Друга шкіра: як обрати якісні зимові рукавички?

Практичний аксесуар, стильна деталь, акцент у образі – всі ці визначення стосуються одного й того ж предмета жіночого гардеробу. Мова йде про рукавички. Взимку на них лягає надзвичайно відповідальна місія – берегти одну з найніжніших частин жіночого тіла, адже стан шкіри рук може видати багато наших секретів. Тому зимові рукавички зобов’язані бути не тільки стильними, а й теплими.

Як обрати рукавички, які одночасно виконуватимуть утилітарну і стилістичну функції, слугуватимуть вам не один сезон, поєднуватимуться з вашим зимовим гардеробом і захищатимуть ваші руки від вологи та морозу?

Усім знайомий вираз «міняти, мов рукавички», який недвозначно натякає на те, що рукавички часто губляться і досить швидко зношуються. Ми ж бажаємо, щоб вподобана пара тішила нас якомога довше, а тому якість – це те, на що насамперед слід звертати увагу при виборі рукавичок. В нашому випадку якість виробу визначається якістю матеріалів і технологією виготовлення.

Матеріали

У виготовленні шкіряних рукавичок найчастіше використовують досить грубу але міцну і витривалу свинячу та більш м’яку телячу шкіру. Не менш популярний матеріал шеврет – овеча шкіра хромового дублення. Цей матеріал має м’яку, дещо пухку структуру і ідеально підходить для виготовлення галантереї. Дорожчий, але схожий за характеристиками матеріал – шевро. Це м’яка і еластична шкіра кози більш високої якості.

Рукавички з лайки вважаються найшляхетнішими і найелегантнішими серед шкіряних виробів середньої цінової категорії. Спеціальна вичинка робить їх незвичайно еластичними, м’якими і тонкими. Однак з точки зору утилітарності такі рукавички явно програють – вони мають низьку водостійкість, вбирають вологу і стають жорсткими після висихання, а тому лайку не використовують для виготовлення зимових моделей.

Найтепліші рукавички виготовляють з замші, проте вони зношуються значно швидше за шкіряні і за ними необхідний правильний догляд. Більш практичними будуть рукавички із замшевою тильною стороною і шкіряною поверхнею долоні. Крім того памятайте, що якісна замша має рівномірний оксамитовий, майже непомітний ворс. Натомість у замші низької якості жорсткіший, ніби махровий ворс, з часом він почне скочуватися.

Звичайно, це далеко не повний перелік різновидів шкіри для рукавичок. Так одним з популярних матеріалів елітного сегменту є оленяча шкіра. Вона значно ніжніша та еластичніша за свинячу, але міцніша і тепліша за лайкову.

Якість підкладки теж має значення. Вона може бути тканинною або хутряною. Для холодної пори, звичайно, слід обирати моделі з теплою підкладкою. Якщо взимку ви зазвичай мало перебуваєте на вулиці, то цілком можна обійтися рукавичками на вовняній або кашеміровій підкладці. Для тривалих прогулянок оберіть модель на байковій підкладці або утеплені натуральним хутром.

Синтетична підкладка – це те, чому треба сказати категоричне «ні». В синтетиці ваші руки не «дихатимуть», а це зведе нанівець усі практичні якості шкіри як основного матеріалу.

Деталі

Не менш важливим параметром вибору рукавичок є якість крою. Любителів ексклюзивних і дорогих речей високої якості, імовірно, зацікавить технологія table cutting, тобто ручний крій. Ця класична технологія виготовлення рукавичок зі шкіри забезпечує найтриваліше збереження форми виробу. Не зважаючи на дорожнечу, вона й досі використовується на багатьох європейських підприємствах, зокрема на мануфактурах таких брендів, як Ferragamo, Hermès, а також спеціалізованих галантерейних марок типу Roeckl, Omega srl та Causse Gantier.

Обираючи фабричний виріб, звертайте увагу на якість швів та деякі конструктивні характеристики. Бажано, щоб рукавички були виготовлені з двох або трьох деталей: з цілого полотна і напалка або зіставлені з двох частин полотна і напалка – чим більше деталей, тим більше швів матиме виріб і тим вищою буде ймовірність його деформації у подальшому.

Ставитися до вибору рукавичок слід так само, як і до вибору пари туфель – і ті, й інші потребують обов’язкової примірки! Тільки так ви зрозумієте, чи зручно рукавичка сидітиме на руці, особливо це стосується виробів з хутряною підкладкою. Важливо, щоб ви мали змогу вільно ворушити пальцями, а сама рукавичка не утворювала зморшок і не була затісною.

Актуальні кольори, фасони і поєднання

Хто сказав, що шкіряні рукавички допустимі лише у класичному, елегантному та діловому стилі і поєднувати їх можна тільки з пальтом, дублянкою або шубою? А як щодо поєднання шкіряних рукавичок з трендовим об’ємним пуховиком для створення актуального міського аутфіту у стилі спорт-шик? І не забудьте про взуття на підборах – воно є обов’язковим компонентом такого образу і стилістичним доповненням до рукавичок.

Донедавна гарним тоном вважався вибір рукавичок під колір взуття або сумки. Але такий стилістичний прийом вже давно перестав бути канонічним. В тренді яскраві насичені кольори, здатні вдихнути життя навіть у найнудніший зимовий образ! Такий акцент не буде перебільшенням і виглядатиме стильно навіть якщо вам за 50. Щоправда для такого віку бажаними є глибокі відтінки, такі як кобальтовий, маджента, пурпуровий, смарагдовый та інші. Молоді ж дівчата можуть без вагань обирати як пастельні, так і ультраяскраві неонові кольори.

Якщо ж подібні кольорові експерименти не для вас, радимо зупинитися на не менш трендових відтінках коричневого: шоколадному, червоно-коричневому, кольорі кавових зерен, умбрі, гірчичному, верблюжачому або марсала.

Крім цікавих кольорів, цієї зими дизайнери розщедрилися на не менш цікаві фасони рукавичок. Найактуальнішими у поточному сезоні є рукавички довжиною до ліктя, рукавички з широкими розтрубами, які дозволяють заправляти в них рукави верхнього одягу, рукавички з бахромою та рукавички з фактурної шкіри.

Як бачимо, рукавички – це не тільки функціональний, а й надзвичайно стильний предмет жіночого гардеробу, здатний внести креативну складову у ваш звичний зимовий образ. А знання деяких нюансів допоможе вам обрати таку пару, яка зігріватиме і захищатиме ваші ручки не один рік.

4 Грудня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *