Як зрозуміти, який інтер’єрний стиль вам ближчий за духом?

Кожна оселя, як і людина, має свою душу та неповторну зовнішність. Зазвичай інтер’єр віддзеркалює характер та вподобання тих, хто в ньому мешкає, але буває й так, що краще обирати стиль протилежний нашому темпераменту, щоб почуватися в гармонії з собою та світом. Тож як визначитися зі стилем інтер’єру, що пасуватиме саме вашому характеру та позитивно відобразиться на атмосфері вдома? Ольга Марченко — наш експерт, фітодизайнер і декоратор, знає відповідь на це питання!

Інтер’єр вдома як відбиток пальця: він унікальний і неповторний. І на будь-який смак, характер і темперамент знайдеться свій стиль, який буде близьким за духом.

Для спокійних людей, які люблять стабільність, розміреність і гармонію, підійде класичний стиль: у ньому нічого не вибивається з ритму, він чіткий і лаконічний.

Сучасна інтерпретація цього стилю — неокласицизм, підійде для справжніх естетів з тонким смаком, пристрастю до літератури, живопису, музики, для людей, які люблять нове, але шанують традиції.

Для прихильників сімейних цінностей немає кращого стилю, ніж скандинавський. Натуральні матеріали, природні форми й функціональний дизайн чинять позитивний вплив на атмосферу, в якій виховуватимуться маленькі діти.

Для мрійливих натур, які люблять занурюватися у свій внутрішній світ, згадувати минуле, зберігати різні дрібниці, фотографії, сувеніри, влаштовувати романтичні вечори, підійдуть такі стилі як прованс, шеббі шик, вінтажний.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Якщо ви любите інновації, прагнете до всього нового і практично дивитеся на світ, то ваш стиль — це модерн, мінімалізм або хай-тек.

Для любителів подорожей підійдуть всі стилі, які розкривають культури інших країн: це і середземноморський стиль, який переносить до морських узбереж, і стиль кантрі — втілення дикого заходу, а також східний, альпійський (шале), єгипетський, африканський тощо.

Найбільш нейтральним в цьому напрямку є колоніальний стиль, який переносить нас до романів Жуль Верна й розкриває європейську стабільність через масивні й надійні меблі, природу — через велику кількість живих квітів і тропічних принтів, свіжість — завдяки відкритості простору й великій кількості світла.

Для людей, які люблять статус, владу, розкіш, підійдуть такі стилі як бароко, рококо, ампір, ренесанс.

Улюблені стилі брутальних холостяків — лофт і гранж, де шкіряні меблі, холодні бетонні стіни та металеві деталі інтер’єру розкривають силу й незалежність чоловічого характеру.

Для людей темпераментних, які люблять виділятися та мають різноманітні інтереси в житті, підійдуть такі яскраві стилі як фьюжн, ар-деко, поп-арт і кітч — улюблений стиль бунтарів і нігілістів.

Як бачите напрямків сила-силенна, але при виборі пам’ятайте, що інтер’єр не тільки може доповнювати ваші інтереси й втілювати художній смак, але й гармонізувати ваш характер. Якщо ви володар гарячого темпераменту, можливо, вам не варто підігрівати його яскравим і вибуховим стилем на зразок фьюжн, а краще гармонізувати скандинавським або мінімалістичним інтер’єром. А от якщо вам навпаки не вистачає в житті активності, чому б не внести в нього елементи оптимістичного й трохи навіженого кітчу?

5 Липня / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність