлялись у поход на Єгипет. Про якість тих окулярів ми зовсім нічого не знаємо. Утім, ми знаємо, як обрати сонцезахисні окуляри сьогодні.

Якісні окуляри мають захищати очі від ультрафіолетових променів. При зменшенні кількості світла наші зіниці розширюються. І якщо лінза окулярів пропускає ультрафіолет, то наші очі отримують навіть більшу кількість шкідливого випромінювання, ніж без окулярів. Ультрафіолетові промені в буквальному розумінні спалюють наші очі. Користуючись наступними порадами, ви зможете підібрати якісні сонцезахисні окуляри, котрі справді захистять ваші очі від шкідливого сонця.

Обирати сонцезахисні окуляри потрібно за двома ознаками: по-перше, вони мають захищати наші очі та шкіру повік від згубного впливу сонця, а по-друге — доповнювати імідж. Адже сонцезахисні окуляри вже давно перестали бути практичною річчю, сьогодні вони перетворилися на стильний аксесуар.

Досить часто ми робимо свій вибір зважаючи на зовнішню красу та відповідність окулярів до моди. Однак треба знати і про те, що неякісні окуляри можуть призвести до негативних наслідків, а деякі з них навіть шкодять нашим очам.

Кілька корисних лайфхаків

  1. Хороші сонцезахисні окуляри не повинні міняти сприйняття кольорів. Допускаються лише невеликі відхилення у сприйнятті відтінків. Вдягніть окуляри і подивіться довкола: якщо кольори залишаються незмінними (тобто зелений ви бачите як зелений, а синій — як синій), то ви на правильному шляху.
  2. Уникайте кольорових синіх окулярів — вони сприяють надмірному розширенню зіниць. Це може призвести до опіків очей.
  3. Звертайте увагу на маркіровку, зазначену на окулярах: UVAта UVB. В попередніх публікаціях ми говорили про те, що ультрафіолетове випромінювання поділяється на два типи, і від кожного з них ми маємо бути захищеними. Якісні окуляри повинні захищати від обох видів променів. Це позначається у вигляді надпису, наприклад, UV-400.
  4. Подряпини на лінзах мають не тільки неохайний зовнішній вигляд, але і говорять про те, що сонцезахисний шар окулярів зіпсовано. Не носіть подряпані сонцезахисні окуляри — вони від ультрафіолету не захищають. Крім того, пошкодження скла — це додаткова точка фокусування. Тобто наші очі періодично фокусуватимуться на них, і це створить додаткове навантаження на них, що також не є корисним.
  5. Окуляри повинні добре закривати очі. Не варто обирати надто вузькі окуляри — вони не здатні захистити вас. Крім того, в такому випадку ваші очі знаходяться в положенні, вдвічі більш уразливому, ніж без окулярів. Через те, що вони прикриті темними лінзами, зіниці розширюються. В той час, коли зверху або збоку на розширені зіниці світить сонце, очі потерпають від ультрафіолету вдвічі більше.
  6. Фахівці рекомендують обирати окуляри з додатковими покриттями: поляризаційним та протибліковим.
  7. Зверніться до спеціаліста, котрий вам порадить спеціальні фільтри (2, 3, 4) та певний ступінь затемнення — більший або менший.
  8. Обов’язковим є носіння окулярів для всіх, хто має офтальмологічні захворювання. Це стосується і тих, хто носить контактні лінзи.
  9. Для керування авто найбільше підходять окуляри з коричневими або сірими лінзами.
  10. Фахівці наголошують, що всі без виключення — і дорослі, і діти, на відкритому сонці мають носити сонцезахисні окуляри.
  11. При виборі окулярів зверніть увагу на оправу: вона має бути пружною та легко відновлювати свою первісну форму.
  12. Надто прозорі окуляри — блакитні, рожеві тощо, можна носити хіба що в хмарну або дощову погоду. На пляжі або на яскравому сонці такі вироби, нажаль, не здатні нас захистити від шкідливого сонечка.

Сподіваємось, наші поради стануть вам у нагоді.

19 Липня / 2017 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *