Без «Гаррі Поттера»: неочікувана добірка новорічних фільмів

Яке кіно подивитися для новорічного настрою? Напевно, всі ми ставимо перед собою це питання кожного грудня. Не все ж «Гаррі Поттера» та «Сам удома» переглядати! Тому ми вирішили створити небанальну добірку з улюблених картин на новорічну тематику авторів EVA Blog, яка урізноманітнить твоє різдвяне кіноменю. Тут є історії на будь-який смак: романтичні комедії, фільми-роздуми, новорічний горор, анімація, а ще тут затесалися невеличкий серіал і супергеройська короткометражка.

Час читання: 5 хвилин і мандаринка

статья доступна на русском языке

9 новорічних фільмів

Цікаво на тему: Листівки та привітання з Новорічними святами

Щасливого Різдва / Last Christmas (2019)

Щасливого Різдва / Last Christmas (2019)

Кейт живе в Лондоні та мріє стати співачкою, але поки що вона провалює всі прослуховування і працює ельфом у цілорічному різдвяному магазині. Вона живе у друзів, у неї немає особистого життя, зате є проблеми з алкоголем, здоров’ям і стосунками з родиною. Волею випадку вона знайомиться з чарівним хлопцем, на ім’я Том, який повертає їй віру в себе і допомагає стати краще.

Синопсис як до звичайного американського ромкому, проте ця картина не така банальна (а кінцівка і зовсім непередбачувана), щоб хоча б раз її не подивитися. До того ж саундтрек від Джорджа Майкла та Wham! додає особливого настрою. Головні ролі виконали кхалісі всього Вестероса Емілія Кларк, Мішель Йео («Все завжди й водночас», «Мемуари гейші»), Генрі Голдінг («Джентльмени», «Шалено багаті азійці») та неперевершена Емма Томпсон, яка також працювала над сценарієм фільму і продюсувала його. Режисером став Пол Фіг, якого ми знаємо за такими картинами, як «Копи в спідницях», «Шпигун» і «Мисливці за привидами» 2016 року.

Відпустка за обміном / The Holiday (2006)

Відпустка за обміном / The Holiday (2006)

Звісно, куди ж без популярної класики, яку варто подивитись (або передивитись) на новорічних святах з коханою людиною. Каст фільму просто прекрасний. Кейт Вінслет («Титанік», «Помста від кутюр»), Кемерон Діаз («Маска», «Янголи Чарлі»), Джуд Лоу («Різники», «Холодна гора»), Джек Блек («Джуманджі: Заклик джунглів») та зірка вестернів Ілай Уоллак. Зняла комедію Ненсі Мейєрс, яка подарувала світові такі стрічки, як «Чого хочуть жінки» та «Стажист».

Цікаво на тему: Дюжина фільмів, які налаштують на позитив

Аманда — успішна бізнесвумен, яка володіє рекламним агентством і живе в сонячній Каліфорнії. Але її життя затьмарюється після зради хлопця. Айріс живе на іншому континенті — у Британії, за 6000 км від Аманди. Вона журналістка і веде авторську колонку в популярному виданні. В її особистому житті теж усе складно — Айріс закохана в колегу, якому вона не цікава. Переживаючи кризу, Аманда та Айріс шукають змін у житті та знайомляться одна з одною в інтернеті, щоб на новорічні канікули помінятися… своїми будинками! Двотижневе перезавантаження має допомогти їм впоратися зі своїми проблемами та, хтозна, може навіть зустріти справжнє кохання.

Пара на свята / Holidate (2020)

Пара на свята / Holidate (2020)

Слоан і Джексон терпіти не можуть Різдво, тому що в сім’ї їх вічно підколюють через відсутність другої половинки та постійно намагаються з ким-небудь звести. Молоді люди вирішують виправити цю ситуацію і створити «картинку» стосунків для своїх родин. Джексон і Слоан укладають договір, що цілий рік вони будуть парою одне одного на всі свята. План надійний, як швейцарський годинник, але чи зможуть вони грати роль закоханих і не закохатися одне в одного насправді?

У ролях — Емма Робертс («Американська історія жахів», «Ми — Міллери») і Люк Брейсі («З міркувань совісті», «Найкраще в мені»). До речі, цей фільм став одним із найпопулярніших проєктів у прем’єрні вихідні на Netflix.

Різдво, знову  / Christmas, Again (2014)

Різдво, знову / Christmas, Again (2014)

У центрі сюжету — хлопець із промовистим ім’ям Ноел. Він переживає не найкращий період — він розлучився з дівчиною, хоч і перебуває в Нью-Йорку, але живе у трейлері, а на життя він заробляє тим, що продає різдвяні ялинки. Ноел відповідально виконує свою роботу, спілкується з покупцями, але до новорічної метушні ставиться з іронією — це всього лише один місяць на рік. І, як зазвичай, усе змінює випадок, коли він рятує дівчину, яку знайшов непритомною на лавочці в парку.

Цікаво на тему: Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір

«Різдво, знову» — зворушливий і символічний авторський фільм про нові початки та несподівані зустрічі, який нагадує нам про справжній сенс зимових свят. Картину показали на кінофестивалі Sundance і в Локарно, а на сайті Rotten Tomatoes вона отримала 100%-вий рейтинг схвалення критиків. У головних ролях — Кентукер Одлі («Її запах») і Анна Гросс («Джокер», «Тесла»).

Календар Диявола / Le calendrier (2021)

Календар Диявола / Le calendrier (2021)

А як щодо новорічного хорору? Ідеальний вибір для перегляду ввечері тим, хто любить полоскотати нерви.

Єва була танцівницею, проте травма, отримана внаслідок автокатастрофи, прикувала її до інвалідного крісла. До Різдва подруга подарувала їй вінтажний адвент-календар, який, як стверджується, може виконувати бажання. У кожному віконці знаходиться смаколик і завдання, яке ти повинен виконати, щоб мрія здійснилася. Але що більше комірок відкриває Єва, то дивніші речі навколо неї відбуваються. Чи готова вона заплатити високу ціну за своє бажання?

Джинн / Genie (2023)

Джинн / Genie (2023)

У Бернара чорна смуга в житті. У нього не склалося на роботі, через неї він пропустив день народження своєї доньки, а дружина вирішила, що їм варто зробити паузу у стосунках просто на новорічні свята. Загалом, Різдво Бернара обіцяє бути дуже похмурим. Але все змінюється, коли в його руки потрапляє старовинна скринька, в якій 2000 років був заточений справжній джин, на ім’я Флора. Їхнє знайомство допомагає цій парочці розв’язати свої проблеми: Бернару — налагодити стосунки з сім’єю, а Флорі — заново познайомитися з навколишнім світом.

Цікаво на тему: 17 українських фільмів для перегляду з дітьми та підлітками

Це новорічна комедія для всієї родини, яка крізь призму гумору та кумедних ситуацій нагадує нам про найважливіші в житті речі. Зняв картину Сем Бойд («Особисте життя», «У стосунках»), а головну роль виконала Мелісса Маккартні («Штучний інтелект», «Чи зможете ви мене пробачити?»).

Клаус / Klaus (2019)

Клаус / Klaus (2019)

«Клаус» – мабуть, один із найкращих різдвяних мультфільмів для сімейного перегляду з дітьми. Режисер Серджо Паблос, відомий своєю роботою над франшизою «Нікчемний Я», створив неймовірну історію, яка дає інший погляд на класичну легенду про Санта-Клауса, надаючи їй нового звучання. Унікальний у ній не лише сюжет, а й стиль анімації, а ще мультфільм відзначився BAFTA і номінувався на «Оскар» у категорії «Найкращий анімаційний фільм».

Джеспер — типовий мажор, ледар і егоцентрист. З метою перевиховання його батько, великий поштовий магнат, відправляє сина на «заслання» в містечко Смеренбург. Щоб мати змогу повернутися додому й далі тринькати батьківські статки, хлопець має доставити 6000 листів. Після прибуття він розуміє, що ризикує залишитися тут назавжди, адже жителі міста поділені на два ворожі клани, і настільки захоплені міжусобицею, що листів нікому не відправляють. Джеспер дізнається, що в глушині лісу є хатина, в якій живе старець Клаус і у нього є цілий склад іграшок ручної роботи. Листоноша вмовляє відлюдника віддати йому іграшки, щоб у нього була можливість відправити їх дітям, тим самим забезпечивши собі квиток додому. Але їхнє знайомство круто змінить плани і Джеспера, і Клауса.

Деш і Лілі / Dash & Lily (2020)

Деш і Лілі / Dash & Lily (2020)

Уяви собі Нью-Йорк перед новорічними святами. Лілі хоче знайти компанію на Різдво та обирає для знайомства вельми оригінальний спосіб. Вона залишає червоний блокнот із загадками в улюбленому книжковому магазині, сподіваючись, що його хто-небудь знайде. Так і трапляється, коли серед сотень обкладинок його знаходить Деш. Підлітки починають листуватися за допомогою цього блокнота, ховаючи його в найрізноманітніших куточках міста. Чи стануть їхні стосунки реальними та чи переростуть у щось більше?

Цікаво на тему: 10 екранізацій, які зворушать ваше серце

Це легкий та цікавий серіал, який переглядається просто на одному диханні. Головні ролі дісталися Мідорі Френсіс («Вісім подруг Оушена», «Хороші хлопці») та Остіну Абрамсу («Це ми», «Кремнієва долина»).

Вартові галактики: Святковий спецвипуск / The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)

Вартові галактики: Святковий спецвипуск / The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)

Минулого року Джеймс Ганн (він зняв безліч картин за коміксами DC і Marvel – три частини «Вартових Галактики», «Тора 2» і навіть другий «Загін самогубців») представив різдвяну 42-хвилинну (а це, вважай, третина фільму) короткометражку зі знайомими нам персонажами. У новорічному проєкті взяли участь усі актори франшизи — Кріс Пратт (Квілл), Карен Гіллан (Небула), Дейв Батіста (Дракс) і Майкл Рукер (Йонду), а Він Дізель і Бредлі Купер так само озвучили Грута і Ракету.

Дракс і Мантіс хочуть влаштувати справжнє Різдво для Зоряного Лорда, який якось розповідав, як Йонду в дитинстві зіпсував йому свято та назавжди відбив бажання його відзначати. Також вони пам’ятають, що героєм дитинства Квілла був такий собі Кевін Бейкон. Вони не придумують нічого кращого, ніж вирушити на Землю і «подарувати» своєму лідерові справжнього улюбленого героя. З бантиком.

А які стрічки ти дивишся на Новий рік? Допоможеш нам доповнити список своїми улюбленими різдвяними фільмами?

Читай також:

Джерело всіх зображень: imdb.com

5 Грудня / 2023 Кіно, книги, музика

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Дуже класна підбірка фільмів для новорічної атмосфери ❤️

Рекомендовані статті
8 цікавих фільмів про геніальних жінок
20 Червня / 2023 Кіно, книги, музика
Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір
4 Серпня / 2023 Кіно, книги, музика
10 найкращих мелодрам про кохання
7 Лютого / 2023 Кіно, книги, музика