Що зробити, щоб лампочки служили довше

Багато хто з нас все ще користуються лампами розжарювання і не поспішають їх замінювати більш сучасними енергозберігаючими лампами. Можливо, просто важко звикнути до світла таких ламп або є якісь інші причини для того, щоб зберігати вірність «лампочці Ілліча». Але сучасні лампочки, напевно, багато хто помітив, перегорають частіше, ніж ті, які були в радянські часи. У чому ж тут може бути причина такої недовговічною їхньої роботи?

На що звернути увагу в магазині?

Щоб лампочка прослужила вам довше, варто звернути увагу на деякі моменти ще при покупці:

  1. Перш за все, не потрібно купувати матові лампочки. В прозорих моделях, навідміну від матових, всі недоліки ви відразу зможете роздивитися.
  2. Чим більший нижній контакт цоколя, тим більше часу прослужить Вам лампочка.
  3. Лампи, у яких в якості елементу розжарювання встановлена ​​вольфрамова нитка, прослужать Вам менше тих, де цей елемент виконаний зі сплаву вольфраму і осмію.
  4. Бачите темний осад на склі? Це явна ознака низької якості виробу. В місці з’єднання з цоколем повинен виразно проглядатися шар мастики. Це значить, що колба герметична.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Поради щодо експлуатації лампочок

Крім цього, причини можуть бути у нас вдома або там, де Ви лампу експлуатуєте. Які проблеми можуть зустрічатися?

  1. Поширена проблема – це скачки напруги. Зробіть замір напруги у Вашій квартирі. У нормі ця напруга має бути в межах від 220-ти до 230-ти Вольт. Купуйте в магазині лампи, які розраховані на напругу від 230-ти до 240-ка Вольт. Купуйте компактні люмінесцентні лампи. Придбайте стабілізатор напруги.
  2. Може бути такий варіант, що лампочки, які включаються в роботу певної клавішею вимикача, постійно перегорають. Що робити? Купити новий вимикач, якщо на його контактах з’явився нагар, а всередині на проводах почорніння. Можливо вимикач тут ні до чого, а причина в поганому контакті, тоді слід просто підтягти всі з’єднання.
  3. Можна використовувати вимикачі з плавним регулюванням. Вони дозволяють плавно змінювати яскравість освітлення, а також багато в чому захистять лампу від стрибка напруги в момент її включення.
    Згорілий патрон. Якщо яка-небудь лампочка постійно перегорає в люстрі або світильнику, або ж при роботі вона тріщить, мимовільно міняючи яскравість освітлення, слід замінити патрон.
  4. Не потрібно використовувати в світильниках лампи з більшою потужністю, ніж це допустимо. Також можна перейти на люмінесцентні лампи.
  5. Головне, потрібно стежити, щоб у місцях з’єднання електричних проводів, контакт не слабішав.
  6. І остання причина – це низька якість самих лампочок, при цьому швидше за все перегорають лампочки, потужність яких менше 60-ти Вт.

Гадаєте, забагато складнощів при виборі такого простого предмету, як звичайна лампочка? Але увага до незначних деталей допоможе зекономити домшній бюджет і убереже вас від дорогого ремонту техніки.

10 Листопада / 2017 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *