Як створити інтер’єр у середземноморському стилі

Середземноморський стиль в інтер’єрі — це свіжий подих морського бризу, яскраве сонечко та вічна відпустка у вашому домі. Цей стиль має кілька відгалужень — грецький, італійський, турецький і марокканський напрями. Кожен з них несе специфіку тієї чи іншої країни, але всі вони мають спільні закономірності.

Цей стиль — шматочок ласкавого моря у вас вдома, а ще відмінний спосіб подовжити літо й відпустку на цілий рік. Бажаєте створити атмосферу затишної безтурботності в своїй оселі? Тоді додайте до інтер’єру елементи середземноморського стилю! Про них все знає наш експерт Ольга Марченко — декоратор і фітодизайнер.

Палітра кольорів

Інтер’єр середземноморського стилю в першу чергу відрізняється великою кількістю білого кольору. Білий, як відомо, має властивість відбивати сонячне світло, що в спекотних країнах дозволяє зберегти приємну прохолоду в приміщенні.

Крім білого використовується синій, що символізує море, відтінки зеленого, які нагадують про пальми та інші рослини. В італійському відгалуженні стилю найчастіше використовуються теракотові відтінки.

Стіни та підлога

Для середземноморського стилю характерна обробка стін штукатуркою. Стіни найчастіше не відрізняються ідеально рівною поверхнею. Нерівності й шорсткості говорять про природність цього напрямку й ручну роботу. Якщо говорити про покриття підлоги, то перевага в більшості випадків надається плитці, а в марокканському стилі це чудернацькі мозаїчні візерунки з природними мотивами. Ще один варіант, більш дорогий, але й більш розкішний — кам’яне оздоблення підлоги.

Цікаво на темуІдеї весняного декору дому своїми руками

Вікна

Як і для всіх європейських країн, для середземноморського стилю характерні дерев’яні рами на вікнах, віконниці, а в якості штор використовуються легкі прозорі тканини, які будуть плавно розвіватися, коли подує легкий вітерець, і напевно нагадуватимуть про вітрила на човні або яхті.

Меблі

Середземноморський стиль відрізняється простотою та скромністю, тому меблів має бути небагато. Тут також характерним є використання натуральних матеріалів, особливо дерева. Ротангові крісла або дерев’яні стільчики якнайкраще підійдуть для цього стилю. Пам’ятайте, що меблі — як корабельна палуба: повинні бути масивними й надійними.

Крім дерева також часто використовуються ковані елементи, наприклад карнизи, ніжки столів, стільців, ліжка — вони додають простору легкості та прозорості.

Декор

Декору в середземноморському стилі не повинно бути багато. Використовується глиняний посуд, фарфорові й керамічні вази, подушки з морським забарвленням і, звичайно, велика кількість теракотових горщиків та рослин з великим листям.

Середземноморський стиль дарує нам відмінну нагоду суміщати між собою простоту, затишок, красу, розкіш та відчуття перебування в одному з красивих портових містечок з вузенькими вуличками, легким бризом та ароматом магнолій. Тож хіба це не чарівництво: знаходитися за тисячу кілометрів від моря й відчувати його близькість?

20 Липня / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *