EVA-словник: Яку сумку собі обрати

Сумка — чи не найголовніший аксесуар жіночого гардероба, що супроводжує нас у будь-якій ситуації. Для тих, хто ще не визначився з улюбленою моделлю, пропонуємо зробити це прямо зараз! В новій статті рубрики «EVA-словник» ми зібрали для вас найпоширеніші моделі сумок. Тож тепер роблячи покупку в магазині ви знатимете все про ту чи іншу модель, і вибір нової сумочки стане для вас легшим.

Бананка, або сумка на пояс, стрімко повернулася в моду разом із 90-ми. І якщо 20 років тому така сумка найчастіше використовувалась працівниками торгівлі, то сьогодні її можна побачити навіть на модних подіумах. Сучасні дизайнери пропонують носити бананку зі спортивним одягом, бейсболками, сукнями в стилі мілітарі, а дехто їх поєднує навіть з коктейльними сукнями й капелюхами. Головне, щоб стиль сумки відповідав одягу.

Бананка з авторським принтов у харківському Utopia 8

Клатч (від англ. clutch — «хапати») — невелика дамська сумочка без ручок, традиційно призначена для вечірнього виходу. Сьогодні клатчем називають будь-яку сумку без ручок. Її може бути доповнено довгим ланцюжком для носіння на плечі або невеликим ремінцем для руки. Сучасні модниці носять сумку-клатч не лише з вечірніми сукнями, але і в повсякденному житті.

Сумка-pouch (в пер. з англ. «кисет») — кисет, що носиться на руці, найчастіше виконаний з шовкової тканини: атласу тощо. Така міні-сумочка в поєднанні з розкішною вечірньою сукнею буде доречною на урочистому заході.
Молодша сестра традиційного кисета — сумка а-ля кисет, що має більший розмір та може бути виконана з будь-якого матеріалу. Чимала місткість, а також величезний вибір моделей і кольорів зробили цю модель однією з найпопулярніших для повсякденного носіння. Тож якщо ви шукаєте стильну й зручну сумку на кожен день, придивіться до цієї моделі.

Конверт, або envelope (від англ. «конверт»), — сумка, що повторює своєю формою звичайний паперовий конверт, застібається спереду на кнопку та може мати застібку-блискавку. Сумка-конверт багато в чому схожа на клатч, тож в залежності від розміру ви можете використовувати її як папку для документів або замість клатчу.

Сумка-конверт від Bagllet

Кроссбоді (від англ. cross — «пересікати», body — «тіло»). Як видно із назви, це сумка, що носиться через плече. Утім, більшість моделей легко можна носити й просто на плечі. Вперше цю модель представили на модному показі Chanel у 1955 році, і по сьогодні сумка-кроссбоді не втрачає своєї популярності. Стильна, універсальна, зручна — ця сумка завжди виглядає доречно: як на червоній доріжці, так і в повсякденному житті.

Геометрична сумка crossbody у львівському ØNE : ØNE

Сумка-baguette (в пер. з англ. «багет»). Красномовна назва цієї моделі говорить, що сумка-багет більша в довжину, ніж в висоту, а традиційна її форма — кругла. Таку сумку зручно носити під рукою, використовуючи коротку ручку або без неї. Звичайно, в таку сумочку багато чого не покладеш, тож її найчастіше обирають для вечірок.

Сумка-коробка, або sigar box (в пер. з англ. — «коробка для сигар»), — ще один цікавий тренд цього року. Такі сумки презентували найвідоміші модні будинки, серед яких Dolce&Gabbana, Louis Vuitton та ін. Деякі з них схожі на ланч-бокси, інші ж повторюють форми плеєрів, чемоданів тощо. Стиль і форма можуть бути різними, як і одяг, з яким таку сумку носять. Єдиною спільною рисою усіх сумок-коробок є тверді стінки, що не мнуться.

Ексцентрична сумочка від MarkaUA

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Сумка-тоут (від англ. tote — «нести») — велика сумка у формі квадрата або прямокутника. У ній можна носити все: ноутбук, спортивне приладдя, покупки й багато ще чого. Ця модель чудово підходить як для щоденного носіння, так і для походу за покупками, до спортзали тощо.

Об’ємна сумка від The Wings

Сетчел (від англ. satchel — «ранець») — всім відомий шкільний ранець, який вигадливі дорослі переробили на свій манер. Така сумка може бути виконана з різних матеріалів та мати будь-який розмір. Найчастіше це стильний та зручний аксесуар, який дозволяє завжди мати при собі все необхідне. Характерні ознаки сумки-сетчел: довгий ремінь, що перекидається через плече та декоративні застібки, що нагадують шкільний портфель.

Сетчел у київському 482 Store

Сумка поштаря, або messenger bag (від англ. messenger — «кур’єр»), зобов’язана своєю появою в модному світі поштарям, що розвозили листи на велосипеді й носили через плече велику сумку на довгому ремені. Зручна, містка, оригінальна, сумка-messenger знайшла чимало своїх прихильниць серед активних жінок та чоловіків. В ній можна носити чимало речей, пересуватись на велосипеді, а при наявності короткого ременя — носити на руці.

Мессенжер від Bagllet

Хобо (від англ. hobo — «бродяга») — сумка, виконана з м’якого матеріалу, що не тримає форму. Внаслідок цього сумка-хобо має форму півмісяця, чим і нагадує вузлик бродяги. Найчастіше це невелика сумочка з ремінцем і одним відділенням, в яку можна помістити небагато речей — лише найнеобхідніше.

М’яка хобо від Sasha Pikula

Шопер (від англ. shopper — «покупець») — велика та містка сумка, що має ремені та поміщає в себе усі ваші покупки. З такою сумкою зручно ходити по магазинах, а міцні ремені дозволять вам звільнити руки від покупок. Утім, не дивлячись на красномовну назву, таку сумку можна носити на навчання, брати з собою до спортзали і т.д. Головні її ознаки — зручність і чимала місткість.

Стильний шопер у 482 Store

Звичайно, на цьому різновиди модних сумок не закінчуються: є ще dome (сумка-купол), backpack (рюкзак), flat (пласка сумка), saddle (сумка-сідло) і багато інших.

А яким моделям ви надаєте перевагу? І як вважаєте: скільки сумочок має бути в гардеробі сучасної жінки? Діліться своїми думками в коментарях!

20 Вересня / 2017 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *