11 ідей як прикрасити оселю на Новий рік

Час читання: 12 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Новорічний настрій неможливий без прикрас: мерехтіння гірлянд, свічок, ялинкових іграшок та іншого святкового декору. Ми у ЄВА Блог підготували 11 цікавих ідей того, як можна прикрасити оселю на Новий рік за допомогою наявних атрибутів та з підручних матеріалів змайструвати нові прикраси. Дивись і надихайся!

Особливості новорічного декору в рік Тигра

Навіть тим, хто не вірить у східні гороскопи, цікаво, як задобрити нового покровителя та чим прикрасити дім на Новий рік. Як мінімум, для загального уявлення або жартома, а як максимум — для святкового натхнення та удачі в прийдешньому році.

У новому 2022 році на зміну Бику прийде Блакитний Водяний Тигр, який і буде панувати всі наступні 12 місяців. Це сміливий і активний знак, що наділений гострим розумом, мудрістю та вміє досягати поставленої мети. А тому 2022-й — ідеальний момент для того, щоб займатися навчанням, саморозвитком, заводити нові захоплення та подорожувати.

Щоб подружитися з господарем року та провести 2022-й щасливо, у святкових прикрасах та сервіруванні столу варто віддати перевагу «водяним» відтінкам:

  • усім кольорам моря;
  • сріблястому;
  • білому.

Окрім води, ще одним символом нового року буде дерево, а тому до кольорової гами можна додати відтінки:

  • пісочного;
  • зеленого;
  • золота.

А ось чого варто уникати — так це всіх хижих і котячих принтів. Тигр не терпить конкуренції й не любить ділитися здобиччю, а тому прикрасити оселю на Новий рік тигровою шкірою — не найкраща ідея.

Як прикрасити кімнату на Новий рік

Доповнити атмосферу пропонуємо за допомогою гірлянд, свічок, ялинкових кульок, гілочок хвої та бантів зі стрічок.

Гірлянди

Прикрашати ними можна все: меблі, стіни, вікна, святковий стіл. Цікава ідея, як прикрасити будинок на Новий рік, — узяти тоненьку гірлянду на батарейках, помістити її всередину пляшки або банки і, як у вазу, поставити в неї засушені гілочки або хвою.

Свічки

Вони миттєво додають інтер’єру тепла та «вогника», причому не обов’язково купувати дорогі дизайнерські свічки. При правильному підході навіть найпростіші білі або плаваючі виглядатимуть дуже ефектно.

Як прикрасити будинок на Новий рік за допомогою свічок:

  • поставити у гарному канделябрі на святковому столі;
  • викласти на плоскому блюді в композиції з шишками, паличками кориці та сушеними апельсиновими дольками;
  • покласти всередину декорованої скляної баночки;
  • помістити плаваючі ароматичні свічки в келихи з водою.

Ялинкові іграшки на гілках

Якщо ти їдеш на новорічні канікули або просто вирішила не морочитися з ялинкою, використовувати ялинкові іграшки можна в букеті з гілочок або нарядити з їх допомогою кімнатну рослину.

Ялинкові кулі

Можна з них викласти на дверях імпровізовану ялинку, змайструвати гірлянду, нанизавши на ниточку, зібрати в грона та зробити підвіски, створити натюрморт у прозорій вазі в композиції з іншими атрибутами.

Малюнки на вікні

Навіть якщо ти не впевнена у своїх художніх талантах, прикрасити вікна на Новий рік можна за допомогою написів, сніжинок або озброївшись трафаретами. Для цього заняття стане в нагоді вітражна фарба або штучний сніг, які потім можна буде змити водою.

Зимовий текстиль

Очікування Нового року — гарний привід додати інтер’єру теплоти за допомогою «зимового» текстилю: бабусиного вовняного пледа, пухнастих наволочок на диванних подушках у вітальні, байкової постільної білизни. Онови текстиль на кухні, купивши нову скатертину, раннер, серветки — і ти відразу відчуєш наближення Нового року!

Як прикрасити кімнату до Нового року власними руками

Якщо зазвичай далеко не кожна з нас виготовляє орігамі, поробки та займається іншим рукоділлям, то в передноворічний період так і хочеться створити щось своїми руками, щоб прикрасити оселю до Нового року. Надихайся такими ідеями:

Новорічна зірка з паперу

Цю традиційну різдвяну та новорічну прикрасу можна застосувати для декору стіни або поставити на підвіконня.

Як зробити новорічну зірку з паперу

1. Необхідні матеріали:

  • клей;
  • ножиці;
  • лінійка;
  • олівець;
  • 2 аркуші паперу.

2. Спочатку потрібно зробити половину зірки:

  • скласти папір вчетверо;
  • розгорнути та олівцем зробити позначки посередині кожного згину;
  • двічі скласти по діагоналі — згини мають утворювати сніжинку;
  • по лініях поперечних згинів зробити надрізи до олівцевих позначок;
  • зробити промені зірки: надрізані боковинки загнути до діагонального згину;
  • внапусток склеїти боковинки одна з одною.

3. З іншого аркуша паперу зробити другу половину зірки.

4. Склеїти їх одна з одною.

Різдвяний вінок

Оригінальний різдвяний вінок своїми руками можна зробити з виноградної лози, задекорувавши його хвойними гілочками, шишками та іншими святковими атрибутами. А можна сплести його повністю з ялинових гілок: справжніх чи штучних, та прикрасити ним на Новий рік вхідні двері будинку чи квартири.

Прикраси з імбирних пряників

Такий ароматний і смачний декор можна використовувати як ялинкові іграшки або зробити пряничний будиночок. Рецепт тіста знайдеш у нашій статті як прикрасити ялинку. Розкатай його не надто тонко, ножем виріж шість прямокутників: чотири для стін і два для даху. А коли пряники будуть готові та повністю охолонуть, за допомогою цукрової глазурі склей їх у будиночок.

Декор із цитрусових

Створити святковий аромат вдома допоможе помандер — апельсин, прикрашений зірочками гвоздики. А якщо цього року ти взяла курс на екологічність у святковому декорі, використовуй шишки, палички кориці та сушені апельсини, щоб прикрасити кімнати на Новий рік.

Як засушити апельсин для декору:

  1. Апельсин нарізати тонкими скибочками.
  2. Викласти на тарілку.
  3. Висушити в духовці за низької температури (50–100 °С).
  4. Тривалість сушіння – близько 4 годин, але все залежить від товщини скибок та особливостей духовки.

Як зробити гірлянду із сушених апельсинів:

  1. Акуратно зробити у висушених скибках отвори.
  2. У центр приклеїти зірочки бодяну.
  3. Протягнути в отвори мотузку.
  4. Повісити на стіну, вікно, ялинку або розкласти на святковому столі.

Зі шкірки апельсинів можна зробити ароматичні свічки:

  1. Розрізати апельсин навпіл.
  2. Витягти м’якуш.
  3. Вставити всередину шкірки ґніт.
  4. Залити розплавленим воском із декількома краплями апельсинової олії.

Новорічний декор з шишок

Шишки — ще один учасник новорічного декору, за допомогою якого можна змайструвати підвіски, іграшки на ялинку, гірлянди, вінки, прикрасити ними на Новий рік стіл або ґанок. Найприємніше те, що це природний матеріал, використання якого не шкодить довкіллю.

Прикрашання оселі до Нового року гарантовано створить святковий настрій: чарівний, романтичний і радісний. Посилити відчуття свята, що наближається, можна, відправивши поштою рукописні привітання рідним та друзям — ідеї ​​новорічних листівок знайдеш за посиланням. А ми бажаємо тобі приємної творчості!

Цікаво по темі: 

Як цікаво запакувати подарунок?

Як прикрасити ялинку: 4 оригінальні варіанти

11 Грудня / 2021 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *