Як оновити інтер’єр: Приємні деталі

Ремонт, який ми робимо на довгі роки, і меблі, якими ми обставляємо наші оселі – це основа інтер’єру. Але саме завдяки дрібним деталям і цікавим елементам декору наш дім набуває власного, унікального звучання. Ці, здавалося б, дрібниці наповнюють простір життям, а завдяки їхньому регулярному оновленню, ми можемо вносити новизну в звичне для нас середовище. Про те, як оновити інтер’єр, витративши при цьому мінімум коштів, сьогодні розповість наш експерт – фітодизайнер Ольга Марченко.

Текстиль

Тактильні відчуття – один з найсильніших видів чутливості, тому так важливо приділити увагу тим дрібничкам в оселі, котрі відносяться до текстилю – наволочкам, ковдрам, рушникам і серветкам на стіл. Окрім приємних тактильних відчуттів, такі деталі здатні доповнити інтер’єр і навіть стати акцентом у ньому.

У скандинавському стилі текстилю приділяється особлива увага, при цьому гарним тоном вважається використання натуральних тканин, серед яких перше місце посідає льон.

Свічки

Свічки – це найдешевший спосіб оновити інтер’єр. Окрім того, що вони самі по собі є декором, свічки також можуть виконувати функцію ароматизатора у приміщенні і, звичайно, створювати розслаблюючу атмосферу у вечірні години.

В моді, як і раніше, дерев’яні, бетонні, металеві і мармурові підсвічники.

 

Квіткові горщики і вази

Якщо раніше вибір квіткових горщиків обмежувався низькопробними китайськими товарами, переважно з пластику, то сьогодні з`явилась безліч креативних варіантів кашпо, ексклюзивних горщиків і скляних флораріумів.

Встановлені на підлозі або на підвіконні рослини випадають з поля зору і «губляться» в інтер’єрі. Замість цього краще використовувати різноманітні металеві підставки, котрі підіймуть рослини до рівня очей і слугуватимуть додатковим декоративним елементом.

Що стосується ваз, то в Америці, наприклад, заведено щотижня купувати букет зрізаних квітів для дому. У нас ця традиція не користується такою популярністю, і жінки частіше чекають на букет від чоловіка, ніж купують квіти самі. Але подумайте, яка це прекрасна традиція! А для того, щоб стимулювати себе купувати квіти, придбайте кілька гарних ваз і у вас з`явиться чудовий привід зроби так, щоб вони не залишалися порожніми, а стояли на помітному місці з прекрасним наповненням.

Органайзери

Окрім своєї первинної функції – зберігати і організовувати речі, органайзери також можуть стати незвичайною родзинкою в інтер’єрі. Цікаві варіанти, коли органайзери не приховують предмети, а, навпаки, демонструють їх. Це можуть бути або прозорі бокси, або кошики з металевої сітки.

Дзеркала

Дзеркала в інтер’єрі не тільки візуально збільшують простір, але і здатні стати справжнім шедевром мистецтва.

 

Не бійтеся експериментувати і оновлювати інтер’єр, адже, як то кажуть, “щастя в дрібницях”, і так приємно оточувати себе гарними речима та радіти їм кожен день.

10 Січня / 2019 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність