Гід з льону: як вибрати, доглядати та з чим поєднувати лляні речі у 2021 році

Модний літний образ, в якому буде комфортно в спеку, — це одяг з льону. Уже другий сезон він шалено популярний у всьому світі, тож придивіться до екологічного матеріалу і ви!

Плюси та мінуси льону

Переваги:

  • натуральна тканина охолоджує, навіть у спеку тіло «дихає»;
  • природний антисептик — на поверхні не розвиваються мікроби;
  • чудово вбирає вологу;
  • дуже міцний і довговічний матеріал.

А ще льон екологічний — це означає, що він розкладається дуже швидко і без шкоди для навколишнього середовища. Але є в матеріалу і негативні властивості:

  • тканина сильно мнеться;
  • згодом льон «усаджується» на 1-3%, тому доглядайте за ним правильно, а ще віддавайте перевагу речам вільного крою.

Хоча це швидше особливості тканини, а не недоліки. Легка зім’ятість додає образу родзинку, адже льон носять як варіант для прогулянки. Тому потреби постійно його напрасовувати немає!

Як носити лляні речі: найкращі поєднання

Наймоднішим вважається тотал еколук: або повністю з лляних речей, або в поєднанні з іншими натуральними матеріалами. Але допустимо носити його і з синтетикою, джинсовою тканиною — так, як зручно саме вам. Розглянемо, які речі з льону популярні цього літа.

Блузи та сорочки

Фасон оверсайз чудово підходить для літньої спеки, а рукава блузки або сорочки захищають плечі від сонячних променів. У такому одязі можна вийти на прогулянку містом, поїхати на пікнік або взяти його з собою у відпустку.

Сукні

Особливий вигляд мають сукні з льону. Це досить щільна тканина, яка добре зберігає силует. У тренді моделі з запахом, вільні фасони з ґудзиками, мінісукні.

Штани та шорти

Шорти-бермуди чудово поєднуються з багатьма футболками та майками. Лляні штани добре підходять і для денного образу, і для вечірніх прогулянок.

Лляні костюми

Комплект сорочка+шорти або піджак+штани — безумовний тренд сезону. Жакети з льону оверсайз добре поєднуються і з іншими матеріалами, тому комплект можна носити як разом, так і в поєднанні з іншими речами.

Створюйте луки в стилі сафарі, мінімалізм, cottagecore. З лляними костюмами ідеально поєднуються солом’яні капелюхи, босоніжки, легкі аксесуари — тобто все для прогулянкового образу.

Поради щодо догляду за лляними речами

EVA Blog рекомендує дбайливо ставитися до матеріалу. Льон недешевий, тому доглядайте за ним правильно:

1. Прати такі речі краще вручну за температури не вище, ніж 30°C. Використовуйте безфосфатний гель, а для темної тканини — засіб для делікатного прання. Обов’язково прополощіть одяг з пом’якшувальним кондиціонером. Можна прати і в машинці, але на делікатному режимі без віджимання.

2. Якщо ви поставили пляму на улюблених лляних штанах, не турбуйтеся: в нашій статті ви знайдете поради, як відіпрати плями з лляного одягу.

3. Сушити матеріал потрібно природним способом у горизонтальному положенні: так він менше мнеться. Уникайте прямих сонячних променів: льон швидко вигорає, особливо якщо є принт.

4. Прасувати лляні речі потрібно в злегка вологому стані. Якщо ви пропустили цей момент, то вибирайте на прасці температуру 200°C і обов’язково обробляйте тканину парою.

5. Щоб пом’якшити льон, використовуйте щадний кондиціонер. Він підійде і для натуральної тканини з домішками синтетики, і для чистого льону. В останньому випадку ще можна спробувати метод прання із сіллю.

Догляд за кольоровими речами з натуральної тканини повинен бути ще більш дбайливим. Важливо, щоб лляні речі не зблякли, тому користуйтеся якісним засобом для прання. Про те, як зберегти насичений колір одягу, ми розповідали в цій статті.

Багато хто незлюбив льон саме через властивість м’ятися, але у 2021 році про постійне прасування можна забути. У цьому сезоні вітається легка недбалість луку, а охолоджувальний ефект натуральних тканин дуже цінується в аномальну спеку. Тож не відмовляйте собі в купівлі лляної сорочки або шортів для стильного і зручного образу!

16 Серпня / 2021 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *